Alle boeken van Harry Potter, een speciaal 25 jarig jubileum

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van Harry Potter is er een speciale editie uitgebracht door uitgeverij de Harmonie in Nederland. Voordat ik verderga met mijn blog laat ik dat besef eerst even inzinken bij jullie. Vijfentwintig jaar lieve mensen! In deze blog besteed ik aandacht aan de speciale genummerde editie maar ga ik ook in op wat al die jaren gebracht hebben. Veel boeken, spin-offs, auteur J.K. Rowling, films en een heuse Potteruniverse. En uiteraard deel ik de overzichtelijke lijstjes die jullie van ons gewend zijn. Alle boeken van Harry Potter, ga je mee op reis door de tijd?

Alle boeken van Harry Potter overzicht chronologische volgorde j.k. rowling

Synopsis Harry Potter & de Steen der Wijzen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar. 

In 2023 brengt uitgeverij Harmonie een speciale genummerde editie uit van Harry Potter & de Steen der Wijzen. Het is het eerste deel van de iconische zevendelige reeks van de Engelse J.K. Rowling. Deze speciale jubileum editie bevat magische weetjes, reacties van fans en een zeldzaam interview met vertaler Wiebe Buddingh. Het bevat een leeslint en een tof karton wat je om je boekblok heen vouwt.

Jubileum editie Harry Potter & de Steen der Wijzen

Wat een feestje is het om weer na 25 jaar in Harry Potter te duiken. Bij het uitkomen van het eerste boek heb ik deze niet opgepakt. Pas toen de film in de bioscoop draaide ben ik als vijfde wiel aan een wagen met mijn beste vriendin en haar toenmalige vriendje mee geweest. En wat heb ik gegruweld in de bios. En niet op een goede manier. Waarom was iedereen zo enthousiast? Ik vond het echt heel erg stom als 17 jarig meisje. Ik vond het zelfs zo stom dat ik het wilde begrijpen. De dag erna ben ik direct naar The American Bookstore gegaan en heb ik het eerste boek in het Engels gehaald. En toen ben ik vanaf de eerste bladzijde in het verhaal gezogen! Wat gaaf!

Alle boeken heb ik in 1 adem in het Engels uitgelezen. Geen dreuzels en Hermelien voor mij maar Muggles and Hermione. Toch pak ik nu na 25 jaar het Nederlandse boek op vertaald door Wiebe Buddingh. En ik moet eerlijk zijn… wat heeft hij het goed gedaan! Ja er valt wat te zeggen voor het vernederlandsen van veel woorden, maar het is dan ook een jeugdboek. En vroegah sprak de doelgroep gewoon minder Engels. Geen enkel moment heb ik irritatie gevoeld jegens de vertaling en ik zat wederom vanaf het begin vol in het verhaal van Harry Potter & de Steen der Wijzen. Het interview met Buddingh in de jubileum editie is ook echt een hele leuke toevoeging.

Auteur J.K. Rowling

J.K. (Joanne Kathleen) Rowling (1965) groeide op in Chepstow, Engeland. Na de middelbare school studeerde ze Frans en Klassieke Talen. Ze werkte voor Amnesty International en gaf een aantal jaren les. Daarna verhuisde ze naar Portugal om Engels te doceren. Daar ontmoette ze haar eerste echtgenoot. Het huwelijk hield echter geen stand en na de scheiding in 1993 verhuisde zij naar Edinburgh met haar pasgeboren dochter. Omdat ze in een kleine flat woonde, schreef ze in café Nicholson aan haar boek en wist Harry Potter en de Steen der Wijzen in zes maanden te voltooien. Rowling staat ook wel bekend als de huisvrouw die in een café in korte tijd haar bestseller schreef.

