De gebroken bezem – een prentenboek over een lief heksje

Ach arme heksje Hannelore, haar bezem is kapot! Hij is in twee stukken gebroken en zelfs haar beste toverspreuken willen hem niet maken. Hoe kan ze de gebroken bezem nu weer heel maken?

heksje hannelore

De gebroken bezem

De gebroken bezem is een schattig prentenboek voor tovenaars en heksjes vanaf 4 jaar. Al is mijn ervaring deze verhalen ook al heel goed te doen met de oudste peuters. Die vinden dit kleine beetje spanning wel leuk.

Daarbij is dit vooral een grappig prentenboek waarbij doorzettingsvermogen de hoofdrol speelt. En dat is voor oudste peuters ook heel erg belangrijk in alles waar ze tegenaan lopen met het bijna worden van 4 jaar en tijd voor de grote school.

heksje en een zwarte kat

Naar tovenaar Bezemplak

Heksje Hannelore vindt de gebroken bezem maar wat onhandig, ze kan er natuurlijk ook niet meer vliegen! Ze zal naar tovenaar Bezemplak moeten in de Noordelijke Vallei. Maar hoe komt ze daar dan? Haar zwarte kat Presto geeft steeds als antwoord Miauw!

Na twee keer een vraag te hebben gesteld aan Presto weten de kinderen de reactie van Presto al en roepen hard, “Miauw! “

Gelukkig bedenkt ze een plan. Een mandje met 4 ballonnen daarmee kan ze haar gebroken bezem veilig bij de tovenaar krijgen.

“Zou dat groot genoeg zijn? Zouden die ballonnen het heksje en haar kat in de lucht kunnen laten vliegen? ”

Een leuke discussie tussen de kinderen ontstaat en na een tijdje ga ik verder lezen. Ze tovert zichzelf klein! Wat slim van heksje Hannelore en wat goed dat ze niet heeft opgegeven.

Doorzettingsvermogen en een niet meer gebroken bezem

Maar dan komen er vogels en die prikken de ballonnen kapot, ohw nee!!
Maar weer laat het kleine heksje zien dat ze doorzettingsvermogen heeft en ze gebruikt zelfs de gebroken bezem om in de Noordelijke Vallei te komen.

Een prachtig leuk prentenboek voor kleuters over doorzettingsvermogen, een zwarte kat een klein heksje en een goed einde.

Specificaties de gebroken bezem

Auteur: Ratna Kusuma Halim | Clavis Uitgeverij | 9789044839722 | oktober 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.