De circusplasser, een Marianne Busser en Ron Schröder boek

De circusplasser is een nieuw boek van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit boek staat vol met vrolijke én vieze versjes over allerlei dieren.
Toen dit boek tevoorschijn kwam, waren mijn meiden meteen razend enthousiast! We hebben de andere delen namelijk ook, dus we waren heel erg benieuwd welke dieren er in de circusplasser tevoorschijn zouden komen….

Een serie vol vieze versjes

serie van vieze versjes De circusplasser met vrolijke versjes over de grappigste dieren van Marianne Busser en Ron Schroder

De circusplasser is inmiddels alweer het vijfde deel in deze serie met versjes over dieren. Eerder in deze serie verschenen bijvoorbeeld ‘de sproeipoeper’ en ‘de keutelkampioen’.
In elk deel worden er weer nieuwe dieren onder de loep genomen, zoals dit keer bijvoorbeeld de koala, de clownvis, de eikelmuis en de kapucijnaap.
De versjes lopen in een vlot rijmtempo, waardoor het fijn voor te lezen is. Elk dier krijgt 2 pagina’s, voorzien van een prachtige gekleurde tekening!

De circusplasser met vrolijke versjes over de grappigste dieren van Marianne Busser en Ron Schroder

De circusplasser: leerzame weetjes op rijm

Wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat de rijmpjes enorm leerzaam zijn. Per dier wordt er een gek weetje genomen, wat in de aandacht wordt gezet. Op de achterkant van het boek is te lezen: ‘Waarom doet de reuzenpanda soms een handstand als hij gaat plassen? Welk dier heeft echt een héle vieze adem? En bestaat er echt een zoogdier dat een snavel heeft?’

Het leuke is dat het vaak voor de ouders nét zo leerzaam is als voor de kinderen. Zo heb ik van de circusplasser geleerd dat clownvissen in een groep wonen met allemaal mannetjes en één vrouwtje. En als het vrouwtje doodgaat, verandert het grootste mannetje in een vrouwtje!

Een succesvol schrijversduo

Marianne Busser en Ron Schröder zijn samen misschien wel het meest succesvolle schrijversduo van Nederland voor jonge kinderen. Want naast de circusplasser (en de andere boeken uit deze leuke serie), hebben ze nog veel meer boeken geschreven.
Want wie kent niet de serie boeken van de ‘winkeltjes’, zoals bijvoorbeeld het Letterwinkeltje? Of de boeken van Opa en Oma Oelewapper, de Voorleesboot, hun bewerkte bijbelverhalen, de grote voorleesboeken of de boekjes van Liselotje?
En ook voor de allerkleinsten hebben ze leuke boekjes, zoals bijvoorbeeld Poeperdje is een held.
Keer op keer zijn hun boeken een schot in de roos, en sluit het onderwerp en de schrijfstijl perfect aan op de belevingswereld van jonge kinderen.

Perfect voor jonge dierenliefhebbers

Wij hebben de circusplasser hier inmiddels al een aantal keer gelezen. Deze serie boeken is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 t/m 8 jaar. Zoals mijn jongste dochter van 6 zegt: ‘Dit boek is zo leuk, want het is grappig en een beetje vies, maar je kan er heel veel dingen van leren over dieren. En boeken over dieren vind ik altijd heel erg leuk.’ Ik denk dat deze boeken bij veel meer jonge dierenliefhebbers erg in de smaak zullen vallen!

Specificaties De circusplasser

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Uitgever: Moon | 9789048848461| november 2019| 26 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

De circusplasser met vrolijke versjes over de grappigste dieren van Marianne Busser en Ron Schroder
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.