Rowlings favoriete auteurs zijn Jane Austen en Roddy Doyle, en voor kinderen Edith Nesbit. Zelf koos zij er niet bewust voor om kinderboeken te schrijven. Rowling schrijft over wat zij zelf spannend en interessant vindt en volgens haar verklaart dat ook de populariteit van haar boeken onder volwassenen.

Controversie Rowling

Na al die jaren schrijven, vele boeken, films is er inmiddels ook wel wat controversie rondom Rowling ontstaan. Ze zou zich minder vriendelijk hebben uitgelaten over transgenders. Ik ben dit gaan nalezen en uitzoeken maar kwam er niet echt uit. Het leek op een social media bericht wat verkeerd begrepen was, ongelukkig geformuleerd en zoals het tegenwoordig gaat ontploft het dan. Ik kan hier verder niet iets inhoudelijks over kwijt omdat ik het gewoon niet weet.

Maar feitelijk is het bekend dat De Britse auteur al jaren onder vuur ligt vanwege controversiële uitlatingen die ze heeft gedaan over transgenders. Critici vinden haar een transfoob.

Rowling heeft een eigen stichting Volant genaamd. En ook is ze oprichter van de liefdadigheidsinstelling voor kinderen Lumos. Zo gaan alle royalty’s van haar boek Ickabog naar Volant. Dat is ten behoeve van kwetsbare groepen die te lijden hadden van de coronapandemie.

jubileum editie jk rowling steen der wijzen

Alle boeken J.K. Rowling

Hoog tijd om eens te starten met een duidelijk overzicht. Laat ik beginnen met alle boeken van J.K. Rowling. Deze auteur heeft meer dan alleen boeken uit de Potterverse geschreven! Hieronder een lijst. De Jaartallen refereren naar de Engelse uitgave. Ook heb ik voor de Engelse titels gekozen. Verderop in deze boekenblog over alle boeken van Harry Potter kan je een lijstje vinden van Nederlandse & Engelse boektitels.

De Fantastic Beasts boeken zijn eigenlijk filmscripts om te lezen. Het is in boekvorm uitgekomen maar wel geschreven als filmscript. De Fantastic Beast and Where to Find Them uit 2001 is het boek wat ook op Zweinstein / Hogwarts gebruikt wordt. Deze is geschreven door Newt Scamander / Spiritus Zalamander. En dit vormde de basis voor de latere gelijknamige films.

e geheimen van Perkamentus

Volgorde boeken J.K. Rowling

 1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (1997)
 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (1998)
 3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (1999)
 4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2000)
 5. Quidditch through the Ages (2001) (Onder pseudoniem Kennilworthy Whisp)
 6. Fantastic Beasts and Where to find Them (2001) (Boek van Newt Scamander)
 7. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)
 8. Harry Potter and the Half-blood Prince (2005)
 9. Harry Potter and the Deathly Hallows (2007)
 10. The Tales of Beedle the Bard (2008)
 11. The Casual Vacancy (2012)
 12. The Cuckoo’s Calling (2013) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
 13. The Silkworm (2014) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
 14. Career of Evil (2015) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
 15. Very Good Lives (2015)
 16. Fantastic Beasts and Where to find Them (Filmscript 2016)
 17. Harry Potter and the Cursed Child parts one and two (Draaiboek toneel 2016)
 18. Lethal White (2018) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
 19. Fantastic Beast and The crimes of Grindelwald (2018)
 20. Troubled Blood (2020) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
 21. De Ickabog (2020)
 22. The Christmas Pig (2021)
 23. Fantastic Beast and The secrets of Dumbledore (2022)
 24. The Ink Black Heart (2022) (Onder pseudoniem Robert Galbraith)
Trailer Fantastic Beasts and Where to Find Them

Pseudoniem J.K. Rowling

J.K. Rowling schrijft ook wel eens onder een pseudoniem. Er zijn er momenteel twee bekend. Onder de naam Robert Galbraith publiceerde Rowling boeken in een serie over privé-detective Cormoran Strike. Rowling koos voor een pseudoniem om niet aan bepaalde verwachtingen en vooroordelen te hoeven voldoen. En ik snap die keuze helemaal. Helaas duurde het niet lang voordat bekend werd dat Rowling achter het pseudoniem zat. In het Nederlands zijn deze boeken uitgekomen onder de volgende naam:

