Ons lichaam – een prachtig kijkboek voor jong en oud

Ons lichaam blijft een fascinerend iets. Voor kinderen (en volwassenen) vaak lastig te begrijpen. Hoe zou het zijn als je binnenin je lijf zou kunnen kijken? Het boek ‘Ons lichaam’ van Joëlle Jolivet maakt dit nu mogelijk. Een korte samenvatting? Een prachtig XXL kijkboek mét flapjes voor jong én zeker voor oud!

Ons lichaam

Ons lichaam: neem een kijkje binnenin je lijf

Heb jij weleens van de bovenlipheffer gehoord? De voorwaartsdraaier? De korte duimstrekker of de lange tenenbuiger? De klier van Cowper dan? Of je het gelooft of niet: het zit allemaal in ons lichaam.
Ontdek het in ‘Ons lichaam’. Blader door grote en kleine flappen waaronder de geheimen van ons lichaam verstopt zijn. Het begint met de spierwegen, het zenuwstelsel, het systeem van bloedvaten en het skelet. Daarna volgt een reis door onze organen, hersenen en het voortplantingssysteem.

Ontdek de geheimen van ons lichaam

Met dit boek neem je ook echt een kijkje in het lichaam. De teksten zijn kort, want de platen spreken voor zichzelf. Natuurlijk is sommige materie rondom het lijf wat ingewikkeld, maar dit boek laat je vooral kijken naar hoe tof ons lichaam in elkaar zit. De details zijn echt verbluffend, en in het lijf staat op veel plekken met kleine lettertjes de namen van de lichaamsdelen geschreven. Het boek is heel interessant voor kinderen, maar niet specifiek op kinderen gericht.

De teksten die erbij geschreven staan zijn niet vereenvoudigd weergegeven, dus voor kinderen die het zelfstandig doornemen kan het nog wel wat ingewikkeld zijn. Het boek Ons lichaam is enorm compleet! Bij de wervels staan bijvoorbeeld de cijfers van de wervels. Maar ook zie je er een aantal bijzondere namen tussen staan, zoals valse ribben, heiligbeen, fornix en slaapbeenspier. Met dit boek kun je echt uren zoet zijn!

hart

Een pareltje voor in de boekenkast

Van Joëlle Jolivet heb ik ook al een ander boek in de kast staan. ‘Beestenboek’ is een ander prachtig boek van haar hand. Ze is een Franse tekenaar en haar werk wordt wereldwijd geëxposeerd en vertaald. En dat snap ik, want haar boeken zijn echt prachtig! De stijl is kleurrijk en opvallend met de felle kleuren en dikke zwarte lijnen. En het boek van Ons lichaam is door zijn vele flapjes echt gewoon heel bijzonder. Door het formaat valt het boek al meteen op, maar als je het dan van binnen bekijkt, ben je ook echt meteen verliefd.

Hoewel er al veel boeken over ons lichaam zijn uitgebracht, weet dit boek toch enorm te verrassen. Ook heel tof vond ik dat er achterin het boek ook de geslachtsorganen en de zwangerschap wordt behandeld. In biologieboeken vroeger was dit een beetje een ondergeschoven kindje, maar hier staat het echt paginagroot weergegeven. Voor mij dus ook niets dan lof voor dit prachtige boek!

Specificaties ‘Ons lichaam’

Auteur: Joëlle Jolivet | Vertaling: Agnets Brunt | Uitgeverij: De Harmonie | 9789463361439 | september 2022 | 16 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

21 reacties

 1. Ik doe graag mee met de winactie! Mijn hb oudste zoontje is geïntrigeerd door alles wat met lichaam en uitgebreider de natuur te maken heeft.
  Met dit boek vindt hij hopelijk meer antwoorden op zijn eindeloze vragenwaterval

 2. Ohh een fascinerend boek! Zou hem zelf nu ook graag eens lezen en de kleuren afbeeldingen bewonderen. Daarnaast ook echt een boek voor mijn oudste zoon van 10 jaar!

 3. Wat een leerzaam boek voor zowel jong als oud en ik loot maar wat graag mee. Op een leuke manier snel aan de weet komen waar wat zit in ieders lijf.

 4. Wat een super mooi boek. Mijn 19 jarige zoon is helemaal niet van het lezen, maar zulke info boeken met zoveel interessante plaatjes en weetje vind hij super leuk. Ik loot graag mee

 5. Onze zoon zegt al sinds de 2de kleuterklas dat hij dokter wil worden. Ondertussen is dit veranderd naar anesthesist. Deze boek zal hem dus al zeker een stuk nodige kennis meegeven op zijn niveau. En wie weet is dit boek de basis van een succesvolle carrière in de medische sector 🙂

 6. Wat een geweldig boek! Bij mijn zoontje op school zijn ze net met het thema ‘mijn lichaam ‘ begonnen. Hij is enorm geïnteresseerd!! Leuk dat ik met dit boek ook thuis met het thema bezig kan zijn.

 7. Wat een leerzaam boek! Ik kan natuurlijk zeggen dat het vooral leerzaam is voor mijn kinderen maar ik denk dat ik er zelf ook nog het nodige van kan opsteken!

 8. Mijn zoon vindt het heel interessant om te weten hoe alles werkt in het lichaam. Zeker met een zusje met een hartafwijking. Daarom zou dit een mooi boek zijn om met zijn allen te bekijken en te lezen.

 9. Wat een onwijs interessant en mooi boek over het menselijk lichaam! Interessant voor het hele gezin, daarom zal dit een boek zijn dat met regelmaat uit de boekenkast gepakt zal worden!

 10. Echt iets voor mijn zoontje, hij wil altijd weten how een lichaam in elkaar zit. Dus zeer graag doe ik mee!

 11. Oh wat tof! Ik ben bezig met de studie basis medische vakken en daar maakt pathologie een groot deel van uit. Dit boek zou een enorme hulp zijn om makkelijker te leren

 12. Ik waag graag een kansje voor mijn meiden. Vooral de oudste is erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en overweegt geneeskunde te gaan studeren. Dit boek zou haar zomaar nóg enthousiaster kunnen maken! En zelf stiekem ook benieuwd naar dit boek!

 13. Een mooi en leerzaam boek, ik doe mee. Het maakt mij zeker nieuwsgierig. Leuk om samen met mijn zoon door te nemen.

 14. Ik doe heel graag mee voor dit geweldige boek voor mn gezin! Mn zoontje is enorm geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hij heeft zo enorm veel vragen waar ik zelf vaak het antwoord niet op weet. Dit boek zal zo enorm gaaf zijn voor hem en kunnen we samen leren over het mensenlijk lichaam!

 15. Een mooi en leerzaam boek. Nu misschien nog iets moeilijk voor mijn zoontje Sepp, maar als hij iets groter is, zal hij dit vast en zeker interessant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.