Alice in Borderland 2, een vervolg van deze spannende manga

Arisu is met zijn vrienden door het mysterieuze vuurwerk in een andere wereld terecht gekomen: Borderland. In het eerste boek maken we kennis met deze nieuwe wereld en enkele basisregels. Zo moeten er gruwelijke spellen gespeeld worden. Die spellen zijn gelinkt aan een speelkaart en die bepaald wat voor een soort spel het zal zijn. Het nummer is de moeilijkheidsgraad, het soort kaart zegt iets over het spel. Speel je niet? Dan wordt je op een gruwelijke wijze uit Borderland verwijderd… Ik duik dieper in deze wereld met Alice in Borderland 2.

hoofd Alice in Borderland 2

Alice in Borderland 2

De 18-jarige Ryohei Arisu is zijn leven zat. Elke dag heeft hij een wens naar een andere wereld met nieuwe mogelijkheden. Die wens ziet hij in vervulling gaan in het eerste deel van Alice in Borderland. Hij komt samen met zijn twee beste vrienden in een ander soort wereld. Zijn blijdschap krijgt al snel een wrange smaak want in die wereld moet je tijdens het spelen van gruwelijke spellen vechten op leven en dood voor een geldig visum. Verloopt je visum in Borderland? Dan kan je rekenen op de dood.

De regels zijn duidelijk en Arisu geniet eigenlijk wel van deze nieuwe plek. Doordat de dood zo sterk aanwezig is leeft hij veel meer in het moment en kan hij meer genieten. Zijn twee vrienden daarentegen hebben het zwaar. Een van zijn vrienden is gewond geraakt in het spel en kan niet spelen voor een visum, de ander is obsessief op zoek naar een plek The Beach genaamd. Deze mysterieuze plek zou meer informatie moeten geven. De vriendschap komt onder flinke druk te staan en dan is er nog Shibuki die het liefste met Chota samen is. Deze opbloeiende romance zorgt ook voor druk op de vriendengroep. Alice in Borderland 2 begint voor onze vrienden onder grote druk.

Leven en dood

Dit is mijn eerste manga boekenserie die ik echt aan het verslinden ben. Waarom precies, daar kan ik nog steeds niet helemaal mijn vinger opleggen. Waar ik bij het eerste deel aangaf dat de illustraties mij niet heel erg aanspraken, zo tof vind ik ze nu eigenlijk. Ik kijk er met andere ogen naar inmiddels omdat ik zo in het verhaal gezogen word. Wat een kunstwerk is een manga, of comic, eigenlijk. En wat een werk uberhaubt. Haro Aso heeft alles zelf getekend en geïllustreerd. In Alice in Borderland 2 neem ik wat meer tijd om naast het verhaal ook oog te hebben voor de illustraties. En mijn waardering groeit alleen maar meer.

De Netflix serie is één van mijn favoriete series van afgelopen jaar. Toch voel ik nog meer een connectie met de karakters en het verhaal dankzij de manga. Misschien komt dat doordat tijdens het kijken op tv je oog toch eerst naar de ondertiteling gaat en dat je daardoor wat emoties kan missen van het moment. Daarbij is het visueel prachtig gemaakt en trekt dit ook de aandacht. Het valt me op dat Alice in Borderland 2 redelijk trouw verfilmd is. Ik herken de karakters en gebeurtenissen. Toch voel ik meer diepgang en zie ik meer connecties ook met Alice in Wonderland.

Naast de gruwelijkheid is er in Alice in Borderland 2 veel ruimte voor het thema leven en dood. Iedereen in Borderland worstelt met deze twee zaken. Wat maakt het leven waardevol? Wanneer vecht je hiervoor en wanneer geef je op? Iedereen heeft in hun normale leven ook met deze vragen geworsteld. Door het gruwelijke decor van Borderland komen deze vragen in een ander licht te staan, en dat vind ik boeiend.

Op reis

In Alice in Borderland 2 zijn de basisregels inmiddels duidelijk en gaan we meer op reis. We zien nieuwe spellen en beginnen met een gruwelijke die een ingrijpende uitkomst heeft voor Arisu. We zoeken naar de mysterieuze plek The Beach en maken kennis met nieuwe mensen. Borderland laat iets meer zien maar tegelijkertijd blijft het een mysterieuze reis waar leven en dood op de eerste plek staat.

Alice in Borderland 2 is na het gruwelijke eerste spel een verhaal waarbij de wereld meer verdiept wordt en we meer karakters leren kennen. In de edities die ik heb zitten telkens 2 verhaallijnen. In deze tweede volume zitten dus part 3 en 4. Het lezen van achter naar voren, van rechts naar links, is inmiddels helemaal normaal geworden. Omdat ik de tv-serie heb gezien bevat dit deel qua plottwists weinig verrassing. Wel bevat het een aangename verdieping en kan ik weer niet wachten om het derde deel te verslinden.

Alice in Borderland 2 is tot op heden ook alleen in het Japans en Engels te lezen. Volume 1 en 2 van de mangas, parts 1, 2, 3 en 4, zijn verfilmd in het eerste seizoen van de Netflix serie.

Specificaties Alice in Borderland 2

Auteur & Illustraties: Haro Aso | Uitgever: Viz Media | Vertaald door Jonah Mayahara-Miller | 344 pagina’s | Engels 2022 / Japans 2010 | 9781974728558 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of kijk bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.