Schoolbibliotheekboeken voor thuis: Allemaal Onzin van Paul van Loon

Dit keer in de serie over schoolbibliotheekboeken voor thuis: Allemaal Onzin. Want nu de scholen weer beginnen, of al zijn begonnen, is het tijd om wat boeken die in de schoolbibliotheek staan (of daar in zóúden moeten staan) weer eens onder de aandacht te brengen. Zo krijg jij een indruk wat je kroost op school leest en kom je ook op ideeën voor het lezen thuis. Zomaar een paar ideetjes voor groep 3 tot en met groep 8. Ditmaal breng ik, zoals gezegd, graag Allemaal Onzin van Paul van Loon onder de aandacht.

 Allemaal Onzin Paul van Loon

Allemaal Onzin? Ook thuis en in de schoolbibliotheek!

Voor de beginnende lezers is Allemaal Onzin erg leuk. Mijn Jongste kreeg het voorgelezen in groep 2. Nu ze naar groep 3 gaat kijkt ze uit om zelf het boek te lezen. Het liefst natuurlijk als schoolbibliotheekboek, maar thuis vind ze ook een optie voor Allemaal Onzin. In Allemaal Onzin staan allemaal korte verhalen die geïllustreerd worden door Hugo van Look. De korte verhalen gaan over bijvoorbeeld een Muis of over Weerwolven en zelfs over een Aaidraak. Wat ze gemeen hebben is dat Vladimir ieder keer de hoofdpersoon is.

 Allemaal Onzin Paul van Loon

Korte verhalen zijn handig

Persoonlijk vind ik korte verhalen erg handig voor de beginnende lezertjes omdat kinderen dan in korte tijd het resultaat hebben dat ze een afgerond iets hebben gelezen. Allemaal Onzin is dus geschikt om te lezen voor kinderen in groep 3 vanaf de kerstvakantie. Een beetje later of eerder kan natuurlijk ook. Ieder kind heeft zijn of haar eigen ontwikkeling.

Paul van Loon

Het knappe aan Paul van Loon is dat hij voor zoveel kinderen zulke aansprekende verhalen schrijft. Ook voor zoveel leesniveaus. Menig boekenkast thuis of in de schoolbibliotheek is dan ook gevuld met de boeken van Van Loon. Het is dan ook niet voor niets dat hij een volle prijzenkast heeft. Of het nu de series zijn over de Griezelbus, Dolfje Weerwolfje of Foeksia de Miniheks je kinderen kunnen griezelen met een vleugje humor.

Allemaal Onzin is zo’n boek dat je in het rijtje van populaire schoolbibliotheekboeken terugvindt en kinderen ook thuis graag lezen. In ieder verhaal van Allemaal Onzin staat Vladimir centraal die een nieuw avontuur meemaakt in de vertrouwde griezelmagie van Paul van Loon.

 Allemaal Onzin Paul van Loon

Specificaties Allemaal Onzin

 Allemaal Onzin Paul van Loon

Schrijver: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look| Uitgever: Leopold Uitgeverij | Jaar van Uitgave: 2019 | 9789025878368 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.