De verdwenen magie – een vierde Starfell avontuur

Er is maar één kans om de verdwenen magie te redden… Starfell staat een enorme ramp te wachten. De strijd tegen Silas, de tovenaar die alle magie wil stelen voor zichzelf, is nog lang niet gestreden, maar hoe kan Willow ook maar iets doen nu ze haar eigen magische gave kwijt is? Met de hulp van haar vrienden reist de jonge heks af naar het Nach-gebergte. Daar hoopt ze de Kriegel te vinden, een machtig beest van wie wordt beweerd dat hij alles wat verloren is kan teruggeven… maar wel tegen een flinke prijs. Het is een missie vol gevaren, maar opgeven is geen optie… niet nu alle magie van Willows wereld op het spel staat. Dit epische vierde avontuur in de Starfell-reeks is een prachtig verhaal over vriendschap, veerkracht en gelijkheid.

Willow Moss

Na het vorige deel van Starfell had ik wel medelijden met Willow Moss. Het kleine meisje dat Starfell probeerde te redden door een verloren elfenstaf terug te toveren. Maar niet wetend dat dit precies de bedoeling was van Silas. Nu heeft ze geen magie meer. En dat voelt ze! Ze heeft het constant koud, is moe en heeft weinig energie. Gelukkig mag ze verblijven bij de heks Pimpernel en heeft ze haar vriendin Lieveling om samen te zijn. Natuurlijk wijkt Kobold Oswin niet van haar zijde, al ziet hij er ook wel wat slecht uit. Elke dag probeert Willow, tegen beter weten in, te vliegen op haar bezemstel Fluister. Maar de verdwenen magie is echt weg.

Starfell is van slag

Er gebeuren vreemde dingen in Starfell. Er dwarrelen dingen naar beneden, bomen en planten krijgen vreemde kleuren en stippen. Water en bessen smaken naar en dan komt er ook opeens een enge vreemde nevel het huis binnen.
Silas is ontsnapt. Zal Willow met de hulp van haar trouwe vrienden het toch lukken om de verdwenen magie te herstellen?
Nieuwe gevaren, nieuwe vrienden en bomvol avontuur gaat Willow uiteraard de uitdaging aan. Dit meisje weet niet van opgeven en heeft een puur hart. Zal haar dit helpen?

Sarah illustreerde weer prachtig bij de fantasievolle teksten van Dominique! In zwart wit zodat je eigen fantasie ook nog genoeg ruimte heeft om het verhaal in je eigen hoofd tot leven te laten komen.

De verdwenen magie een magisch avontuur

Het feit dat Willow stukjes leest uit het boek van haar lieve oma geeft het boek een extra dimensie vol met wijze lessen die zo nuttig zijn voor de doelgroep van deze boekenserie voor lezers van 10 tot 12 jaar. Maar ook tieners en volwassenen zullen deze wijze lessen soms nog eens nodig hebben.
Het niveau van de Starfell boekenreeks wordt met elk boek beter en beter! Echt een aanrader voor iedereen die van magische mysteries houdt!

Wat mij betreft mogen de filmrechten hier voor worden opgekocht, wat een sterk boek is de verdwenen magie weer. Vooral bij het laatste deel zag ik alles als een beeld voor me voorbij gaan en merkte ik dat ik mijn adem aan het inhouden was terwijl mijn ogen over het papier vlogen.

De verdwenen magie is by far het spannendste deel van de Starfell serie en het leek wel te eindigen in een soort ontknoping. Ik ben dan ook heel benieuwd of Dominique Valente nog met een nieuw deel gaat komen.

Specificaties de verdwenen magie

de verdwenen magie

Auteur: Dominique Valente | Illustraties Sarah Warburton | Uitgeverij Veltman | 9789048319121  | september 2022  | 304 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.