 • Koekoeksjong (The Cuckoo’s Calling 2013)
 • Zijderups (The Silkworm 2014)
 • Het slechte pad (Career of Evil 2015)
 • Witte dood (Lethal White 2018)
 • Kwaad bloed (Troubled Blood 2020)
 • Inktzwart hart (The Ink Black Heart 2022)

Onder het pseudoniem Kennilworthy Whisp schreef Rowling Quidditch through the Ages (2001) / Zwerkbal door de eeuwen heen. En de 2001 editie van Fantastic Beast en Where to Find Them is officieel geschreven door Newt Scalamander. Geen pseudoniem, wel een verzonnen karakter uit Harry Potter.

Bekroningen en prijzen

Zowel dit debuut van de Steen der Wijzen, als alle volgende Potterdelen werden overstelpt met diverse bekroningen en prijzen. Bij het verschijnen van Harry Potter en de Vuurbeker op 8 december 2000 openden boekhandels in heel Nederland ’s nachts hun deuren. Dit was een unicum! De eerste vier delen hebben maandenlang bovenaan de bestsellerlijsten gestaan.

Het vijfde deel, Harry Potter en de Orde van de Feniks, brak alle records. Bij het verschijnen op 22 november 2003 werden er meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Ook nu weer gingen de boekhandels ’s nachts open, tot groot enthousiasme van de fans. En wederom werden de twee laatste delen, Harry Potter en de Halfbloed Prins en Harry Potter en de Relieken van de Dood, wereldwijd massale hits.

Voor auteur Rowling een verbijsterend succes en iets wat zij niet had kunnen voorzien toen zij jaren geleden tijdens een lange treinreis de figuur Harry Potter bedacht. Ter plekke bedacht ze alle plots voor de zeven boeken. Op 19 november 2016 verscheen Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee, een origineel, nieuw verhaal geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne en een nieuw toneelstuk van Jack Thorne.

Alle boeken van Harry Potter harmonie jubileum editie 25 jaar j.k. rowling nederlands

Films

De verfilming van Harry Potter en de Steen der Wijzen werd in het najaar van 2001 uitgebracht. De film Harry Potter en de Geheime Kamer verscheen precies een jaar later in de bioscoop. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban ging op 3 juni 2004 in première en op 23 november 2005 werd Harry Potter en de Vuurbeker voor het eerst op het witte doek vertoond. Deel vijf, Harry Potter en de Orde van de Feniks werd 11 juli 2007 uitgebracht als film. Op 15 juli 2009 ging het zesde deel in première: Harry Potter en de Halfbloed Prins. Het zevende boek verscheen als twee delen in de bioscoop: Harry Potter en de Relieken van de Dood Deel 1 verscheen 17 november 2010 en Harry Potter en de Relieken van de Dood Deel 2 ging 13 juli 2011 in première.

Zoals gezegd zijn de films voor mij een slap aftreksel van de boeken. Maar, en dat is een dikke maar, ze zijn wel iconisch inmiddels. En ik kan ze toch met veel plezier kijken. De afgelopen jaren heb ik zelfs meer film gezien dan boek gelezen. Bij het herlezen van Harry Potter & de Steen der Wijzen verraste het me dan ook weer hoe goed de boeken zijn. Rauwer, meer humor, minder binnen de lijntjes dan de films. Toch zie ik wel de karakters uit de film als ik lees. Alle boeken van Harry Potter blijven voor mij echt pareltjes van Rowling en eigenlijk zou iedereen deze ook moeten lezen. De films zijn een vriendelijke en degelijke versie van het verhaal die ik graag kijk rond de kerstperiode.

