Atlas van de ruimte, een reis langs sterren en planeten

Wat is André Kuipers toch geweldig bezig. Dan heb ik het niet alleen over zijn nogal indrukwekkende reizen de ruimte in. Maar ook alles wat hij daarbuiten doet. Hij zet zich in voor de wereld, mens en kinderen. Hij heeft inmiddels een mooie collectie boeken op zijn naam staan en heeft een heel tof clubje met Kleine Astronauten het leven ingeroepen. Dit clubje spreekt de jongere generatie aan vanuit zijn passie voor de ruimte en zijn vak. Atlas van de ruimte is een geweldig weetjes boek over de ruimte mét de Kleine Astronauten.

hoofd Atlas van de ruimte

Atlas van de ruimte

Als je ’s nachts naar de sterrenhemel kijkt, is er enorm veel te zien. Ontdek in dit grote boek boordevol echte ruimtefoto’s en illustraties alles over het heelal. Wist je bijvoorbeeld dat de sterrenhemel er vanaf de andere kant van de aardbol heel anders uitziet? En wat het verschil is tussen een planeet en een ster? Dat wonen en leven op Mars best een uitdaging is? Weet jij hoeveel manen Pluto heeft? Hoe heet het is op de zon? En hoe wordt een ster geboren?

Bezoek samen met de Kleine Astronauten bijzondere plekken in het heelal, zoals de maan, de planeten in ons zonnestelsel, sterren en sterrennevels. Atlas van de ruimte is een onvergetelijke reis, waardoor je met andere ogen naar de sterrenhemel kijkt!

  • Unieke combinatie van illustraties en echte foto’s die door astronauten en astronomen, ruimteschepen en ruimtetelescopen zijn gemaakt.
  • Ruimteavontuur, atlas, fotoboek en encyclopedie in één.
  • Prachtig groot familieboek: samen op ontdekkingstocht door het heelal.

Altijd boeiend

Voor ons en vele anderen is de ruimte altijd boeiend en intrigerend. Het is een plek waar je nou eenmaal niet zo snel komt. En wat eigenlijk te groot en ruim is om helemaal te bevatten. Maar een select clubje mensen is ooit voorbij onze dampkring gekomen. André Kuipers is daar 1 van. En daar is hij met alle recht trots op. Ik ben heel blij dat hij zijn passie en kennis met ons achterblijvers wil delen. Atlas van de ruimte is wederom weer een onwijs tof weetjesboek. Het is zo speels en toegankelijk zonder dat het kinderachtig is.

De vaste fans herkennen de Kleine Astronauten. Maar deze herkenning is niet noodzakelijk. Het boek Atlas van de ruimte is los te lezen. Je wordt weer welkom geheten door Kuipers in een leuk voorwoord. Maar ook Govert Schilling verdient net zoveel applaus voor dit toffe boek. De combinatie van beide heren werkt gewoon erg goed met als resultaat een boeiend toegankelijk weetjesboek waar de passie uit de pagina’s spat.

Reis mee

Reis je mee? De Kleine Astronauten nemen je mee langs diverse aspecten van de ruimte. Mijn dochters hebben er meteen een soort van zoekboek van gemaakt. Op elke pagina gaan ze op zoek naar de Kleine Astronauten. Het is geen zoekboek hoor, want niet op elke pagina zijn ze te vinden. Maar de meiden hebben er plezier in. Vooral hondje Laika vinden ze tof. De teksten zijn echt boeiend en lekker kort. Prima passend voor de doelgroep.

Tegelijk is het ook echt een familieboek, duik lekker samen in deze intrigerende wereld. Als volwassene leer je ook genoeg van Atlas van de ruimte. Je reist langs de sterren, onze aarde, de maan, Mercurius (wauw wat een prachtige prent), Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Maar ook Pluto, planetoïden, kometen, de zon, nevels, melkwegstelsel, heelal, telescopen en weer terug naar de aarde.

De nevels, ofwel nebulas, zijn mijn persoonlijke favorieten. Ik kan zo heerlijk wegdromen in die afbeeldingen. Zeker tegenwoordig met de nieuwe ruimtetelescoop van NASA zijn die beelden nog gedetailleerder. Prachtig!

Herkenning

We hebben inmiddels best wat boeken met het thema ruimte en heelal en toch is Atlas van de ruimte weer een toevoeging. De kracht van Kuipers en Schilling is misschien wel sterker dan onze zwaartekracht. Daarbij kijken we nu elke zaterdagavond met mijn oudste dochter naar Nederland 3: Space Challenge. Want daar heeft niemand minder dan André Kuipers een eigen quizshow met Klaas over de ruimte. Met toffe AR elementen worden kinderen helemaal in de wereld van Kuipers gezogen op beeld.

Mijn dochter herkent hem inmiddels ook. “Hey die ruimte-meneer van tv staat ook in mijn boek”. Het blijft lastig bevatten dat die ruimte-meneer echt in de ruimte is geweest. Maar fascinerend blijft het altijd. Wederom weer een tof boek die wat ons betreft zeker ook een cadeautip is en onmisbaar is in een klas, huis of opvanggroep.

Specificaties Atlas van de ruimte

Auteurs: André & Heleen Kuipers en Govert Schilling | Illustraties: Paco Vink | Uitgever De Witte Leeuw | 9789493236448 | November 2022 | 48 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.