Drukke dag – brandweer. Een flapjesboek voor de echte fans!

Brandweerfans opgelet! Leer alles over een drukke dag bij de brandweer in dit leuke boekje. Pak aan, helm op en brandjes blussen. Dit boekje is van klein formaat maar geeft groot leesplezier. Door de flapjes gebeurt er van alles. Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kunnen er zelf actief mee aan de slag. Voor de echte brandweerfans dus. Maar wat vooral leuk is: het verhaal gaat over een meisje bij de brandweer. En daar houden we van, diversiteit in boeken. Zeker met het komende thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil.

Lees vooral verder als je kans wilt maken op dit boekje van Dan Green. We mogen namelijk een exemplaar van Uitgeverij De Vier Windstreken weggeven!

hoofd

Drukke dag – op stap met de brandweer

Tring tring het alarm gaat af! Het wordt vast een drukke dag bij de brandweer. Het meisje doet haar pak aan. Ga maar mee op pad! Kinderen kunnen zelf de flapjes omslaan. Zoals met de paal naar beneden glijden, de sirenes aandoen en het brandje blussen. Onze driejarige is echt fan van dit boekje. En van alles wat met de brandweer te maken heeft. Favoriet is de poes redden uit de boom en het brandje blussen.

Wanneer zou het alarm weer afgaan voor de volgende klus? Bij de brandweer is het vaak druk, dus weinig tijd voor pauze!

Doordat kinderen actief bezig zijn met de flapjes in het boek, komt ook de fantasie naar boven. Ze kunnen hun eigen verhaaltje verzinnen en vertellen. Op elke bladzijde staat een klein stukje tekst. Maar door het samen te lezen en bekijken, kun je er van alles bij bedenken. Echt een leuk boekje voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar oud. Goed voor het oefenen van de motoriek. En leer natuurlijk alles over het beroep van de brandweer. Er is behalve de brandweer ook een boek over de Drukke dag van de boer. Die lijkt ons ook leuk. En wie weet volgen er nog meer!

Worden wat je wil

Het thema van de komende Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) is Worden wat je wil. Voor veel kinderen is de brandweer heel aanlokkelijk. Stoer en spannend werk. Mensen en dieren redden. Maar heel vaak wordt dit toch gekoppeld aan jongens. Maar wat leuk en goed dat de hoofdpersoon in Drukke dag Brandweer een meisje/vrouw is. Want er zijn ook meisjes die bij de brandweer willen. En het is enorm belangrijk dat er in boeken ook positieve rolmodellen te vinden zijn. En dat meisjes opgroeien met het idee dat zij alle keuze hebben. Wat wil je later worden is een vraag die veel wordt gesteld aan kinderen. Wie weet raken ook meisjes geïnteresseerd voor dit beroep doordat ze op jonge leeftijd boekjes zoals deze lezen!

drukke dag brandweer flapjesboek

Laten we hopen dat door de aandacht in deze Kinderboekenweek kinderen zoveel mogelijk lezen over verschillende beroepen. Van brandweervrouw/man, vlogger, dokter tot kunstenaar.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

CPNB (Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse boek)

Bekijk ook eens de themablog Beroepenboeken voor kinderen met twee leuke boekentips. En Ellen schreef recent de review van het boek Wat wil ik worden. Over de eindeloze fantasie en mogelijkheden van jonge kinderen!

Winactie

Maak kans op een exemplaar van dit leuke boekje Drukke Dag Brandweer. Wat moet je daarvoor doen?

 • Laat hieronder in een reactie achter waarom dit een leuk boek zou zijn voor jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje, nichtje of wie dan ook!
 • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten. Delen van de win-actie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

Over ongeveer 2 weken wordt een winnaar bekend gemaakt. Succes!

Specificaties Drukke Dag Brandweer

Auteur: Dan Green | Nederlandse tekst: M.E. Ander | Uitgeverij De Vier Windstreken | 9789051168464 | juni 2021 | 12 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

10 reacties

 1. Wat een leuk boek voor mijn jongste zoontje. Hij vond de brandweer zo indrukwekkend als hij met sirene voorbij komt. Hoe leuk om zo meer over de brandweer te leren en lezen!

 2. Heel leuk voor onze zoon, die momenteel de brandweer helemaal geweldig vindt.
  Afgelopen zondag rommelmarkt geweest.
  We kwamen thuis met 4 brandweerauto’s en een brandweerhelm. Dit zegt genoeg 😉.
  Dus ik doe graag mee voor hem en zijn broer.

 3. Deze zou heel welkom zijn voor het beste vriendinnetje van mijn zoontje van twee. Zij zegt altijd dat ze bij de brandweer wil!

 4. Superleuk boek! Onze zoon is onlangs 2 geworden, en is helemaal gek van de brandweer.
  Dit boekje zou hij superleuk vinden😍.

 5. Super leuk!! Mijn zoontje zit met open mond te kijken als er een brandweerwagen voorbij komt, dus dit boek zal hij zeker leuk vinden!

 6. Ik ben altijd druk aan het speuren naar leuke aparte boekjes om voor te lezen aan mn dochtertje van 2. Worden we allebei zo gelukkig van. Boekjes met flapjes, puzzeltjes, lichtjes hebben echt de voorkeur! Dit lijkt me geweldig voor mn kleine ontdekster Gaby

 7. Ons zoontje Rik, bijna 2 jaar, zou hier zo blij mee zijn! Ideale verjaardagscadeau lijkt me. We rijden bijna elke dag langs de brandweerkazerne en van ver roept hij al “taaatuuutaaatuuu”. Als de grote poorten open staan en we zien de brandweerwagens, is hij dolgelukkig!

 8. Ohja heel graag voor onze brandweergekke zoon! Dit zou zeker en vast zijn nieuwe lievelingsboek worden 🙂

 9. Wat een superleuk boekje zou dit zijn voor mijn kleinzoon Tijn. Die is gek op de brandweer en op flapjesboekjes 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.