Stop Monsters! – Mark Janssen, een prentenboek zonder woorden

Monsters lijken eng maar blijken dat uiteindelijk niet te zijn. Het bewijs is te vinden in het nieuwe boek ‘Stop Monsters!’ van Mark Janssen. Na het prentenboek ‘Eiland’ uit 2018  heeft Mark Janssen weer een boek met prachtige illustraties gemaakt. Deze keer gaat het over Monsters, tenminste… dat lijken ze op het eerste gezicht.

Stop monsters!

Prachtige illustraties, verzin je eigen verhaal

Eerder schreven we op MamaScrapelle over het boek Eiland van Mark Janssen. Stop Monsters! is wederom een prachtig prentenboek, met alleen illustraties. Hierdoor is het mogelijk om samen met je kind een eigen verhaal te maken. Geschikt voor 4-6 jarigen, maar eigenlijk vind ik het geschikt voor alle leeftijden. Mark Janssen maakt zijn boeken overigens ook voor volwassenen, dus met toestemming… ouders, het is ook voor jullie bedoeld!

Wie vindt het niet fijn om deze prachtige illustraties te bekijken van Stop Monsters! en een eigen verhaal te verzinnen? Het wakkert je fantasie aan. Dat vind ik altijd heerlijk. Mark Janssen geeft in een interview (Een ode aan de fantasie) zelf weer hoe uit het onverwachte de mooiste dingen ontstaan. Dat laat hij in Stop! Monsters! wederom prachtig naar voren komen. Het interview is sowieso leuk om te lezen,

Niet alles is wat het op het eerste oog lijkt te zijn

Zoals ik in een eerdere blog aangaf past het thema monsters binnen deze tijd waarin kinderen al op vroege leeftijd boeken lezen zoals Harry Potter, Dolfje weerwolfje, het kleine heksje Lilly, Dummie de mummie, de kleine vampier en dito films. Wat vroeger eng werd gevonden is niet eng meer. Toch zijn kinderen meestal wel bang voor monsters. Dit boek Stop Monsters! lezen kan helpen om monsters met andere ogen te bekijken. Niet alles is wat het op het eerste oog lijkt te zijn.

Ook monsters hebben hulp nodig

Stop Monsters! gaat over twee zusjes (maar het kan ook een moeder en kind zijn) die op de fiets vertrekken met allerlei materiaal. Ze komen onderweg verschillende monsters tegen. Maar… zijn het wel monsters? Uiteindelijk blijken ze allemaal behoefte te hebben aan iets. De zusjes helpen hen. Zo blijken de materialen, op een verrassende manier, goed van pas te komen. De zusjes fietsen weer verder en het monster, wat geen monster meer is, is tevreden.

Specificaties Stop Monsters!

Auteur: Mark Janssen | Uitgever: Lemniscaat | 9789047711483 | maart 2019 | 26 pagina’s | meer informatie over stop monsters! vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Stop monsters!
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.