Little Dutch boeken, een Mijn eerste dierenboek & Kom je spelen?

Little Dutch is erg geliefd in mijn huis. Zowel door mijzelf, als door mijn kinderen. Het is een lief merk wat prachtige items voor jonge kinderen maakt. Dingen als speelgoed, slaapitems, interieur, verzorging en nu dus ook kinderboeken! Geheel met de herkenbare zachte kleuren en lieve illustraties duiken wij vandaag in de Little Dutch boeken. We beginnen met het grote Mijn eerste dierenboek en daarna in het kleinere Kom je spelen?

hoofd little dutch boeken

Little Dutch

Little Dutch is een familiebedrijf wat is gestart op een zolderkamer en inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 45 medewerkers. Oprichter Rinke van der Helm was tijdens haar zwangerschap op zoek naar mooie lampen en producten voor de kinderkamer, die ze niet kon vinden. Dus ze is deze zelf gaan ontwerpen. Inmiddels is Little Dutch sinds die ene lamp uitgegroeid tot een internationaal label met een ruim assortiment voor baby’s, peuters en kleuters. En nu zijn er dus ook Little Dutch boeken!

Little Dutch is een Nederlands label voor kinderen. Het eigen designteam creëert met veel liefde en passie al meer dan 10 jaar een ruime collectie veelzijdige producten die even interessant als praktisch zijn. Ze willen zorgen dat alle producten échte aanwinsten zijn. Ze denken aan de kleintjes, maar volgen ook de wensen van hun ouders. Zo zijn de designs niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook uitdagend om mee te spelen en tegelijk veilig om te gebruiken. Kwaliteit is even belangrijk als het ontwerp. De producten worden met grote zorg samengesteld en uitvoerig getest. Little Dutch draait om liefde voor het gezinsleven. Om alledaagse momenten en nieuwe avonturen. Het gezinsleven zit vol kleine geluksmomenten. En laten wij bij StoerLeesVoer nou de (voor)leesmomenten koesteren en ook als onbetaalbare geluksmoment zien.

‘Enjoy the little things’
Het gezinsleven zit vol kleine geluksmomenten.

Mijn eerste dierenboek

Deze twee Little Dutch boeken voldoen geheel aan alle verwachtingen, daar kan ik vrij direct in zijn. Mijn eerste dierenboek valt direct op door het grote formaat. Dat is indrukwekkend en mijn beide dochters gaan er direct voor zitten. De kaft nodigt al uit tot ontdekken en kletsen. Welke dieren zien ze allemaal? Ik herken meteen het zachte kleurenpalet en de zachte illustraties. Wat is dit een liefdevol en fijn boek! Het voelt als een veilige en warme plek om lekker te ontdekken.

In dit grote kijkboek voor jong en oud leer je heel veel dieren uit verschillende leefwerelden kennen. Van boerderij tot jungle en van de lucht tot in de zee. Naar deze prachte prenten in deze eerste van de twee Little Dutch boeken blijf je kijken. Zo ontdek je steeds weer nieuwe dingen bij de diverse dieren. Ik ben blij verrast dat de pagina’s van een stevig karton zijn, dit boek kan dus tegen een stootje! En wat zijn de bladzijdes prachtig en kloppend gevuld. Een prachtig boek! Leuk ook die diversiteit van dieren. Van narwal tot hamster. Een heerlijk boek!

Kom je spelen?

Maar we hebben twee Little Dutch boeken gekregen! Kom je spelen? is het tweede prentenboekje wat we lekker samen gaan lezen. Dit is meer een voorleesboekje. De prenten zijn net zo lief en herkenbaar. In dezelfde fijne zachte kleuren. In dit boekje zie je diverse soorten kinderen die lekker samen spelen op diverse plekken, met diverse spullen. Dat brengt me meteen bij het hoofdthema: samen spelen en diversiteit/inclusiviteit. Heel mooi en eenvoudig in beeld gebracht. Jongens en meisjes in diverse kleuren beleven de leukste avonturen. Knutselen, steppen, verkleden of met blokken bouwen: kinderen houden van spelen en doen dat graag samen met hun vriendjes. De inhoud van het boek gaat over spelen, maar door de bijzondere vorm is het boek zelf ook leuk om mee te spelen!

Op de illustraties zie ik ook het mooie speelgoed van Little Dutch terug. Gelukkig hebben we bepaalde items ook… want mijn dochters herkennen het direct en gaan het meteen erbij pakken. Om vervolgens samen te gaan spelen. Leuk hoe dat cirkeltje weer rond gaat met die lieve prentenboekje Kom je spelen? Beide Little Dutch boeken zijn met veel liefde en warmte gemaakt en brengen diezelfde energie weer naar ons huis toe. Een erg mooie aanvulling in onze boekenkast.

Specificaties Little Dutch boeken

Ontworpen door Little Dutch & Mercis Publishing | Uitgeverij: Mercis Publishing | Juni 2022 | Kartonboekjes | Kom je spelen? 9789056479114 | Mijn eerste dierenboek 9789056479107 | Meer informatie bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.