Pokko heeft een trommel (en een groot doorzettingsvermogen)

Pokko woont met haar rustige ouders in een rustige paddestoel. En dat in een rustig bos. Maar dat verandert natuurlijk allemaal wanneer Pokko een trommel krijgt! Haar ouders worden gek van het getrommel en ze wordt naar buiten gestuurd. Daar wordt ze al gauw gevolgd door een lange stoet van dieren die het getrommel wél waarderen. Een grappig en tegelijkertijd aandoenlijk prentenboek over muziek en doorzettingsvermogen.

Pokko een trommel geven: de grootste fout ooit!?

De ouders van Pokko noemden het de grootste fout ooit dat ze hun kind een trommel gaven. Mijn haren gingen er in eerste instantie van overeind gaan. Hoe kun je dat nou fout noemen wanneer je een kind ergens blij mee maakt? Maar toen ik op de volgende bladzijden las waarmee ze nog meer de fout in waren gegaan, zag ik de humor er wel van in. Al vond ik het wel zielig voor Pokko dat ze met haar trommel naar buiten werd gestuurd toen papa en mama het geluid niet konden verdragen.

Nog zieliger voor Pokko vond ik het toen ik las dat het zo stil was en dat ze maar zachtjes op haar trommel sloeg zodat het wat minder stil was. Achter haar hoorde ze iets bewegen. Best een beetje spannend, vond mijn zoontje dat. Maar al gauw bleek dat een wasbeer te zijn die op het getrommel afkwam met zijn banjo. Daarna volgde een konijn. En hoe harder Pokko op haar trommel sloeg, hoe meer dieren erbij kwamen. De wolf was iets minder welkom, want die at het konijn op in de stoet. Maar toen de wolf beloofde dat niet meer te doen, gingen ze weer vrolijk verder.

Het bleef stil in huize kikker toen het eten klaar was en papa Pokko riep. In de verte hoorden papa en mama wel muziek. En het kwam steeds dichterbij. Zelfs zo dichtbij dat de dieren uit de stoet papa en mama (met boek en al) optilden en meenamen in de muziekmenigte. Uiteindelijk vonden ze het toch wel mooi.

Wat ik mooi vond

Wat ik mooi vond aan het boek, zijn niet alleen de illustraties. Maar vooral ook hoe het doorzettingsvermogen van de kleine Pokko op de trommel wordt beschreven. En dat dat in de vertaling van het verhaal is meegenomen. Prachtig om te zien hoe Pokko stapsgewijs uitgroeit tot iets groots en anderen daarmee motiveert om mee te doen. Dankzij haar ben ik (nog) iets minder streng geworden wanneer mijn zoontje zich thuis muzikaal aan het uiten is.

Specificaties Pokko heeft een trommel

Auteur: Matthew Forsythe | Vertaling: Marita Vermeulen | Uitgever: De Eenhoorn | 9789462914506 | februari 2020 | 64 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.