Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind, een spannend jeugdboek

Hou je, net zoals ik, van natuur en vloggen? Dan is het boek van Stuntvlogger Sam zeker iets voor jou. Toen ik begon met lezen ben ik nauwelijks gestopt. Ik heb het bijna niet meer uit mijn handen gehad en kon niet wachten om mijn blog te schrijven. Graag wil ik mijn leesplezier met jullie delen. Bovendien heeft het boek mij geïnspireerd om een eigen vlog te beginnen.

stuntvlogger Sam

Een wolf en een jongen met een camera

In het boerendorpje Weverseind heerst enorme angst. Er is een wolf gesignaleerd die de dieren van elke boer doodmaakt. Sam maakt zich er niet zo druk om, hij denkt dat het gewoon fake nieuws is. Als hij een vlogcamera krijgt en zijn vlogs niet zo goed verlopen, gaat hij stuntvloggen en zo is Stuntvlogger Sam geboren. Maar als hij na een goed verlopen video een oud klasgenoot helpt in het bos, stort hij zich in een groot avontuur…Hoe zal dat aflopen?

stuntvlogger Sam

Stuntvlogger Sam is spannend en leuk

Het boek Stuntvlogger Sam is voor kinderen van mijn leeftijd (12) nog best een spannend boek. Er loopt een wolf rond in het bos rond Weverseind. Daarnaast is er een gemene boswachter én Sam heeft een broer die hem constant pest. Gelukkig is het boek niet alleen spannend, maar ook leuk. Sam haalt allerlei stunts uit. Bovendien neemt hij alles wat hij doet op met zijn vlogcamera.

Prachtige illustraties met een mooi schaduweffect

De illustraties in het boek Stuntvlogger Sam zijn van Wilbert van Der Steen. De illustraties zijn prachtig met een mooi schaduweffect. Hij maakt zijn illustraties vooral met pen. Dat zie je aan de mooie, makkelijk getrokken lijntjes. Wilbert van der Steen is behalve illustrator ook cartoonist en werkt voor diverse Nederlandse en buitenlandse uitgeverijen. Hij heeft ook het boek Pensionkat geïllustreerd en geschreven. In 2017 won hij een belangrijke stripprijs met zijn graphic novel Zon: de Willy Vandersteenprijs. Je kent Willy Van Der Steen vast wel van de Suske en Wiskes.

Een ervaring rijker: YouTube

Nadat ik het boek van Stuntvlogger Sam had gelezen ging ik eens kijken naar video’s op YouTube om te kijken hoe je zo’n kanaal kunt starten. Geïnspireerd door stuntvlogger Sam ben ik een kanaal gestart op YouTube. Dit kwam ook goed van pas voor een andere blog die ik samen met mijn moeder heb geschreven over Apple Arcade. Inmiddels heb ik 10 abonnees en 2 video’s. Bij deze een link naar mijn kanaal

Specificaties Stuntvlogger Sam

Auteur: Jelmer Jepsen | Illustraties: Wilbert van der Steen | Uitgever: Luitingh-Suijthoff | 9789024585724 | september 2019 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Stuntvlogger Sam
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.