Skandar en de eenhoorndief – een spannend mysterie

Als ik zeg eenhoorn dan denk jij waarschijnlijk aan een schattige eenhoorn uit prentenboeken of van Evi en Eenhoorn. Denk ook aan de vele merchandising die er te vinden is ze zien er altijd lief en schattig uit. Als ik zeg Pegasus dan denk je aan een vliegend paard. Maar wist je dat er ook vliegende eenhoorns zijn die eigenlijk helemaal niet schattig zijn. Ik weet er nu alles van door Skandar en de eenhoorndief.

Eenhoorns ze bestaan echt.

Ergens op een eiland verscholen tussen de kusten van Groot Brittannië en Ierland ligt er een eiland waar echte eenhoorns leven. Wilde eenhoorns die dieren doden en speciale krachten hebben. Het lijken wel moordlustige beesten en een soort van zombies. Maar er is iets bijzonders. Mensen kunnen namelijk een band krijgen met deze eenhoorns en dan vallen ze wel mee. Skandar en de eenhoorndief is een totaal ander verhaal dan ik had gedacht en ik ben blij verrast. Binnen no time zit ik helemaal in dit fantasy verhaal vol magie.
De elementen van vuur, water, lucht en aarde kennen we allemaal. Maar er is nog een vijfde element. Geest en met dat element is wat bijzonders aan de hand.

Skandar en de eenhoorndief

Skandar Smith droomt er al zijn hele leven van om een eenhoornrijder te worden. Om een van die geluksvogels te zijn die een eenhoorn uit het ei mogen laten kruipen. En om er dan een onbreekbare band mee te krijgen, om samen te trainen en de ultieme race te winnen. Om een held te zijn.
Maar net op het moment dat Skandars droom lijkt uit te komen, doemt er een gevaar op dat groter is dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Een duistere, kwaadaardige vijand heeft de sterkste eenhoorn van het Eiland gestolen. En terwijl het onheil steeds dichterbij sluipt, ontdekt Skandar een geheim dat de wereld zoals hij die kent voorgoed kan wegvagen. Skandar en de eenhoorndief is echt een ander soort verhaal dan je ooit had kunnen dromen.

Spannend verhaal

Ik word meegezogen in het verhaal en voel raakvlakken met Harry Potter. Een jongen die nooit vrienden heeft gehad, ver weg van zijn familie op een plek vol magie. Vriendschappen uit onverwachte hoeken en natuurlijk toveren en vreemde dieren. Al is het enige vreemde dier de vliegende eenhoorns die pesten, vreten, toveren en een band met hun eenhoornrijder kunnen krijgen.

Er zijn instructeurs, speciale feesten en toernooien en mysteries die opgelost moeten worden. Een boek naar mijn hart en ik hoop dat … met dit debuutalbum haar weg heeft gevonden in nog vele verhalen. Want er zit wat mij betreft zeker nog een verhaallijn voor een vervolg.

Skandar en de eenhoorndief is een mysterieus en spannend avontuur voor de liefhebbers van Percy Jackson en Harry Potter. Vol magie en vrienden in een wereld die we nog nooit eerder hebben gezien. Aanrader!
A.F. Steadman groeide op in de heuvels van Kent, waar ze opging in fantasiewerelden en notitieboekjes volschreef met verhalen. Voordat ze zich op het schrijven richtte werkte ze als jurist, tot ze besefte dat daar veel te weinig magie bij kwam kijken. Skandar en de eenhoorndief is haar debuut.

Specificaties Skandar en de eenhoorndief

Auteur: A.F. Steadman | Uitgeverij Querido | Vertaling: Maria Postema | 9789045126623 | april 2022 | 400 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Skandar en de eenhoorndief
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.