Wat is dat geluid Dribbel? Een geluidboekje.

Één van de meest geliefde hondjes in de boekenwereld is toch wel Dribbel! In dit nieuwe avontuur Wat is dat geluid Dribbel, gaat Dribbel op onderzoek uit. Wat hoort hij toch allemaal?

dribbel

Wat is dat geluid Dribbel?

Dribbel kan het maar niet plaatsen; dat geluid dat hij steeds hoort. Wat is dat toch denkt hij? Daar kom je natuurlijk maar op één manier achter en dat is op onderzoek uitgaan. Dat is dan ook precies wat Dribbel gaat doen.

Het boek is een echt flapjesboek en daardoor interactief. Mijn dochter wil maar al te graag met Dribbel op onderzoek uitgaan en opent meteen alle flapjes. Maar het boek Wat is dat geluid Dribbel? heeft nog een verrassing!
Aan de achterkant van het boek kan je een knopje aanzetten en dan gebeurt het; het boek maakt geluid? Want ja, hoe moet je nu weten hoe het geluid klinkt dat Dribbel zoekt als je het zelf niet kunt horen?

dribbel

Flapjes- en geluidboek in één

Dit boek steelt meteen het hart van mij en mijn dochter. Boeken met geluid hebben we nog niet dus wanneer we dit boek gaan lezen en ontdekken dat er geluid uit komt, zijn we beide blij verrast! Iedere bladzijde komt Dribbel op een andere plek in huis; in de slaapkamer, de gang met de trapkast, de huiskamer. Overal hoort hij het geluid en samen met mijn dochter hoor ik het geluid zelf ook, want aan de zijkant van het boek zitten knopjes met daarop verschillende muziekinstrumenten. Wanneer je dus met Dribbel in een bepaalde kamer komt, drukje op het bijbehorende knopje en hoor je zelf ook echt het geluid dat Dribbel (denkt) te horen. Een prachtig flapjes- en geluid boek in één is Wat is dat geluid Dribbel?

Wat is dat geluid Dribbel?

Gaat Dribbel het geluid ontdekken in Wat is dat geluid Dribbel?

Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe het boek afloopt; dat moeten jullie zelf lekker gaan lezen! Dribbel komt in ieder geval steeds een stapje dichterbij het einde van het verhaal en bij het geluid dat hij steeds hoort. Denken jullie dat Dribbel het geluid gaat ontdekken in dit mooie boek?

Wij zijn fan van Dribbel en waren dan ook erg blij toen dit boek op de deurmat viel. Sindsdien is het boek zo geliefd dat het iedere dag wel tevoorschijn getoverd wordt en we samen de geluiden in het boek nog eens beluisteren. Want laten we eerlijk zijn; boeken waar geluid uit komt, knopjes waar je op mag drukken; wat wil een kind nog meer?

Wat vinden wij van dit boek?

Het boek oogt wat groter dan de meeste prentenboeken, maar dat komt natuurlijk door de batterijen aan de achterkant van het boek en de knopjes aan de zijkant van het boek. Dit is totaal niet storend; het is juist leuk!
De blazijdes, die overigens geillustreerd zijn zoals we dat van Dribbel kennen, vallen precies naast de knopjes af zodat het een mooi geheel is.

Dus ben je fan van Dribbel? Dan moet je echt naar de winkel om dit prachtige en vooral leuke boek te gaan halen. Of misschien krijg je het wel van iemand cadeau!

Specificaties Wat is dat geluid Dribbel?

Auteur: Eric Hill | Illustrator: Eric Hill | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000356379 | 2020 |  12 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.