Wat doet Jul: een rondje spookhuis of meteen naar huis?

‘Wat doet Jul: een rondje spookhuis of meteen naar huis?’ is een bijzonder AVI-leesboek. De lezer kan zelf namelijk kiezen hoe het verhaal zal aflopen. En dat is erg leuk om dat te mogen bepalen!

wat doet jul

Jij mag kiezen: wat doet Jul?

Jip’s ouders hebben een attractie op de kermis. En niet zomaar een attractie: het spookhuis! Jip kijkt naar de opbouw van de kermis en dan botst ze tegen Jul op. Ze vraagt hem mee naar het spookhuis. Wat zou Jul doen? Gaat hij in op de uitnodiging van Jip om ’s nachts een rondje te maken in het spookhuis, of gaat hij toch meteen naar huis?  

Geknipt voor jou boekenserie

‘Wat doet Jul: een rondje spookhuis of meteen naar huis?’ is een boek uit de nieuwste boekenserie van Zwijsen. Deze boekenserie heeft een uniek concept, waar beginnende lezers zelf de afloop van het verhaal mogen kiezen. Zelf proberen, ontdekken en bepalen is bij jonge kinderen iets wat heel motiverend kan werken als het gaat om het leren. Ook bij de leesontwikkeling is dit dus goed in te zetten, en daar speelt deze boekenserie perfect op in! Want omdat kinderen zelf de afloop van het verhaal kunnen bepalen, wordt het verhaal nog persoonlijker. En dit zorgt ervoor dat beginnende lezers hun eigen leesvoorkeuren kunnen ontdekken en hun eigen leessmaak kunnen ontwikkelen.

wat doet jul
Een informatiefilmpje over de ‘Geknipt voor jou’ leesboekjes

Leuke boekenserie voor jonge lezers

Mijn jongste dochter zit in groep 3. ‘Wat doet Jul: een rondje spookhuis of meteen naar huis?’ is dus een perfect boek voor haar, want dit boek heeft een AVI E3 niveau. Dit staat voor AVI eind 3. Dit is het leesniveau wat je normaal gesproken gemiddeld hoort te behalen eind groep 3. Dit is nu voor de tweede helft van groep 3 dus een perfect boek om mee te oefenen!

Mijn dochter was super enthousiast over dit boek! Het leesniveau is echt goed kloppend en dat is heel prettig want zo sluit het goed aan bij het niveau van je kind op dat moment.
En het verhaal is ook echt heel leuk. Vaak zie je bij verhalen voor beginnende lezers dat het verhaal een beetje gezocht is, omdat er nog niet zo heel veel mogelijk is qua leesmoeilijkheid, maar dat is hier absoluut niet het geval.
En benieuwd naar welk verhaal mijn dochter heeft gekozen om het eerst te lezen? Dat was ‘een rondje spookhuis’! Lekker spannend…. Maar het boek ‘Wat doet Jul’ is zo leuk dat ze daarna ook nog het andere verhaal heeft gelezen!

Specificaties Wat doet Jul: een rondje spookhuis of meteen naar huis?

Auteur: Jolanda Horsten | Uitgever: Zwijsen │ 9789048738618 │ maart 2021 │ 48 pagina’s │ AVI: E3 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Andere boekjes uit de Geknipt serie van Zwijsen

wat doet jul
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.