Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online, een bijzonder verhaal

Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online te lezen, je leest het goed, het nieuwe boek en gratis! En nog iets verbazingwekkend… ik ga een digitaal boek bespreken, geeneens reviewen. Iets wat ik niet snel doe maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Een intro bomvol enthousiasme dus, tijd om deze onwijs gave geste vanuit de schrijfster duidelijk uit te leggen aan jullie.

Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online

Photography Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018

J.K. Rowling

J.K. Rowling kennen we natuurlijk allemaal van haar succesvolle boekenreeks van Harry Potter. Naast Harry schreef ze nog een aantal kortere bijbehorende boekjes voor goede doelen in dezelfde leefwereld. Daar rolden weer de Fantastic beasts boeken uit die ook verfilmd zijn. Helemaal klaar met Harry Potter was ze nog niet, want ze schreef samen met toneelschrijver Jack Thorne een theaterstuk over hem als volwassene. Ooit wel eens gehoord van Robert Gallbraith? Ook dat is J.K. Rowling en onder dat pseudoniem schreef ze een reeks misdaadromans.

Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online

De Ickabog; Nieuwe boek Rowling tijdelijk gratis online te lezen

Het nieuwe boek is tijdelijk gratis online te lezen en het gaat om het verhaal van De Ickabog! Ze schreef dit verhaal meer dan 10 jaar geleden als verhaaltje voor het slapen gaan. Het staat geheel los van ander werk en is een opzichzelfstaand sprookje. Door de Coronacrisis wil J.K. Rowling een geste maken om dit verhaal te delen. Een stukje magie in de huizen te brengen omdat we daar nu zoveel tijd doorbrengen met z’n allen.

Op 26 mei 2020 kwamen de eerste 3 hoofdstukken in het Engels online. Daarop verscheen elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering, tot 10 juli 2020. Vanaf 11 augustus is de Nederlandse versie online gekomen! De hoofdstukken worden op doordeweekse dagen van 11 augustus tot en met 25 september online gezet . Je vind ze op www.deickabogdeharmonie.nl en kunnen tot en met 2 oktober 2020 gelezen worden.

Wedstrijd Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online

Maar er is meer, en dit is echt heel tof. Waar er elke dag een nieuw hoofdstuk online komt, zo is er tegelijk ook een wedstrijd wat loopt. Terwijl het nieuwe boek J.K. Rowling tijdelijk gratis online te lezen is, zo worden kinderen vanaf 7 jaar opgeroepen om bij wat ze lezen tekeningen te maken. En die tekeningen kan je digitaal opsturen en dan maak je kans om uitgekozen te worden. Voor wat? De Ickabog is namelijk niet eeuwig gratis online te lezen.

Als de hoofdstukken weer verdwijnen van het digitale net, dan verschijnen ze bij de drukker en worden ze tot boek gedrukt. Met de uitgekozen tekeningen van kinderen wereldwijd die zijn ingezonden. Hoe tof is dat, dat je tekening kans maakt om gedrukt te worden in het nieuwe verhaal van J.K. Rowling! Ook ontvangen de winnaars een schoolboekenpakket t.w.v. 500 euro voor hun schoolbibliotheek.

In november verschijnt de gedrukte versie van De Ickabog. Alle royalty’s worden door J.K. Rowling gedoneerd aan projecten gericht op groepen mensen die het hardst zijn getroffen door de coronapandamie. In het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Zolang het Nieuwe boek J.K. Rowling tijdelijk gratis online te lezen is kan je tekeningen inzenden. Ook staan er online tips en inspiratie voor de tekeningen die gemaakt mogen worden.

Veel leesplezier en ga hier naar de wedstrijd toe.

Boeken J.K. Rowling

Nieuwe boek JK Rowling tijdelijk gratis online

Andere boeken bestellen en lezen van deze schrijfster? Klik op de link!

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.