Het dierenvriendenboek – een boek bomvol dieren!

Ik heb nu toch weer een tof boek binnen gekregen! ‘Het dierenvriendenboek’ is een nieuw boek van de hand van Marieke ten Berge en Jesse Goossens. Zoals je vroeger zelf als kind een vriendenboekje had, zo hebben 75 verschillende dieren die je in dierentuinen kunt vinden, alles over zichzelf ingevuld in dit boekje. Een interessant boek voor alle natuurliefhebbers vanaf 9 jaar!

Het dierenvriendenboek

Alle dieren verzamelen zich in het dierenvriendenboek

In dit dierenvriendenboek hebben 75 dierentuinbewoners – van de Thaise cobra tot de Ecuadoriaanse roodvoetvogelspin en van de okapi tot de zwarte neushoorn – hun feiten voor je op een rijtje gezet. Lees over hun superkrachten en geheime wapens, over wat ze eten en door wie ze opgegeten worden, over hun grootte, gewicht, snelheid, soort – en over de bijzondere dingen waarvan ze vinden dat je die écht nog moet weten.

Want wist jij dat een tapir over de rivierbodem kan wandelen, met zijn neus als snorkel? Dat een nijlkrokodil het hardst kan bijten van alle dieren – vijf keer harder dan een leeuw? Lees deze weetjes en nog veel meer in het toffe dierenvriendenboek.

Opnieuw een fantastische samenwerking

Toen ik in de catalogus van Lemniscaat zag dat er weer een nieuw boek van Marieke ten Berge uit zou komen, was ik meteen enorm enthousiast! Ik heb al 2 andere boeken van haar mogen reviewen, en die waren allebei echt prachtig. Dit waren de boeken ‘Ei moet uit‘ en ‘Kleur‘. Bij beide boeken werd ik echt verliefd op haar tekenstijl, dus daarom wist ik dat dit vast ook weer een prachtig boek zou worden.
En Selena heeft eerder het boek ‘Noord‘ mogen reviewen. Dat is een boek met de tekeningen van Marieke ten Berge en de tekst van Jesse Goossens. En ook dat boek is een aanrader. Tja… dan zijn de verwachtingen voor ‘Het dierenvriendenboek’ meteen wel heel hoog gespannen. Maar gelukkig worden deze torenhoge verwachtingen waargemaakt!

ijsbeer

Samenwerking met Diergaarde Blijdorp

Het boek is ook gemaakt in samenwerking met Diergaarde Blijdorp. Daar is het boek gepresenteerd én achterin het boek kun je ook informatie vinden over hoe dierentuinen zich inzetten voor natuurbehoud. Er worden hier ook een aantal projecten van Diergaarde Blijdorp genoemd. Hierin lees je hoe zij zich inzetten voor natuurbehoud. En je kunt achterin het boek lezen wat je zelf kunt doen om de dieren te helpen!

Een interessant, leerzaam en grappig boek

Waarom is dit boek dan zo goed? Ten eerste zijn de tekeningen weer echt gewoon prachtig! Marieke ten Berge schilderde alle 75 dieren én hun pootafdruk. En Jesse Goossens neemt de teksten voor haar rekening. En wat is dit boek leuk en leerzaam zeg! Bij elk dier kun je heel wat weetjes vinden, die echt supergrappig zijn. Ik heb bij het lezen van ‘Het dierenvriendenboek’ regelmatig even tegen mijn huisgenoten gezegd: ‘Oh, dit moeten jullie echt even horen!’ Waarna ik een grappig feitje met ze deelde. Om vervolgens, enkele minuten later weer precies hetzelfde te zeggen….

En dat is wel knap dat ik daar zo enthousiast van word, want ik heb echt al heel veel boeken over de natuur gelezen, dus je moet wel met hele bijzondere weetjes komen. Maar nu weet ik bijvoorbeeld hoe een stokstaartje zijn jongen leert om schorpioenen te eten (en hoe je dat dan doet) én dat Euraziatische otters enorm agressief kunnen zijn. Ze kunnen vechten tot de dood erop volgt en in gevechten proberen mannetjes het penisbot van hun rivaal te breken. Ai…. Dit weetje is iets wat me zeker heel erg bij zal blijven. En zo staat dit Het dierenvriendenboek echt bomvol met bijzondere weetjes. Voor alle grote en kleine dierenliefhebbers is dit boek echt een aanrader!

Uren leesplezier gegarandeerd én heel veel grappige weetjes waarmee je indruk kunt maken bij je familie.

Specificaties ‘Het dierenvriendenboek’

Auteur: Jesse Goossens | Illustraties: Marieke ten Berge | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714552 | 4 juli 2022 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.