Toen de storm kwam – over een weggewaaide kikker

In ‘Toen de storm kwam’ maken we kennis met Kikkertje. Hij is blij met zijn familie en woonplaats. Maar op een dag gaat het stormen. En dan gebeurt er iets verschrikkelijks: hij waait weg! En dan komt hij op een hele enge plek terecht….

Toen de storm kwam

Een groot avontuur: toen de storm kwam samenvatting

Kikkertje ziet de grote storm niet aankomen. Als hij wordt weggeblazen en in de oude boomstronk valt, wordt hij opgepakt door een Groot Eng Beest. Lukt het hem om te ontsnappen en zijn familie weer te zien?

Een spannend verhaal

Ik kan me voorstellen dat ‘Toen de storm kwam’ heel spannend begint voor kinderen. Want wie is dan dat Grote Enge Beest? En als kikker dan wegwaait, dan komt hij in het pikkedonker terecht. Het enige wat je daar ziet, zijn enge grote, gele ogen. Daarna komen er ook nog flinke klauwen tevoorschijn.
Gelukkig blijkt het Grote Enge Beest helemaal niet zo eng te zijn. Eigenlijk is hij heel lief! Als Kikkertje terugdenkt aan het voorval toen de storm kwam, bedenkt hij zich dat het grote beest hem eigenlijk geen kwaad wilde doen, maar hem juist wilde beschermen. En hij heeft ook nog kleintjes!

Dat is het moment dat hij beseft dat hij in actie moet komen. Kikkertje gaat helpen en laat zich van zijn beste kant zien. Zo begint het verhaal wel spannend, maar loopt het gelukkig goed af en geeft het ook meteen een mooie les. Iemand kan er nog zo eng uitzien, maar nieuwe mensen zijn vaak helemaal niet zo eng als je ze eenmaal leert kennen!

Toen de storm kwam

Grappige tekenstijl

Het boek ‘Toen de storm kwam’ viel mij meteen op. De kaft springt meteen in het oog door het kleurgebruik en de grappige, cartooneske tekenstijl. Ik weet zeker dat deze tekeningen ook bij de kleuters in mijn klas heel erg in de smaak vallen. Vooral het Grote Enge Beest vind ik ontzettend leuk neergezet. Eerst zie je alleen zijn enge gele ogen, maar later als je hem helemaal ziet, samen met zijn kleintjes, dan ontdek je dat hij eigenlijk toch ook wel heel lief is. Ik vind dit echt wel een heel leuk boek. En ik moet zeggen, als je het wat vaker leest groeit het ook echt nog, ik ga het verhaal steeds leuker vinden.

Specificaties: ‘Toen de storm kwam’

Auteur en illustraties: Chris Naylor-Ballesteros | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij Veltman | 9789048321278 | 1 februari 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.