Het Park – een prachtig boek over een Rotterdams park

Ik ben gek op zoekboeken. En ik vind het vooral heel tof als het boeken zijn die gebaseerd zijn op plekken die in de werkelijkheid ook bestaan. En zo’n boek is ‘Het Park’. Voor alle mensen die uit Rotterdam komen is het vast een feest der herkenning. En voor iedereen die daar niet vandaan komt, is het meteen een uitnodiging om eens een bezoekje te brengen aan deze stad! Want de plekken uit dit boek, wil je zeker eens met eigen ogen gaan bekijken.

het park

Een wandeling door het Park

Welkom in het Park! Het Park is een magische plek waar alle bewoners van de stad bij elkaar komen, een plek vol avontuur.
Ga mee met Lotje en help haar om haar vlugge hondje Dotje terug te vinden. Samen laten ze je alle hoeken van het Park zien, in de lente, de zomer, de herfst en de winter. Volg ook de andere parkbezoekers, zoals Zocher en Zoë, en de hoveniers. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Er is veel te ontdekken in het Park!

Een kijk- en zoekboek met diverse personages

Wat een leuk boek! Het boek is echt al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3, omdat er helemaal geen woorden in staan. Als je de platen goed bekijkt, zul je ontdekken dat het boek ook zonder woorden kunt ‘lezen’. Het verhaal ontvouwt zich pagina voor pagina. Vooraan in het boek maak je kennis met alle personages. Je kunt elk personage op alle pagina’s terugvinden. Naast Lotje, die Dotje kwijt is, ontmoet je ook de familie Gordel. In het begin van het boek zijn ze net terug uit het ziekenhuis, waar hun baby geboren is.

Naarmate het jaar vordert, zie je wat ze meemaken, en zie je de baby groeien. Maar je ziet ook een hovenier, die verschillende klussen doet, 3 jongens die voetballen, maar er gaat elke keer iets mis én een Yanna Yoga. Haar oefeningen kun je zelf proberen na te doen. Superleuk voor kinderen! Er zijn nog meer personages te ontdekken. Maar er is nog veel meer te zien: op elke bladzijde staat het paginanummer ergens verstopt, kun je kunstwerken zien, feesten en de reiger.

personages van het boek

Een prachtige reclame voor Rotterdam

Voor iedere Rotterdammer zal dit boek een feest der herkenning zijn! Ik ben zelf niet bekend in de stad, en dacht eerst dat het losjes gebaseerd was op Rotterdam (zo herkende ik de Euromast natuurlijk wel). Maar toen ik me er verder in ging verdiepen, kwam ik erachter dat dit park uit het boek (het heet ook echt ‘Het Park’) echt gebaseerd is op de werkelijkheid. Achterin kom je zelfs een plattegrond tegen, waarbij het hele park in kaart is gebracht. Je kunt dan op de plattegrond de route nakijken die je door het boek heen hebt gelopen.

Na een beetje zoekwerk op internet, kwam ik de plattegrond van het Park tegen, en het is heel tof om de gelijkenis te zien! Voor mij voelt dit boek dan ook als een prachtige reclame voor Rotterdam. Stadsbewoners kunnen van dit boek genieten, ze herkennen hier de plekjes van hun stad. Maar het boek is dus ook een mooie reclame voor de stad, want nu ik dit boek heb gelezen, wil ik ook wel een bezoekje brengen aan dit park!

Een boek voor urenlang plezier

Ik kan met recht zeggen dat ‘Het Park’ een boek is waar je echt even op je gemak voor moet gaan zitten. Bekijk elke plaat op je gemak en ontdek de verhaallijn van elk personage. Je ziet dan leuke grapjes en herkenbare situaties. Er zitten ook heel veel leuke details in. Het boek is gemaakt door architect en illustrator Magnus Weightman. Je waant je zo echt in het park, in een groene oase, een plekje vol rust midden in de drukke binnenstad!

het park

Specificaties ‘Het Park’

Auteur en illustraties: Magnus Weightman | Uitgeverij: Gottmer | ISBN: 9789025777791 | 10 april 2024 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, via de uitgeverij Gottmer, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.