Alle boeken van Harry Potter jubileum editie

Alle films Harry Potter

Hoog tijd voor een duidelijk overzicht. Dit keer van alle Harry Potter films. Na de zevendelige boekenserie zijn er nog nieuwe boeken verschenen en verfilmd. Mocht je chronologisch willen kijken is het handig om te weten dat er dus al drie Fantastic Beasts-prequels zijn. Dit is een los verhaal naast de 7 Harry Potter boeken, maar speelt zich af in dezelfde universe nog voor Harry en kornuiten. Er waren plannen voor in totaal vijf Fantastic Beasts-films. Na de fusie tussen Warner Bros. en Discovery is de toekomst van deze prequels nog een beetje onzeker. Als extra toevoeging volgt het toneelstuk The Cursed Child.

Achter onderstaande titels vind je de jaartallen waarin de gebeurtenissen plaatsvinden.

Dat er 8 Harry Potter films versus 7 boeken, klopt! Het laatste boek is in twee films gesplitst. The Cursed Child als later achtste boek heb ik wel benoemd in onderstaande lijst ook al is het alleen een toneelstuk.

Chronologische volgorde Harry Potter films

 1. Fantastic Beasts and Where to Find Them* (1926)
 2. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald* (1927)
 3. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore* (1932)
 4. Harry Potter and the Philosopher’s Stone* (1991-1992)
 5. Harry Potter and the Chamber of Secrets* (1992-1993)
 6. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban* (1993-1994)
 7. Harry Potter and the Goblet of Fire* (1994-1995)
 8. Harry Potter and the Order of the Phoenix* (1995-1996)
 9. Harry Potter and the Half-Blood Prince* (1996-1997)
 10. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1* (1997-1998)
 11. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2* (1997-1998)
 12. Harry Potter and the Cursed Child (2017-2020, toneelstuk)

Volgorde jaar van uitkomst

 1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001) 
 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
 3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
 4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
 5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
 6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
 7. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
 8. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
 9. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
 10. The Cursed Child (2017 – 2020)
 11. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)
 12. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Nederlandse en Engelse boektitels van Harry Potter

Even een ander lijstje tussendoor, want ik snap dat je soms in alle vertalingen de titels kwijt bent. Daarbij is er nog iets vreemds aan de hand met het eerste boek, de eerste titel. Is dat jullie opgevallen? In het Nederlands: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Bij de film Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Maar het Engelse boek heet: Harry Potter and the Philosophers Stone. Hoe kan dat? Voor de Amerikaanse markt dacht de uitgeverij daar dat een Sorcer stoerder zou zijn dan een Philosopher en hebben ze dit dus aangepast. Maar allen zijn het hetzelfde eerste boek/verhaal!

Engelse titelNederlandse titel
1.Harry Potter and the Philosophers Stone (1997)Harry Potter en de Steen der Wijzen (1998)
2.Harry Potter and the Chamber of secrets (1998)Harry Potter en de Geheime Kamer (1999)
3.Harry Potter and the Prisoner of Azkaban(1999)Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2000)
4.Harry Potter and the Goblet of fire (2000)Harry Potter en de Vuurbeker (2000)
5.Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)Harry Potter en de Orde van de Feniks (2003)
6.Harry Potter and the Half-Blood Prince (2005)Harry Potter en de Halfbloed Prins (2005)
7.Harry Potter and the Deadly Hallows (2007)Harry Potter en de Relieken van de Dood (2007)
Alle boeken van Harry Potter minalima editie

Alle boeken van Harry Potter

En dan volgt nu een lijst met alle boeken van Harry Potter en in de Potteruniverse. Ze zijn allemaal al genoemd natuurlijk bij alle boeken van J.K. Rowling. Maar daar staan ook andere boeken tussen. Hou er weer rekening mee dat de Fantastic Beasts die later zijn uitgebracht filmscripts zijn en dat The Cursed Child een toneelstuk is. Deze lezen dus anders. Je kan ze als boeken kopen maar ze zijn geschreven voor film en toneel. De Fantastic Beasts boeken zijn een prequel op de Harry boeken. The Cursed Child gaat verder als Harry Potter volwassen is en een zoon heeft.

