Super de luxe; een spannend verhaal in de wereld van de jetset

Super de luxe; het volgende boek van Suzanne Vermeer dat ik mag lezen en reviewen. Suzanne Vermeer levert met Super de luxe een spannend verhaal af dat zich afspeelt in de wereld van de jetset; ofwel tussen de rijke mensen. Emma, een Nederlandse vlogster, reist af naar Monaco en ontmoet daar de tweeling Alessandro en Sofia. Maar wat Emma niet had kunnen weten, is dat haar leven in gevaar dreigt te komen. Hoe?

Super de luxe

Proloog

Het boek Super de luxe start met een proloog en komt Mirabelle Dubois in beeld. Een rijke vrouw die een benefietgala organiseert met een daarbij horende veiling. Haar dochter Jolie is ook van de partij, ondanks de moeizame relatie die de twee hebben gehad. Maribelle verlaat het gala en stapt in de auto bij haar privéchauffeur waarna ze beide worden doodgeschoten.

Super de luxe

Super de luxe; deel 1

Na de proloog start Super de luxe met de introductie van drie nieuwe personages in het boek; Michelle, Sacha en Emma. Michelle is aan het blokken voor haar examen en woont samen met Sacha. Veel kom je nog niet te weten over Michelle en Sacha. Het hoofdstuk laat wel vraagtekens achter; want het lijkt erop dat Sacha ontvoerd wordt, informatie krijgt maar verder niets overkomt en ook weer netjes vrijgelaten wordt. Michelle is hier niet bij en wordt later bijgepraat door Sacha. Ik krijg het gevoel dat het gaat om een criminele activiteit, maar het hoe en wat wordt niet duidelijk.

Hoofdpersoon Emma

Emma staat los van Michelle en Sacha en zij wordt wakker in Cannes in een hotel. Emma is vlogster en heeft 250.000 volgers die ze tevreden moet houden. Ze besluit zoveel mogelijk van haar avonturen in Cannes te filmen en te laten zien in haar vlogs. Wanneer zij op een terras is neergeploft en heerlijk heeft ontbeten, komt zij er bij het afrekenen achter dat zij haar creditcard is vergeten op de hotelkamer. Ze haast zich terug en wanneer zij haar hotel weer uitkomt met haar tas, wordt ze beroofd. Haar tas met al haar spullen, inclusief de creditcard die ze net heeft opgehaald. Ze gaat achter de dief aan en net wanneer zij denkt dat ze haar tas nooit meer terug ziet, springt er ineens en man tevoorschijn en haalt de dief onderuit. De dief weet te ontsnappen, maar haar tas heeft ze terug!

De man die haar geholpen heeft heet Alessandro en langzaamaan leren de twee elkaar beter kennen. De tweelingzus van Alessandro, Sofia, komt ook in beeld en al snel krijgt Emma een raar gevoel bij die twee. Ze kan het niet plaatsen; wanneer ze denken alleen te zijn en er niemand kijkt, gaan ze een stuk minder vriendelijk met elkaar om dan wanneer ze in het bijzijn zijn van Emma. Wat zou daarachter schuilen?

Feesten, luxe en vrienden

In Super de luxe wordt Emma de wereld van de luxe mee in getrokken nadat ze Alessandro en Sofia leert kennen. De tweeling maakt deel uit van een rijke Italiaanse familie en van dat leventje mag Emma ook even proeven. Ze nemen haar mee naar Monaco en mag ze in de familie suite overnachten. Feestjes, en niet zomaar feestjes staan op het programma. Zo mag ze mee naar het filmfestival waar alle grote sterren naartoe gaan. Eten in dure restaurants, dure jurken, dobberen op een duur jacht; Emma weet niet waar ze het heeft. Dit alles is prachtig voer voor haar volgers!

Via haar blog krijgt Emma ook een reactie met de vraag of ze iets meer weet over de moord die is gepleegd in Monaco. Moord? Daar heeft Emma helemaal niets over gehoord. Ze gaat op zoek op internet en deze zaak is wel interessant. Een rijke zakenvrouw vermoord; maar waarom? Wanneer Emma in het casino ook nog eens een man tegenkomt die haar een raar gevoel geeft, is het mysterie compleet.

Super de luxe

Super de luxe; deel 2

In deel 2 van Super de luxe wordt Emma wakker in de suite waar ze al een aantal dagen verblijft. Haar hoofd voelt raar en kan ze zich delen van de avond ervoor niet herinneren. Wat is er toch gebeurt? Het enige wat ze zich kan herinneren is het feest waar ze met Alessandro is geweest. Speaking of; waar is Alessandro? De suite is erg leeg en dat geeft Emma een raar gevoel. Alle persoonlijke dingen zijn weg zoals foto’s van Alessandro en Sofia. Wat is hier aan de hand?

Persoonlijke mening over Super de luxe

Ten eerste moet ik zeggen dat Super de luxe echt een Suzanne Vermeer boek is. Er is zoals bij de andere boeken een vrouwelijke hoofdpersoon en het verhaal heeft de elementen romantiek en spanning. Maar voor mij is dit boek/verhaal echt minder dan voorgaande boeken die ik heb gelezen van Suzanne Vermeer. Het verhaal is een beetje vergezocht naar mijn idee; het feit dat er een rijke tweeling met je aanpapt om het zo maar te zeggen en jij als vlogster / social media mens hen niet opzoekt op social media of internet in het algemeen vind ik raar. Vooral wanneer de tweeling aangeeft dat ze niet op de foto gezet willen worden vanwege bedreigingen en afpersingen enz. Rode vlag lijkt me?

Daarnaast is het einde voor mij een beetje een combinatie van een domper en een vraagteken. In het slotstuk van het boek komen de verhaallijnen van de personages bij elkaar maar op een aparte manier. Ik vind het persoonlijk een vergezochte en niet passende manier van samenkomen en laat het een aparte nasmaak bij mij achter. Het past op één of andere manier naar mijn mening niet bij de rest van het boek/verhaal.

Ik moet wel zeggen dat de schrijfstijl wel prettig was; Super de luxe las fijn weg en dat vind ik ook belangrijk tijdens het lezen. Ik zoek mijn ontspanning in het lezen van een boek en wanneer ik geconfronteerd word met een moeilijke schrijfstijl waardoor het lezen minder vlot verloopt, verlies ik sneller mijn interesse voor een boek. Al met al een boek voor de collectie Suzanne Vermeer, maar niet één van mijn favorieten.

Super de luxe

Specificaties Super de luxe

Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgever: Bruna Uitgevers BV. | Augustus 2021 | 9789400512139 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.