Overleven op het heksenfeest – een tweede deel Zoë Zwart

Dagboek van Zoë Zwart heks van niks. In dit tweede deel staat overleven op het heksenfeest centraal. Maar voordat het tijd is voor het favoriete feest op Buitengewoon gebeuren er nog heel wat avonturen. Een heerlijk spannend boek voor lezers vanaf 8 jaar!  

Dagboek van een heks

Eerder schreven we al een recensie over deel 1 van Zoë Zwart. Het oorspronkelijke boek bevat beide delen, maar in Nederland hebben ze gekozen om het in twee delen uit te geven. Wij konden niet wachten in elk geval om verder te lezen over de vele open eindes die er nog waren. Zoals de ingewikkelde ingrediënten die ze moest verzamelen voor een toverdrankje, het spelen van Flits *een soort zwerkbal* en hoe Zoë Zwart gaat overleven op het heksenfeest. 

Halloweenbal

Op een buitengewone school is het net als in het echte leven. Vriendschappen die je niet verwacht, pesterijen en de daarbij horende straffen. Maar ja dan toch allemaal een beetje anders.  Zoë wordt betrapt tijdens haar nachtelijke avontuur om drakenskeletwortels te halen. Als straf moet ze lid worden van de speciale feestcommissie van het Halloweenbal. Zal ze gaan overleven op het heksenfeest?

Iedereen moet lachen om haar onheksige ideeën voor het feest, maar ze mag wel een vleermuizenslinger maken. Maar of dat nu een goed idee is? Ondertussen wordt ze nog steeds gepest door hetzelfde meisje dat zelfs haar dagboek afpakt. 

Overleven op het heksenfeest

Tot overmaat van ramp heeft haar vader een kikker kostuum gemaakt. Ze verstopt zich in een bezemkast, zo zal Zoë zeker het heksenfeest overleven! Zal ze uit de kast komen voor het feest en zal dat feest wel goed gaan? En hoe loopt het af met haar dagboek die afgepakt is?

Ik kan je een paar dingen vertellen zonder spoilers het is spannend, niets is wat het lijkt, met pure moed en doorzettingsvermogen bereik je een heleboel en samenwerken is altijd een goed idee. 

Zoe zwart

De illustraties van Katie Saunders zorgen ervoor dat lezertjes geboeid blijven! Meestal werkt Katie met handgetekende pen, collage en computerondersteund ontwerp, hoewel ze in de loop der jaren in alle mediums heeft gewerkt. De illustraties zijn aanvullend en niet overheersend. Het kinderboek mag geen Graphic Novel genoemd worden, maar toch zijn er genoeg tekeningen in zwart wit om ze door het boek heen te loodsen als ze even niet meer willen lezen.

Specificaties Overleven op het heksenfeest

Overleven op het heksenfeest

Auteur: Honor Cargill en Perdita Cargill | Illustraties Katie Saunders | Vertaling: Marjolein Algera | Uitgeverij Witte Leeuw | oktober 2022 | 128 pagina’s | 9789493236233 | meer informatie vind je in de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.