Over de berg – over een muis en kerstavond Maya Onodera

Op de kaft van dit prentenboek staan glinsterende zilveren sterren. Het vermoeden is dat dit verhaal voor de feestdagen is en dat blijkt ook zo. Een ontroerend verhaal over een kleine dappere muis die over de berg moet reizen om samen met zijn opa kerst te vieren.

over de berg

Over de berg

Robin is een sneeuwmuis, een bruine sneeuwmuis die uiteindelijk heel dapper en stoer blijkt te zijn. Dat verwacht je natuurlijk niet van zo’n klein muisje, als is de muis in de Gruffalo ook best wel heel erg stoer.

Drie dagen voor Kerstmis besluit hij om op reis te gaan. Over de berg naar zijn opa. Die woont namelijk aan de andere kant van de berg.

sneeuwmuis kerstboek

Een kleine dappere muis op avontuur

De kleine dappere muis pakt wat te eten en een slaapzak en gaat op weg. Maar dit is niet zonder gevaar en tegenvallers. De wind blaast hem terug naar beneden aan de berg, en hij verliest zijn slaapzak. Maar hij geeft niet op! Over de berg moet hij gaan, en dat gaat hem ook zeker lukken.

Hij bedenkt slimme dingen om vlug van de berg af te reizen, hij vlucht voor een roofvogel, en botst tegen een boom. Hij rolt verder de berg af als een sneeuwbal en toen werd alles zwart om hem heen…

Over de berg bij familie sneeuwhaas

Zijn avontuur over de berg lijkt bijna ten einde, maar gelukkig weet de sneeuwhazen familie hem te helpen om verder te komen.
Maar er schuilt nog meer gevaar op de loer. Oei oei zal dat wel goed komen?

Net als je elke keer denkt dat het goed komt is er een ander gevaar en dat maakt dit prentenboek een superspannend verhaalt voor kinderen vanaf 4 jaar.
De kleine dappere muis is een echte doorzetter en dat is mooi om aan kinderen te leren. Dat het niet uitmaakt of je groot of klein bent. Maar dat je slim moet zijn en moet doorzetten. Dan komt het uiteindelijk allemaal wel goed!

muis en een poes

Over de berg is een mooi verhaal om voor te lezen thuis of in de klas. Vrolijk kerstfeest!

Specificaties Over de berg

kerstverhaal over een muis

Auteur: Maya Onodera | Uitgever: Clavis | 9789044835816 | oktober 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.