Dierengereedschap – een boek vol trucjes uit de dierenwereld

Wist jij dat er dieren bestaan die water naar insecten spugen, zodat deze in het water vallen? Nee? Ik ook niet, maar nu dankzij Dierengereedschap wel! Sommige dierentrucjes zijn te slim en bijzonder, je zou bijna denken dat het verzonnen is. Dit is echt niet het geval! Dierengereedschap is namelijk een mooi geïllustreerd non-fictie prentenboek. Ik houd ervan, dus dit boek kwam als geroepen. Heel graag vertel ik jullie meer over dit boek, over de Ontdek-serie van Lemniscaat en wat je allemaal met deze serie zou kunnen doen thuis en in het onderwijs. Lemniscaat heeft namelijk heel veel mooie lesideeën. Ontdek je met mij mee?

Dierengereedschap

Dierengereedschap

Sommige dieren gebruiken stokken, andere stenen en sommige kunnen zelfs naaien! Ontdek in Dierengereedschap hoe dieren een soort gereedschap gebruiken in hun leven. Een vrolijk boek voor de jongste dierenliefhebbers, met weetjes die ook volwassenen nog niet wisten!

Holenuilen

Ontdek je mee met Lemniscaat?

De Ontdek-serie van Lemniscaat is een serie boeken die speciaal voor de jongste dierenliefhebbers is geschreven. Naast Ontdek Dierengereedschap bevat deze serie namelijk ook nog:

Deze boeken kenmerken zich, net als Dierengereedschap, door prachtige illustraties en heel begrijpelijke taal voor jonge kinderen. Het leuke aan deze serie is dat er ‘voorleestekst’ voor de jongste kinderen is, maar ook wat meer verdiepende informatie voor iets oudere kinderen. Zo is het geschikt voor peuters, maar vindt ook mijn dochter van 8 jaar het echt een heel leuk boek en heeft ze er iets van opgestoken. Ze was zo enthousiast dat zij er ook graag wat meer over wil vertellen!

Ontdek Dierengereedschap volgens Jinte (8 jaar)

Eerst dacht ik dat Dierengereedschap een prentenboek was voor kleine kinderen. Mama vertelde dat ik er grappige dingen van kon leren, dus toen wilde ik het wel samen met haar lezen. Ik vind het echt een heel bijzonder boek! Er zijn een paar redenen waarom ik dat vind. Ten eerste heeft het boek supermooie illustraties. Ik kijk altijd wie de illustrator is van een boek, dat is Jane McGuinness. Ze heeft iets heel knaps gedaan. Ik kan namelijk zien wie er een jongensdier en wie er een meisjesdier is, terwijl dat er niet bij staat. De vrouwtjesdieren zijn wat ‘zachter’ getekend bedoel ik. Bijvoorbeeld de prieelvogels.

De auteur, Martin Jenkins, heeft mij ook echt wat geleerd in Dierengereedschap. Ik wist heel veel dingen niet, eigenlijk alleen die van de prieelvogel. Het is leuk dat ik het boek kan voorlezen aan kleine kinderen en zelf ook wat kan leren van de kleinere letters. Je ziet precies aan de lettertypes wat bedoeld is voor wie, de kleine kinderletters zijn namelijk groter.

Lemniscaat Natuurlijk

Ken jij het magazine Lemniscaat Natuurlijk! al? Die kun je gratis ophalen bij je lokale boekhandel. Dit doe ik altijd direct als het nieuwe blad uitkomt. Hier staan leuke boekfragmenten, illustraties, puzzels en challenges in. Je kunt het ook hier online lezen.

Lemniscaat heeft veel dierenboeken uitgegeven, waar Dierengereedschap er natuurlijk één van is. Wil je er meer lezen? Kijk dan eens bij de boekrecensies die wij hier over hebben geschreven:

Nog niet genoeg? Wil je naast Dierengereedschap, ook de andere delen van de Ontdekserie, en bovenstaande boeken nog meer tips? Komt ie:

Lemniscaat heeft altijd erg leuke lessuggesties bij hun boeken, zoals bijvoorbeeld bij Dierenhuizen. Bij Dierengereedschap zijn deze nog niet gepubliceerd, maar deze uitgeverij kennende zullen ze wellicht nog volgen! Een andere tip is het beluisteren van de podcast van de uitgever. Hier worden boeken ook uitgebreid besproken.

Specificaties Dierengereedschap

Auteur: Martin Jenkins | Illustrator: Jane McGuinness | Vertaling: Steven Blaas | Uitgever: Lemniscaat | 32 pagina’s | april 2023 | 9789047714743 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.