Otto groot Otto klein, een zoekboek met tegenstellingen

Otto groot Otto klein is in elk geval geen klein boek maar een groot boek. Een boek dat vol staat met tegenstellingen. Inclusief een REUZE grote stadsposter! Dit boek van Tom Schamp staat in de prentenboek Top Tien van de Nationale Voorleesdagen 2020 die morgen van start gaan.

zoekboek Tom Schamp

Otto groot Otto klein zoekboek

Eigenlijk is dit meer een zoekboek. Elke twee pagina’s is een groot deel van een stad. Daaronder staan vragen als Wie bestuurt de metro? Waar gaan de beren overwinteren? Waar brandt het? En hoeveel brandweerwagens tel je?

In het boek klein staan 10 grote platen van 2 pagina’s groot. Op de pagina’s moeten we op zoek naar Otto en zijn vader, maar ook nog naar vele anderen. We zoeken Dino, Rhino, Gino, Kepy, Cody, Hu?, Go!, Geel Eendje, Tommy en Bic.

Tegenstellingen

Op elke plaat vind je meerdere verkeersborden waar tegenstellingen op staan. Niet een paar tegenstellingen, maar 101. Achterin het boek Otto groot Otto kleinkun je ze allemaal vinden! Van onder-boven, kat-muis, verboden – toegestaan, open- gesloten, yin- yang en nog veel veel veel meer tegenstellingen! De meeste zijn duidelijk geillustreerd, anderen hebben echt uitleg nodig van een volwassene. Of misschien dat grote broer/ zus/ nicht/ neef dit boek wel samen met het jonge schoolkind wil lezen.

Bijzondere platen

De zoekplaten in dit grote boek zijn allesbehalve rustig. Er is echt enorm veel te zien en het duurt zeker even voor je alle zoekopdrachten hebt voltooid.

Maar ook als volwassene is het een machtig mooi boek om te lezen. Nou ja bestuderen. Een logo wat op die van Ikea lijkt, maar waar de zin Ike and Tina Turner te lezen is. Snoop Dogg, hondenkoekje, thinking out of the box, je krijgt het nickado, See you later Ali gator en aan uw linkerzijde ziet u straks WAL russen. Dit zijn slechts enkele van de vele Engelse en Nederlandse woordgrappen in Otto groot Otto klein. Daarnaast ben ik ook al Frans en Spaans tegengekomen. Heel veel merken eten, drinken en sterke drank!

Otto groot Otto klein

Voor groot en klein

Hoe meer ik naar de platen kijken hoe meer ik overtuigd ben dat dit boek niet alleen maar voor kinderen is gemaakt. Terwijl jouw kind druk zoekende is naar Otto, zijn vader en de andere zoekopdrachten ben jij druk met zoeken naar flauwe woordgrappen en goed passende illustraties. Er zijn verwijzingen naar vele landen, plaatsen in de stad, seizoenen en dieren. Let op ouders dat je met dit boek wel eens hele nieuwsgierige kinderen kunt krijgen die je alles gaan vragen!

Otto groot is een boek voor groot en klein. Een groot boek, wat maar een klein beetje ruimte in neemt als je hem mee neemt op vakantie bijvoorbeeld. Een boek waar je jaren mee vooruit kunt en nog steeds nieuwe dingen kunt ontdekken!

Specificaties Otto groot Otto klein

Auteur: Tom Schamp | Uitgever: Lannoo | 9789401450805 | maart 2018 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Otto groot Otto klein
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.