Het jaar van de Kerstman – Rik Peters

Wat doet de Kerstman eigenlijk als het géén kerst is? Menig kind heeft zich dat waarschijnlijk weleens afgevraagd. Het jaar van de Kerstman geeft daar een antwoord op. Daar waren wij wel heel nieuwsgierig naar!

Het jaar van de Kerstman

Benieuwd naar het jaar van de Kerstman?

Zoals je je ook weleens afvraagt wat Sinterklaas eigenlijk de rest van het jaar doet, zo kun je jezelf deze vraag natuurlijk ook stellen bij de Kerstman. Gelukkig is er nu ‘Het jaar van de Kerstman’, waardoor je een exclusief inkijkje krijgt in zijn huis. Alle kamers kun je uitgebreid bekijken: de huiskamer, de tuin, de garage, badkamer en keuken.
Maar wist je dat hij ook een eigen sportzaal heeft? En een kamer met al zijn opgeslagen souvenirs uit diverse landen. Ook mag je een kijkje nemen in de cadeautjeskamer!   

Het jaar van de Kerstman

Zoekopdrachten voor een heel jaar leesplezier

Wil je ‘Het jaar van de Kerstman’ goed bekijken, dan heb je wel even de tijd nodig. De kijkplaten zijn echt overvol. En het leuke is dat dit boek niet alleen een leesboek is, maar ook een zoekboek! Voorin het boek staat een hele lijst met dingen die gezocht kunnen worden. Sommige dingen zijn op elke pagina te vinden, andere dingen maar één keer in het hele boek!
En als je op zoek gaat naar deze voorwerpen, kijk je ineens heel anders naar de tekeningen, waardoor je nog veel meer grappige dingen tegen komt. Wist je bijvoorbeeld dat de Kerstman erg van eenhoorns houdt? En kun je ontdekken wat de muisjes elke keer uitspoken?

Grappig geschreven boek over het jaar van de Kerstman

Niet alleen de tekeningen in het boek zijn grappig, ook de schrijfstijl zelf is erg humoristisch! Een beetje druk, maar vooral erg leuk. Vooral ook omdat er erg mooi gespeeld wordt met woorden. Hoe leuk is bijvoorbeeld dit stuk tekst:

Kerst draait niet alleen om de cadeautjes. Heus niet. Het gaat ook om de geschenkjes, de pakjes en de surprises. En de presentjes, natuurlijk.

Nu duurt het niet zo lang meer, het aftellen naar kerst is begonnen. Maar met ‘Het jaar van de Kerstman’ is het gelukkig het hele jaar een beetje kerst!

Het jaar van de Kerstman

Specificaties Het jaar van de Kerstman

Het jaar van de Kerstman

Auteur: Rik Peters | Illustraties: Federico van Lunter │Uitgever: Clavis Uitgeverij│9789044839630│oktober 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.