Het grote hondenboek, een gids voor alles wat je wilt weten over honden

Het grote hondenboek kwam binnen en werd meteen verslonden door mijn dochter (9). Ze is er nog steeds in bezig. Dat is logisch, aangezien het meer een informatieboek is dan een leesboek. We hebben thuis geen hond, wel katten. Mijn dochter is echter dol op honden. Met dit boek kan ze toch een beetje genieten van haar lievelingsdier. En wat vindt ze van het boek? Leuk, leerzaam en af en toe grappig. Het grote hondenboek biedt alle informatie, illustraties en infographics over onder andere verschillende hondenrassen, hondengedrag en lichaamstaal.

Het grote hondenboek: leef in het moment

In de inleiding vertelt Daniel Tatarsky waarom hij dit boek heeft geschreven en hoe hij dat wilde doen. Hij wilde dat het een boek zou worden waar ook honden dol op zouden zijn, als ze handen hadden en konden lezen. Het boek is zo opgebouwd dat je aan iedere pagina apart plezier kan beleven. Je hoeft het boek dus niet van begin tot einde te lezen. Je kan stukjes zoeken die je aan het denken zetten, aan het lachen maken of meer informatie bieden. Net zoals een hond die dol is op ieder moment op datgene waar hij mee bezig is. Tot hij ermee ophoudt. En dan weer doel is op datgene waar hij dan mee bezig is. Het grote hondenboek is bedoeld om ervoor te zorgen dat we zelf ook een beetje meer hond zijn. Kortom, een oproep om meer in het moment te leven.

het grote hondenboek

Het grote hondenboek: de opbouw

Op de cover van het grote hondenboek staat “alles wat je wilt weten over je lievelingsdier”. Wat staat er dan allemaal in dit hondenboek? Laat je niet afschrikken door het groot aantal hoofdstukken. Het zijn er 52, inclusief inleiding, woordenlijst en register. Zoals gezegd, het is de bedoeling dat je de stukjes zoekt die je interessant lijken. Je hoeft niet bij hoofdstuk 1 te beginnen. Al is het wel leuk en handig om eerst de inleiding te lezen. Ieder hoofdstuk is 2 á 4 pagina’s lang. En ik zeg hoofdstuk, maar aan het begin staat het paginanummer vermeld. Dat benadrukt nog eens dat je gewoon kan lezen waar je op dat moment zin in hebt. Het zijn in feite korte verhaaltjes.

De inhoud

Ik weet niet of Het grote hondenboek alles biedt wat je wilt weten over de hond. Er staat wel veel in. Het gaat over rashonden, jachthonden, windhonden, herdershonden, gezelschapshonden. Daarnaast komen ook verschillende leeftijden aan bod: puppy, jonge hond, adolescentie, volwassenheid en ouderdom. Tot slot een belangrijk stukje denk ik: Hoe kies je een hond. Kortom, het klopt wat Daniel Tatarsky in de inleiding zegt. Je kan een stukje lezen en dan weer wegleggen. Net zoals mijn dochter doet.

Wat vinden we ervan?

Aïsha vindt het grote hondenboek zo interessant, dat ze het gebruikt voor haar werkstuk voor school. Ze gaat haar werkstuk nu over honden houden in plaats van over tijgers. Het is de bedoeling dat je informatie opzoekt. Dat gaat natuurlijk heel makkelijk met dit grote hondenboek. De volgende keer dan maar over tijgers. Samengevat is het een leuk, leerzaam en af ten toe grappig boek. Bijvoorbeeld het stukje ‘spraakverwarring’.

spraakverwarring

De illustraties maken het boek grappig en zorgen ervoor dat je de tekst beter begrijpt. Zeker voor kinderen. En laten we de boodschap van Daniel Tatarsky dan ook maar ter harte nemen: af en toe meer hond zijn. Kortom, leef in het moment.

“Het was heel ingewikkeld en toen ik naar de plaatjes keek, toen snapte ik het ineens allemaal”.

Aïsha (9)
Over de illustraties en infographics bij het grote hondenboek.

Specificaties Het grote hondenboek

Uitgeverij: Lannoo | Auteur: Daniel Tatarsky | illustrator: David Humphries | Vertaald door Jan Bos | januari 2022 | 9789401481779 | 160 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant dubbel
footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.