Vriend – een wonderlijke vriendschap tussen olifant en zebra

Vriendschap. Daar zijn al heel veel boeken over geschreven, en het is toch een onderwerp dat ik nooit zat ben. Spannende verhalen, maar ook mooie prentenboeken. ‘Vriend’ is een prentenboek over een vriendschap tussen een olifant en een zebra.

vriend hoofd

Jij bent mijn vriend

Al zolang ze weten, zijn olifant en zebra beste vrienden. Van poot tot snuit: dikke vrienden. Met heel hun hart: echte vrienden. In het prentenboek zie je de vriendschap van zebra en olifant in beeld gebracht. Hoe ze elkaar steunen, samen grapjes maken en samen leuke dingen doen. Maar ook hoe ze samen flink ruzie kunnen maken!

Een boek met prachtige tekeningen

Het eerste wat mij opviel aan het boek ‘Vriend’, waren de prachtige tekeningen. De tekeningen in dit boek zijn gewoon echt kleine kunstwerkjes! Deze zouden zeker ook niet misstaan als schilderijtjes in een kinderkamer. Op de linkerpagina zie je elke keer een klein stukje tekst, met daarboven een illustratie. Op de rechterpagina staat telkens een paginavullende tekening. Deze illustraties zijn van de hand van Jan van Lierde. Bij het toffe boek ‘Heertje en Meneertje‘ heeft hij ook fantastische tekeningen gemaakt!

vriend

Een humoristisch boek over vriendschap

‘Vriend’ is vooral een heel grappig boek over het onderwerp vriendschap. De tekst is heel kort, en heeft een directe link met de tekeningen. De tekst an sich is niet heel grappig, maar wanneer je dan in de tekening bekijkt hoe dit is uitgewerkt, zie je dat het eigenlijk heel grappig is. Vooral de pagina waar giraf ziek is, en olifant en zebra het even met zijn tweetjes oplossen is erg grappig. En de kopjes van de andere dierentuinbewoners zijn ook super grappig.

Ik vind dit boek Vriend een mooi en origineel prentenboek over het onderwerp vriendschap, en vind dit boek ook heel goed bruikbaar in de klas om dit onderwerp te bespreken.

Specificaties ‘Vriend’

Auteur: Stefan Boonen | Illustraties: Jan van Lierde | Uitgeverij: Pelckmans | 9789464015867 | maart 2022 | 28 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.