Sprookjes van Grimm – een verzameling sprookjes op rijm

Ik blijf sprookjes geweldig vinden. Ik heb al heel veel boeken met de leukste en grappigste sprookjes. Nu viel het boek ‘Sprookjes van Grimm’ hier op de deurmat. In dit boek zijn 5 sprookjes uitgekozen, die door Elli Woollard op rijm zijn gezet. En dat heeft ze echt fantastisch gedaan!

Sprookjes van Grimm

Duik in een sprookjeswereld met de sprookjes van Grimm

Sprookjes van Grimm is een betoverende verzameling van een aantal van de beroemdste sprookjes van dit duo – grappig, griezelig en geheimzinnig! Vijf wereldberoemde sprookjes verteld en verbeeld als nooit tevoren. Volg Roodkapje door het bos waar ze een wolf tegenkomt. Griezel mee als Hans en Grietje een heks ontmoeten. Ontdek wie stiekem de schoenen van een arme schoenmaker naait. Lukt het Assepoester om naar het bal te gaan? En wie zijn toch die geheimzinnige stadsmuzikanten uit Bremen? In dit boek op rijm kun je van deze vijf klassiekers genieten.

Een boek dat (voor)leest als een trein

Als kleuterjuf vind ik het heerlijk dat boeken rijmen. Dat leest heel prettig voor, en kinderen kunnen al een beetje aanvoelen wat er gaat komen. Maar soms kom je boeken tegen, waarbij de rijm nét een beetje té lastig of gezocht is. Dat is bij ‘Sprookjes van Grimm’ absoluut niet het geval! Want dit boek leest voor als een trein. Logischer en prettiger gaat een boek niet worden om voor te lezen. En dan is er ook nog eens ontzettend veel humor in de verhalen gebracht. Dat zorgt ervoor dat dit boek dus echt wel de moeite waard is om aan je verzameling boeken toe te voegen, ook al heb je al veel sprookjesboeken in huis. Dit heeft de schrijfster van het boek Elli Woollard echt fantastisch gedaan! Maar natuurlijk moeten de complimenten ook gaan naar Margaretha van Andel, die de Nederlandse vertaling heeft gedaan.

Veel kleurige tekeningen

Niet alleen de verhalen zijn fantastisch geschreven in Sprookjes van Grimm, maar de leuke tekeningen maken het helemaal af. Deze zijn vrolijk, soms een beetje grappig en lekker kleurrijk. En, misschien nog wel belangrijker: het zijn er lekker veel! Heerlijk om dus met je kind naast je dit boek voor te lezen, want er veel te zien.
De vijf verhalen zijn een mix tussen bekende en minder bekende verhalen. De sprookjes Assepoester, Roodkapje en Hans en Grietje zijn natuurlijk heel erg bekend, maar deze blijven leuk. De Bremer Stadsmuzikanten is bij veel kinderen al minder bekend. En het sprookje ‘De elfjes en de schoenmaker’ was voor mij een nog onbekend sprookje van Grimm. Leuk om zo toch weer een nieuw verhaal te ontdekken!

Specificaties ‘Sprookjes van Grimm’

Auteur: Elli Woollard | Vertaling: Margaretha van Andel | Illustraties: Mara Altés | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714187 | 17 november 2022 | 94 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.