Harry Potter boekenserie

Engelse titelNederlandse titelExtra
1.Harry Potter and the Philosophers Stone* (1997)Harry Potter en de Steen der Wijzen* (1998)In Amerika uitgebracht onder de naam: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone
2.Harry Potter and the Chamber of secrets* (1998)Harry Potter en de Geheime Kamer* (1999)In 2002 werd dit boek in Nederland bekroond met de Prijs van de Jonge Jury
3.Harry Potter and the Prisoner of Azkaban* (1999)Harry Potter en de Gevangene van Azkaban* (2000)Het Suske en Wiske-verhaal De gevangene van Prisonov is gebaseerd op Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

4.Harry Potter and the Goblet of fire* (2000)Harry Potter en de Vuurbeker* (2000)Won meerdere prijzen
5.Harry Potter and the Order of the Phoenix* (2003)Harry Potter en de Orde van de Feniks* (2003)Dit is het dikste boek in de serie
6.Harry Potter and the Half-Blood Prince* (2005)Harry Potter en de Halfbloed Prins* (2005)De trap op de kaft van de Nederlandse editie is gebaseerd op de trap uit het Kasteel van La Rochefoucauld.

7.Harry Potter and the Deadly Hallows* (2007)Harry Potter en de Relieken van de Dood* (2007)De film is in twee delen gesplitst
8.Harry Potter and the Cursed Child* (2016)Harry Potter en het vervloekte kind* (2016)Als draaiboek uitgekomen voor een toneelstuk. Je kan dit lezen, of het toneel bezoeken. Hier is Harry volwassen en heeft een zoon

Extra boeken uit de Potterverse

Engelse titelNederlandse titelExtra
1.Quidditch through the Ages* (2001)Zwerkbal door de eeuwen heen* (2001)Onder het pseudoniem Kennilworthy Whisp
2.Fantastic Beasts and Where to find Them* (2001)Fabeldieren en waar ze te vinden* (2001)Boek van Newt Scamander gebruikt op Hogwarts
3.The Tales of Beedle the Bard* (2008)De Vertelsels van Baker de Bard* (2009)Het zou hetzelfde verhalenboek zijn als vermeld in de Relieken van de Dood. In eerste instantie maar 7 exemplaren handgeschreven en geïllustreerd voor het goede doel uitgebracht. Later echt uitgekomen.

Fantastic Beasts

Extra
1.Fantastic Beasts and Where to Find Them* (2016)Filmscript, te lezen als boek
2.Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald* (2018)Filmscript, te lezen als boek
3.Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore* (2022)Filmscript, te lezen als boek
qijin

Speciale editie boeken Minalima

Er zijn al vele en vele edities van boeken gedrukt. En nu dan deze speciale genummerde Nederlandse editie voor het 25 jarig jubileum. Ik vind het een erg toffe editie. Helaas heb ik al mijn Engelse boeken moeten wegdoen, auw, in verband met waterschade. Dus langzaam aan verzamel ik ze weer. Om eerlijk te bekennen heb ik me dus nooit op de filmscript edities kunnen storten. Ik vind dit niet lekker lezen. Fantastic Beasts heb ik dus gewoon alleen gezien als film. Ook The Cursed Child heb ik nog niet kunnen oppakken. Heel jammer dat dit niet gewone boekverhalen zijn.

De mooiste editie Harry Potter boeken komen van het Engelse ontwerp duo Minalima. Dit duo is verantwoordelijk voor de gehele sfeer in de films. Ze hebben alles ontworpen. En dus ook prachtige Harry Potter boeken. Deel 3 komt bijna uit. Deze boeken bevatten geweldige elementen die bewegen, draaien en zoveel meer kunnen. Ze ontwerpen meer boeken in die stijl.

