Wereldkinderen, een 50tal jonge mensen die het verschil maakten

Wereldkinderen gaat over 50 jonge mensen die het verschil maakten. Dat is dan ook meteen de ondertitel. Dit boek oogt als een uit de kluiten gewassen Gouden Boekje met felle kleuren en een gouden rug. Inhoudelijk is dat het zeker niet. Dit boek staat vol feitjes over kinderen die op hun eigen manier het verschil maakten in hun leven of in dat van anderen. Wereldkinderen is geschikt voor kinderen die wel van lezen houden, maar het wel graag bij non-fictie houden.

Het leest als een soort naslagwerk, maar in plaats van korte lemma’s zijn er voor ieder kind twee pagina’s ingeruimd. Er is een inhoudsopgave waarin de kinderen zijn onderverdeeld, in knappe koplopers of dappere strijders bijvoorbeeld. Helemaal achterin Wereldkinderen kun je lezen wat de schrijver, Tom Adams daaronder verstaat.

wereldkinderen

Wie staan er in Wereldkinderen?

In handige paragrafen en met de mooie tekeningen van Sarah Walsh zie wat de kinderen hebben gedaan. Daarbij wordt niet gefocust op één werelddeel of land, maar ook echt op kinderen van overal van de wereld. En je hoeft er ook niet bekend voor te te zijn. Ja, Shirley Temple, Greta Thunberg en Wolfgang Amadeus Mozart staan erin, maar ook Richard Turere of Claudette Colvin. Richard heeft een leeuwvriendelijke methode gevonden om leeuwen weg te houden van boerderijen. De Afro-Amerikaanse Claudette Colvin heeft, nog voordat Rosa Parks datzelfde deed, besloten om niet op te staat voor witte mensen in de bus.

emma watson

In het inspirerende Wereldkinderen lees je dat als je iets wil veranderen, dat je dat kind kunt doen. Dat je als kind wel het verschil kunt maken, ongeacht waar je woont.

wereldkinderen

Enthousiast geworden?

Specificaties Wereldkinderen 50 jonge mensen die het verschil maakten

wereldkinderen

Schrijver: Tom Adams | Illustrator: Sarah Walsh | Uitgever: Gottmer | Jaugustus 2020 | 9789025773274 | Voor meer informatie kijk je hier

Win met StoerLeesVoer

Omdat de Kinderboekenweek ieder jaar weer een feest is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Wereldkinderen over 50 jonge mensen die het verschil maakten winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

And the winner is…. Marja Berg!

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

22 reacties

 1. Mijn zoontje is net gestart in het eerste leerjaar en kwam dinsdagavond thuis met de woorden: “Maar mama, nu kan ik nog altijd niet lezen”. Hij is ontzettend geïnteresseerd in de wereld en de mensen om zich heen. Dit boekje zou een mooie aanvulling zijn op zijn andere informatieve boekjes ?

 2. Omdat wij de kinderen en kleinkinderen opvoeden met een zo open mogelijk vizier op de wereld willen wij hen ook boeken aan bieden waarin iedereen, elk verhaal een kans krijgt om gelezen te worden.

 3. Wat een mooi boek! Ik denk dat mijn dochter het een heel erg mooi boek vind. Na een tijdje in de USA gewoond te hebben heeft ze kennis gemaakt met zoveel culturen en zoveel verschillende kinderen en achtergronden. Leuk om daar dan ook over te lezen

 4. Dit boek gun ik mijn dochter. Ze kan het zelf kunnen lezen èn daarna dromen we over hoe we de wereld mooier kunnen maken!

 5. Dit boek heeft een prachtige boodschap? Ik zou hem met mijn mega nieuwsgierige nichtje gaan bekijken/lezen en hem daarna in de klas inzetten onder het mom: ‘Iedereen kan zijn dromen waarmaken, iedereen kan iets betekenen voor een ander.’

 6. Dit boek past perfect in de bibliotheek die we aan het ontwikkelen zijn op de basisschool waar ik werk. Het is iets wat we nu nog missen, een boek met een grote diversiteit aan kinderen net als binnen onze school waar iedere dag kinderen van 60 verschillende nationaliteiten komen.

 7. Wow! Wat een prachtig boek is dit! ? Ik zou hem eerst met mijn nieuwsgierige nichtje gaan bekijken/lezen en hem daarna in de klas gaan inzetten onder het mom: ‘Iedereen kan dromen waarmaken.’ (misschien is deze reactie dubbel, maar ik zag mijn vorige reactie niet ?)

 8. Uiteraard lijkt dit me te gek om te winnen. Leuk voor mezelf en mijn leerlingen. Ik volg je op alle socials en like je ook overal 😉

 9. Dit lijkt me een gaaf boek voor mijn dochter! Ze vindt “rebelse meisjes” ook heel tof om te lezen en zo te zien komt deze aardig overeen, maar dan over kinderen.

 10. Geweldig boek voor de klassenbieb van de groep waar mijn zoon leerkracht van is. En ik denk dat hij er zelf ook graag gebruik van zal maken bij zijn lessen. Maar eerst wil ik het graag zelf lezen

 11. Wat gaaf voor in de klas, dan kunnen de kids leren van personen over de hele wereld. Kennismaken met culturen, dappere kinderen en verschillen lijkt mij super tof en leerzaam!

 12. Een inspirerend boek over kinderen die het verschil maken, hopelijk ook inspirerend voor mijn dochter

 13. Lijkt me een heel mooi boek voor in de schoolbieb. Jammer dat ik niet zelf als bieb-ouder kan zien hoe de leerlingen genieten, maar misschien ooit weer. Post-corona als er een post-corona komt ooit.

 14. Wat goed om kinderen te laten zien dat ze een verschil kunnen maken. Dat zou ik graag meegeven aan mijn kinderen. Ik doe graag mee.

 15. Ik denk dat Geertje die 9 wordt dit boek graag wil hebben, ze is altijd erg in andere kinderen geïnteresseerd.

 16. DIt lijkt mij een heel leerzaam en leuk boek voor mijn kleindochter. Mooi om haar in te laten zien dat inzet loont en dat je wat kunt betekenen voor andere mensen. Mijn dochter kennende wordt hij ook vast voorgelezen aan vriendinnen en buurtkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.