Een tweede kans voor kerst – een origineel en verrassend kerstverhaal

Toen ik Een tweede kans voor kerst voorbij zag komen in de brochure werd ik meteen enthousiast. Naast dat ik het door de mooie winterse cover werd aangetrokken, hou ik ook gewoon van kerstboeken. Toen ik de achterflap las, wist ik al snel dat dit ook een origineel kerstverhaal zou zijn. Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen in dit boek.

Een tweede kans voor kerst cover

Een tweede kans voor kerst

In Een tweede kans voor kerst spelen Rosalie en Victor de hoofdrol. Rosalie heeft haar eigen lingeriezaak. Daarnaast is ze voorzitter van de middenstandsraad in East Hazelwood. Ze heeft haar zaakjes min of meer op orde. Maar dan ligt er plots een fusie op tafel met buurgemeente Oxbury. Rosalie wil dat graag vermijden en zet dan ook alles op alles om maar niet met Oxbury hoeft te fuseren. Zelfs als ze daarvoor een neprelatie moet aangaan met de man die ze niet kan uitstaan…

Victor is bestsellerauteur en eigenaar van Plantastic. Victor is voorzitter van de middenstandsraad van West Hazelwood. Hij moet juist een fusie voorkomen met Loxington. Hij moet daarvoor samen met Rosalie in vijf maanden tijd een onvergetelijk winterdorp op poten zetten. Dit blijkt een lastige opdracht, vooral omdat ze ook nog eens op de vingers worden gekeken door een nationale tv-ploeg die op het verhaal van de twee star-crossed-lovers is gesprongen. Naarmate de maanden vorderen wordt niet alleen de kerstsfeer steeds voelbaarder, ook lopen de spanningen tussen Rosalie en Victor steeds meer op. Maar vinden ze dat eigenlijk wel erg?

Een tweede kans voor kerst flap

Mijn leeservaring Een tweede kans voor kerst

In het begin moest ik heel erg wennen aan de schrijfstijl van Robin Hart. Ook kwam ik maar moeilijk in het verhaal en ik kon het niet goed volgen, dit kwam pas toen ik iets over de helft van het boek was. Toen begon ik het verhaal ook wat leuker te vinden. Een tweede kans voor kerst is zeker een origineel verhaal. Het is een beetje een slowburn romance in het begin maar vanaf de tweede helft van het boek spatte de romantiek van de pagina’s af. Inclusief een paar spicy scènes!

Het einde had ik zeker niet aan zien komen en was eigenlijk wel een beetje teleurgesteld maar toch vond ik dit boek vanaf de tweede helft zeker vermakelijk. Ik hoop wel dat Robin Hart nog andere boeken gaat schrijven want die zou ik ook wel willen lezen. Een tweede kans voor kerst was niet helemaal mijn ding, maar misschien is dat een volgend boek van Robin Hart juist wel.

Twee vertelperspectieven

Een tweede kans voor kerst is geschreven vanuit twee perspectieven: Rosalie en Victor, zij verschillen veel van elkaar en zijn sterk, uniek en realistisch neergezet. Doordat je vanuit beide perspectieven leest, leer je ze allebei goed kennen. Daardoor snap je hun gevoelens, gedachten en emoties beter. Ook kun je je daardoor beter in ze inleven.

De cover, omslag en het binnenwerk

Zoals ik aan het begin van mijn recensie al heb vermeld, vond ik de cover erg aantrekkelijk. Deze cover van Een tweede kans voor kerst gaf mij ook echt een winterse vibe, waardoor het nog meer kriebelde om te starten in dit boek. Wel vind ik de kleur van de achterkant en de rug van het boek totaal niet bij de cover passen. De achterkant en de rug zijn namelijk bijna geheel groen, op de titel en flaptekst na. Groen hoort natuurlijk wel bij kerst, dus de keuze om de achterzijde en de rug grotendeels groen te maken kan ik wel begrijpen. Ik had het denk ik mooier gevonden als het achtergrondplaatje van de cover zou doorlopen en dan met groene letters. Dit zodat het boek toch een beetje de winter/kerst uitstraling zou behouden.

Specificaties Een tweede kans voor kerst

Auteur: Robin Hart | Uitgeverij: Pelckmans | september 2023 | 223 pagina’s | 9789463378130 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.