Minalima Harry Potter boeken vind je hier bij Bol*

De Ickabog* is ook als speciale editie uitgekomen. Deze was gedrukt met tekeningen van kinderen. Ik vond dit overigens echt een vreselijk boek, ondanks het nobele gegeven dat de gehele opbrengst naar Rowling haar liefdadigheidsinstelling gaat. Nee Rowling en haar Harry Potter boeken zijn degene die mij blij maken.

Harry potter minalima boeken

Audioboeken en eBooks Harry Potter

Goed nieuws voor alle audioboeken en ebook fans! Rakuten Kobo heeft een overeenkomst bereikt met Pottermore Publishing om eBooks en audioboeken voor alle Harry Potter-boeken en andere verhalen uit de Wizarding World™ naar de Kobo Plus-catalogus in Nederland en België te brengen. De geliefde fantasyboeken zijn beschikbaar voor Kobo Plus-abonnees in het Engels, Nederlands en Frans vanaf 8 november 2023. Dus je kan lekker direct al starten met lezen en luisteren.

Hoe kun je dat doen? Nederlandse en Belgische boekenliefhebbers kunnen toegang krijgen tot Kobo Plus via de Kobo Books App voor iOS of Android. En natuurlijk rechtstreeks op Kobo eReaders. Lezers hebben de vrijheid om boeken te verkennen van de grootste uitgevers van het land, Kobo Originals, en eBooks en audioboeken die zijn gepubliceerd via Kobo Writing Life – Kobo’s wereldwijde self-publishingplatform. Geen grenzen om deze heerlijke magische wereld van Harry Potter op deze manieren te kunnen verkennen dus.

Alle boeken van Harry Potter baker de bard vertelsels

25 jaar Harry Potter

Wat heb ik genoten om weer terug in de wereld van Harry Potter te duiken. Ook in het Nederlands staat dit verhaal als een huis. Ik was vergeten hoe goed deze boeken geschreven zijn. Juist doordat Rowling ze niet per se voor kinderen heeft geschreven. Hagrid is bijvoorbeeld veel norser, veel botter. De boeken zijn rauwer, donkerder en bevatten voor mij meer humor. Het komt voor mij soms in de buurt van Roald Dahl. Dat Engelse rauwe sarcastische vind ik heerlijk. Dat is helaas uit de films gehaald.

Ik hoop dat jullie met deze uitgebreide blog geholpen zijn als je iets specifieks zoekt qua informatie. En ik hoor graag jullie Harry Potter verhaal! Wat is jouw favoriete boek? En hoe vind jij de films? Laat het me vooral weten in een comment.

Ik heb overigens niet alle verhalen benoemd bij ‘Alle boeken van J.K. Rowling’. Er zijn namelijk nog vele kortverhalen die her en der zijn gepubliceerd. Ik heb alleen de echt uitgebrachte boeken benoemd.

j.k. rowling jubileumeditie

Specificaties Harry Potter en de Steen der Wijzen

Auteur: J.K. Rowling | Nederlandse uitgever: De Harmonie | Engelse uitgever: Bloomsbury Publishing | Vertaald door Wiebe Buddingh | 9789463361729 | 228 pagina’s + extra toevoeging | Meer informatie bij je lokale boekhandel, op de website van de uitgever of klik hier voor Bol

 • Eerste druk (gebonden editie) oktober 2000
 • Dertigste druk (gebonden editie) februari 2023
 • Eerste druk (paperback editie) augustus 1998
 • Tweeënvijftigste druk (paperback editie) september 2023
 • Eerste druk (pocket editie) mei 2011
 • Tiende druk (pocket editie) oktober 2021
 • Eenmalige jubileumeditie oktober 2023

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.