Liefde en ananas; Love en fruits-serie deel 1

Isabelle Paz Soldan maakt met haar boek Liefde en ananas haar debuut. Helemaal nieuw is Isabelle niet in de schrijverswereld; zij heeft namelijk meegeschreven aan het boek Werelderfgoed Kinderdijk. Een informatief boek over water, molens en gemalen. Met Liefde en ananas slaat ze de weg van de romans in en geeft zij de lezer een echte feelgood roman over het leven van Anna.

Liefde en ananas

Vrijgezelle dertiger Anna

Liefde en ananas draait om de vrijgezelle dertiger Anna. Ze woont samen met haar vrienden Dirk en Peter in een appartement in een studentenhuis. In het boek volg je Anne die soms nogal stuntelend kan zijn op bijvoorbeeld haar werk met haar roddelende collega’s. Haar weg naar de liefde staat centraal als onderwerp in het boek. Ze komt genoeg leuke mannen tegen op haar werk, maar telkens is er wel iets mis. Als ze de ware wil vinden en haar huisje, boompje, beestje wil dan zal ze aan de slag moeten. Tijd voor actie!

Humor, romantiek en herkenbare situaties in Liefde en ananas

Deze drie woorden omschrijven het boek wel als je kijkt naar welke thema’s / onderwerpen er naar voren komen. De zoektocht van Anna naar de liefde gaat niet zonder slag of stoot en zijn de situaties waarin zij belandt vaak gênant maar ook grappig tegelijk. Wie heeft er nu nog nooit uitgelopen mascara gehad waardoor je eruit ziet als een panda? En knoeien doen we ook allemaal en laat dat nu net ook iets zijn voor Anna; onhandig als ze is. De combinatie van humor, romantiek en de herkenbare situaties maken het een roman die fijn wegleest. Je wilt weten hoe het verder gaat en dus lees je heel relaxt verder om te weten te komen in wat voor situatie Anne terecht komt en of ze ook daadwerkelijk haar grote liefde gaat vinden.

Luchtige roman die snel uitleest

Liefde en ananas is op een hele fijne manier geschreven. De schrijfwijze zorgt ervoor dat het verhaal luchtig blijft en het tempo gelijk doorloopt waardoor je als lezer goed door kunt lezen. Zit je eenmaal in het verhaal, dan lees je makkelijk door en zit je helemaal in het leven van Anna.

Deze roman zorgt vooral voor liefdesperikelen en herkenbare situaties op dit gebied. Spanning is niet echt een aanwezige factor in het boek. Er zijn wel twee ‘spannende’ fragmenten in het boek waar Anna een hoofdrol in speelt. Want hoe vernederend is het als je tijdens een vergadering je microfoon aan hebt laten staan en het hele bedrijf met jouw persoonlijke gesprek met je collega kan meegenieten? En hoe snel zou jij door de grond willen zakken wanneer je liefdesverklaring wordt getoond aan iedereen op film?

Ik miste een beetje de diepgang in het boek; er is niet veel spanning die de boel een beetje interessanter maakt of waardoor het verhaal ineens een interessante of onverwachte wending neemt. Er zitten een aantal momenten in het boek waardoor Liefde en ananas juist erg voorspelbaar is. Dat is niet erg, maar doordat we Anna volgen in haar ‘voortkabbelende nachtmerrie’ in haar zoektocht naar de perfecte man, is het een beetje van hetzelfde steeds. Misschien komt het ook omdat ik de laatste tijd veel thrillers heb gelezen, dat ik die spanning een soort van projecteer en mis in dit verhaal. Ik ben zeker fan van de schrijfstijl van Isabelle Paz Soldan en het gevoel van vrijheid en het feit dat de tijd lekker wegtikt terwijl ik verzonken ben in dit verhaal.

Liefde en ananas
Zoektocht naar de juiste man is niet makkelijk

Waarom ananas?

De titel Liefde en ananas lijkt voor de hand liggend. Tenminste het liefdesdeel maar de ananas kon ik aan het begin niet plaatsen. Maar de liefde (hoe toepasselijk) voor ananassen vanuit Anna komt leuk terug in het boek. Ze heeft een ananas tas, pakt haar ananas stressbal erbij als ze even haar stress wil verlagen en ze vindt het een heerlijke vrucht. Ik snap Anna wel; de buitenkant van de ananas is exotisch en robuust. Ik krijg hierdoor altijd wel een beetje een vakantiegevoel. De binnenkant daarin tegen is zoet/zoetzuur. Heerlijk op een zomerse dag, warm gemaakt op de barbecue! Ananas past voor mij wel bij de zomeren de liefde; genieten van het weer en het heerlijke eten. En je weet wat ze zeggen; liefde gaat door de maag!

stressbal

Love en Fruits-serie deel 1

Op de kaft van Liefde en ananas staat dat het boek deel 1 is van de Love en Fruits-serie. Ik ben heel benieuwd naar het tweede en eventuele volgende delen van deze serie. Helaas maakt mij een rondje Google en een kijkje op de site van de uitgeverij niets wijzer. Dan zit er helaas niets anders op dan af te wachten naar wat de Love en Fruits-serie ons gaat brengen.

Specificaties Liefde en ananas

Auteur: Isabelle Paz Soldan | Uitgever: Zomer en Keuning | Omslagontwerp: Anne – Loes Huizing | 9789020541489 | 240 pagina’s | juni 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Liefde en ananas
Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.