De school van de magische dieren – het vreemde skelet

Yes! Weer een nieuw deel van de school van de magische dieren? Dit keer gaat het over een vreemd skelet, een schoolkamp, een dino, een krokodil en een koala. Dat zijn voldoende ingrediënten voor weer een superleuk verhaal! De school van de magische dieren – het vreemde skelet.

de school van de magische dieren het vreemde skelet

Een nieuw avontuur in ‘De school van de magische dieren – Het vreemde skelet’

In ‘De school van de magische dieren – Het vreemde skelet’ speelt Silas een centrale rol. Silas is de pestkop van de klas, de jongen die altijd stoer probeert te doen en onaardig is tegen zijn klasgenoten. Silas krijgt zijn magische dier, Rick de krokodil uit Florida, daarom niet zomaar, maar hij krijgt hem op proef. Hij moet eerst bewijzen dat hij zijn gedrag kan verbeteren.

Maar dat is lastig, want de klas gaat op schoolkamp! Maar ja, is dat wel een goed idee: een krokodil meenemen op schoolkamp. Als de bus dan vertrekt, blijkt dat de directeur ook ineens mee gaat. En hij mag de magische dieren niet ontdekken. Silas doet erg zijn best omdat hij Rick dolgraag als magisch dier wil houden, maar dan ziet hij in het museum een vreemd skelet van een dino. En die dinoklauw wil hij dolgraag hebben, dus die smokkelt hij onder zijn shirt het museum uit. Zou dit nog wel goed komen?  

inhoud

Weer nieuwe magische dieren

In ‘De school van de magische dieren – Het vreemde skelet’ worden er weer twee nieuwe magische dieren geïntroduceerd. Rick de krokodil en Sydney de koala. In de voorgaande boeken zijn er al zeven andere magische dieren geïntroduceerd. Hoe zit dat dan met die magische dieren?

De Wintersteinschool lijkt een hele gewone school, maar er is een geheim…. De klas van Miss Cornfield moet dit geheim zorgvuldig bewaren. De kinderen uit die klas zullen één voor één een magisch, pratend dier krijgen. Dit dier is precies passend, het dier zal je helpen bij de dingen waar je zelf moeite mee hebt. Rick de krokodil is bijvoorbeeld net als zijn vriend Silas stoer, maar hij brengt ook rust met zich mee.

Langzaam maar zeker krijgen dus steeds meer kinderen uit de klas een magisch dier. Op het einde van ‘De school van de magische dieren – Het vreemde skelet’ hebben negen kinderen een eigen dierenvriend. Genoeg voer dus voor nog meer nieuwe boeken!  

Vrolijke boekenserie voor kinderen

En er gaan ook nog meer boeken in deze serie van de school van de magische dieren komen! Op het einde van het boek kun je alweer een sneak preview lezen van het volgende deel. En dat klinkt zo spannend, dat wij dat zeker weer willen lezen! Deze boekenserie is enorm populair. Er zijn wereldwijd al bijna 5 miljoen exemplaren verkocht en de boeken zijn al vertaald in twintig talen. Wij zijn hier thuis ook fan van deze serie. De boeken lezen ontzettend vlot. Daarnaast zijn het ook gewoon ‘gezellige boeken’. Het is best een beetje spannend af en toe, maar nooit té spannend. Fijne avonturenboeken, over vriendschappen in de klas.

Verhalen over een school of klas vinden mijn kinderen altijd erg leuk. Met deze serie leer je langzaam alle kinderen uit de klas steeds een beetje beter kennen. Naarmate de serie vordert, komen er steeds andere kinderen in de aandacht te staan, waardoor de personages steeds meer vertrouwd gaan voelen.
Daarnaast heeft elk boek zijn eigen verhaal, dus de boeken zijn ook los te lezen. Het verhaal in ‘De school van de magische dieren – Het vreemde skelet’ zit goed in elkaar en leest enorm vlot. De kleine tekeningetjes tussendoor zijn ook erg leuk, zo krijg je net een beetje een beter beeld bij de kinderen en hun magische dieren. Wij kijken alweer uit naar deel 5!

de school van de magische dieren het vreemde skelet

Specificaties De school van de magische dieren – Het vreemde skelet

Auteur: Margit Auer | Illustraties: Martijn van der Linden | Vertaling: Corry van Bree |  Uitgever: Lannoo │ 9789401473934 │maart 2021│ 200 pagina’s │meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de school van de magische dieren het vreemde skelet

Winnen De school van de magische dieren het vreemde skelet

Dit toffe boek kan je nu winnen bij StoerLeesVoer! Laat onder aan deze review een reactie achter waarom jij dit boek graag in jouw, of in een andere boekenkast zou willen zien staan!

Wat mag je verder doen?

  • Een reactie op onze social media is lief en een extra winkans per reactie
  • Ons volgens op Social media is ook lief en een extra winkans per account dat je volgt
  • Tag je buddies op Social media en deel het bericht! Vergeet ons dan niet te taggen en dit zijn ook weer extra lootjes

Facebook StoerLeesVoer
Instagram StoerLeesVoer
Pinterest StoerLeesVoer
Twitter StoerLeesVoer

Alvast bedankt voor het volgen, reageren, taggen en delen.
Over ongeveer 2 weken maken we de winnaar bekend!

de school van de magische dieren het vreemde skelet
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

  1. Mijn dochter van 8 heeft deel 1 in haar kast staan. Ze is zo trots op haar eigen boeken, dat ze meer leest en ook vol trots haar boeken aan vriendjes showt.
    Als ze dit deel mag toevoegen, zal ze heel blij zijn en dan komen die tussenliggende delen vanzelf.

  2. Super leuk boek! Mijn zoontje Dalmar leest momenteel op M5/E5 en dit boek zou een super leuke volgende stap zijn, zeker omdat hij helemaal gek is van dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.