Skandar en de eerste Ruiter – een spannend vervolg

Eindelijk was daar een nieuw deel van de spannende fantasyserie Skandar, Skandar en de eerste Ruiter. Een serie waarin eenhoorns van nature bloeddorstig zijn en kunnen vliegen. De eenhoorns worden aan een 13 jarig kind gekoppeld door hun hoorn dwars door de hand van een kind te steken. Maar wat als kinderen worden tegengehouden bij de brondeur en de eenhoorns wild worden? Als alles uit balans gaat en het eiland gaat protesteren?

Skandar wie is dat ook al weer?

Skandar is een jongen van het platteland. Zijn vader is een normale, ietwat vergeetachtige maar hardwerkende man. Zijn zus is niet opgeroepen om naar het eiland te komen om een eenhoorn uit te zoeken. Skandar ziet zijn familie maar 1 keer per jaar en moet het verder hebben van briefverkeer. In deel 1 Skandar en de eenhoorndief lazen we hoe het Skandar is gelukt om een eenhoornrijder te worden. Dat was een weg met enorme hindernissen en avontuur en een verschrikkelijk geheim werd onthuld. Nu in Skandar en de eerste Ruiter is hij tweedejaars leerling en woont nog in zijn boomhut samen met zijn 3 vrienden met andere elementen die ze beheersen. Maar die vriendschap is wel lastig te onderhouden. Er is sprake van jaloezie, maar ook bemoeienissen van buitenaf.

Geestelement

De elementen op de horst, de plek waar de leerlingen wonen, zijn water, vuur, lucht en aarde. Maar oorspronkelijk waren er 5 elementen. Namelijk ook die van geest. De krachten van die elementen werken samen via een speciale band die de ruiters met hun eenhoorn hebben.
Geest is een zeer krachtig element leren we, want die hebben de macht om een band tussen eenhoorn en ruiter te breken, maar ook te herstellen.

Door heftige gebeurtenissen in het verleden zijn kinderen met dat element al jarenlang niet naar het eiland mogen komen en zijn er heel veel wilde eenhoorns uitgekomen. In Skandar en de eerste Ruiter lezen we dat het eiland boos is omdat de balans kwijt is. De ene natuurramp na de andere volgt.

Aan Skandar en zijn vrienden de schone taak om in het diepste geheim een plan te ontwikkelen om het eiland te redden. Zullen ze de eerste Ruiter weten te vinden? En weten ze de rust op het eiland weer te herstellen?

Skandar en de eerste Ruiter een Spannend avontuur

Skandar en de eerste Ruiter is wederom weer een super spannend avontuur. Vol mysterie, magie, samenwerking met vrienden, familie intriges en vliegende bloeddorstige eenhoorns. Wederom kreeg ik een sterk Harry Potter gevoel door het feit dat leerlingen worden uitgenodigd voor een magische school op een verre plek waar niet iedereen vanaf weet. De complotten, de raadsels die opgelost moeten worden, profeties en hulp uit onverwachte hoek.

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die van magische mysteries houden. Maar ook voor Young Adult en volwassenen die net als ik heerlijk ontspannen bij zulk soort boeken.

Skandar en de eerste Ruiter

Specificaties Skandar en de eerste Ruiter

Auteur: A.F. Steadman |  Uitgeverij Querido | Vertaling: Maria Postema | Deel 2 | 9789045126630 | 26 april 2023 | 464 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

2 reacties

  1. Ik zou graag mee doen om 2 redenen. 🤗
    Eerst mijn vriend er blij mee te maken aangezien die deel 1 momenteel aan het lezen is en vervolgens mijn nieuwe groep voor komend schooljaar👩🏼‍🏫

  2. Erg leuk voor een paar kinderen mee te verrassen die nu de Nijmeegse 4 daagde voor het eerst lopen. En ook dol zijn op lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.