Oma ondersteboven – Kristien Dieltiens, een avontuur vol gekkigheid

Even snel voor het voorlezen van ‘oma ondersteboven’ het boekje doorbladeren. Zo begin ik eigenlijk altijd met het voorlezen van een nieuw boek. Even een eerste indruk van ‘oma ondersteboven’ opdoen, snel kijken waar het verhaal naartoe gaat voor ik al interactief voorlezend het einde van het verhaal verklap. Daar wil ik nog wel eens goed in zijn namelijk. Vaak met een teleurgestelde Stef tot gevolg, omdat het einde van het verhaal geen verrassing meer is.

Verrassend

oma ondersteboven

De ik figuur, Billie, wordt door haar oma uitgenodigd om een weekend samen naar zee te gaan. Super gezellig natuurlijk maar haar ouders vinden het geen goed plan: oma is te oud. Toch gaan oma en kleindochter weg samen op avontuur.

Bij ‘oma ondersteboven’ hoef je niet bang te zijn om het einde te verklappen. Het boek staat zo vol leuke en gekke dingen dat elke bladzijde weer een verrassing op zich is. Geregeld zie ik tijdens het voorlezen een grijns op het gezicht van Stef verschijnen.

Illustraties in oma ondersteboven

oma ondersteboven

De illustraties waren voor Stef wel even wennen. Hij kiest vaak boeken uit met felgekleurde of spannende afbeeldingen op de kaft. Dat heeft ‘oma ondersteboven’ niet. De illustraties zijn wel kleurrijk, maar niet felgekleurd wat je bij veel andere boeken wel tegenkomt. Na een paar minuutjes lezen maakte dat voor Stef niet meer uit en ging hij helemaal op in het verhaal.

De illustraties zorgen voor een goede ondersteuning van het verhaal.

Voor het slapen gaan

‘Oma ondersteboven’ is geen verhaal wat je ‘even snel’ voorleest. Het is een boek wat ik prima geschikt vind om in etappes voor het slapen gaan voor te lezen. Er gebeurt veel in het boek, dus ook met een kort stukje lezen is er van alles aan de hand met oma. De platen in het boek dagen een kind uit om zelf mee te denken en over het verhaal te praten.

Aanrader

Dit boek is echt een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 5 die wel van gekkigheid houden. Ik vind het een ideaal boek voor het slapen gaan om de dag ontspannen en gezellig kletsend te eindigen.

Waar de titel ‘oma ondersteboven’ vandaan komt? Daar zul je toch echt het boek voor moeten lezen!

Specificaties Oma ondersteboven

oma ondersteboven Kristien Dieltiens

Auteur: Kristien Dieltiens| Illustrator: Isabelle Geeraerts | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462914049 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.