Het Hotel met het Groene Licht – een hotel vol raadsels

Bovenop een besneeuwde heuvel staat ‘Het Hotel met het Groene Licht’. Op een avond stroomt het hotel vol met vreemde gasten. En dan vinden er ineens allemaal gekke dingen plaats. Na het lezen van deze omschrijving was ik meteen nieuwsgierig. Ik moest gewoon weten hoe dit boek zou aflopen!

Het hotel met het groene licht

Vreemde gebeurtenissen in het Hotel met het Groene Licht

Milo woont met zijn ouders in het Hotel met het Groene Licht, boven aan een besneeuwde heuvel. Je kunt er alleen komen met een knarsende kabelbaan. Op een donkere winteravond stroomt het hotel vol met onverwachte, vreemde bezoekers. Allemaal lijken ze een geheim te hebben. Spullen verdwijnen, traptreden kraken midden in de nacht, schaduwen sluipen rond het hotel… Milo vertrouwt het niet. Welke geheimen zijn er verborgen in het Hotel met het Groene Licht? Samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat Milo op onderzoek. Hun spel vol raadsels en aanwijzingen brengt hen steeds dichter bij de waarheid en dan blijkt dat sommige geheimen levensgevaarlijk zijn…

Voor iedereen die van spannende mysteries houdt

Het Hotel met het Groene Licht is echt een boek voor kinderen (of volwassenen), die van een mysterieus sfeertje houden. Denk aan een afgelegen setting, vreemde personages en kinderen die zelf speurwerk gaan verrichten. De personages in het boek zijn allemaal wat geheimzinnig. Wat komen ze in het hotel doen? Langzaam kom je erachter dat alle gasten een link hebben met de geschiedenis van het hotel, maar pas echt op het eind van het boek kom je erachter hoe dit nu eigenlijk in elkaar zit.

Ook het vriendinnetje Meddy is een opvallend personage, maar bij haar had ik al wat sneller door hoe het precies in elkaar zit. Als je al meer van dit soort boeken hebt gelezen, zul je daar eerder doorheen prikken (ook omdat daar echt aanwijzingen voor in de tekst staan, als je goed leest). Maar voor kinderen die niet zo vaak dit genre hebben gelezen, zal ook de rol van dit personage een grote verrassing zijn!

start van het verhaal

Mooie opbouw

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Wel zou ik het aanraden aan kinderen die al wat meer leeservaring hebben. Omdat er behoorlijk wat personages in Het Hotel met het Groene licht naar voren komen, kan dit qua verhaal wel even pittig zijn, ook omdat het een wat dikker boek is. Eerder heb ik een boek van de serie ‘Winterhuis hotel‘ gelezen. Als dat boek je smaak is, dan zul je dit boek ook helemaal geweldig vinden! Vanaf de eerste bladzijde zit je meteen in het verhaal, en je wil gewoon doorlezen tot je er uiteindelijk achter bent hoe de vork in de steel zit. Spanning, mysterie en vreemde personages zorgen ervoor dat Het Hotel met het Groene Licht tot het einde toe spannend is!

Specificaties ‘Het Hotel met het Groene Licht’

Auteur: Kate Milford | Vertaling; Imme Dros | Illustraties: Jaime Zollars | Uitgeverij: Leopold | 9789025884185 | 9 november 2022 | 360 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.