De krokodil die geen taxi wilde zijn

Na het lezen van de titel ‘De krokodil die geen taxi wilde zijn’ was ik wel erg nieuwsgierig. Ik had meteen een beeld hoe dat eruit zou zien: een krokodil als taxi. En ik weet niet zo goed of ik zelf wel van zo’n taxi gebruik zou maken….

kaft

Athan is een krokodil die geen taxi wilde zijn

Athan de krokodil groeit op in een familiebedrijf van taxi’s: Taxi Kroko. Want iedereen weet dat de snelste manier om door het oerwoud te reizen, via de rivier is. En hoe kan dat nu beter dan op de rug van een krokodil? Het probleem is alleen dat niemand dat graag wil…. De puntige rug van de krokodillen ziet niet echt comfortabel en de meeste dieren vinden het toch ook wel een beetje eng om op een krokodil te reizen. Daarom was er in het taxibedrijf niet echt veel te doen.

Daarom vertrekt Athan om iets anders te gaan doen. Hij gaat op reis, en probeert allerlei beroepen uit. Uiteindelijk ontdekt hij zijn echte roeping: dokter worden! En uiteindelijk wordt er ook een oplossing gevonden voor het slecht lopende taxibedrijf van zijn familie…. Je leest het allemaal in ‘De krokodil die geen taxi wilde zijn’.

Een boek over je dromen najagen

De krokodil die geen taxi wilde zijn, is vooral een boek over je dromen najagen. Soms heeft je familie verwachtingen, zoals in het geval van Athan werken in het familiebedrijf. En hoe moeilijk is het dan om je eigen hart te volgen en je eigen weg te kiezen? Hoewel het voor Athan niet makkelijk is, doet hij dit wel. En uiteindelijk lukt het hem daardoor het geluk te vinden.
Dit boek beschrijft dit op een eenvoudige wijze, zeer geschikt voor jonge kinderen, zonder moraliserend te zijn. En het is een hele geruststellende gedachte, dat het dan uiteindelijk allemaal goed komt.

Vrolijke tekeningen

De illustraties in het boek ‘De krokodil die geen taxi wilde zijn’, zijn vrolijk en kleurrijk. De karakters zijn lief en vriendelijk. De tekeningen zouden zo uit een tekenfilm kunnen komen met hun leuke karakters. Het boek heeft een adviesleeftijd vanaf 3 jaar. Voor peuters én kleuters is dit een leuk boek, waarbij zorgen voor elkaar en de moed hebben om zelf stappen te zetten een grote rol spelen.  

Specificaties De krokodil die geen taxi wilde zijn

Auteur: Stany Perkisas | Illustraties: Lucy Elliot | Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462915114│februari 2021│28 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.