Groot Weetjesboek Over De Brandweer, een boek voor nieuwsgierige kinderen

Groot Weetjesboek Over De Brandweer, ik kan mijn dochter bijna niet blijer maken met een pakketje wat bezorgd werd. Al maanden geeft ze aan dat ze later als ze groot is brandweerman wilt worden. Het wisselt soms af met ijsjesschepper, loodgieter, leraar en danseres maar het komt uiteindelijk altijd weer terecht bij brandweer. Er worden dan ook geregeld vuurtjes geblust in huis, en dan bedoel ik niet tussen mijn 2 dochters of echte vuurtjes, neehee net alsof vuurtjes mama.

Groot Weetjesboek Over De Brandweer

Groot Weetjesboek Over De Brandweer

Zoals de titel al aangeeft is dit echt een Groot Weetjesboek Over De Brandweer. Er staat zoveel in dat ik nog niet alles heb kunnen lezen en bespreken. Elke pagina staat bomvol leuke weetjes, grappige illustraties, uitdagen, verhaaltjes en vragen. Ik denk dat ik net zoveel leer als mijn dochter van dit boek. Het boek is opgedeeld in 4 kernstukken: Brandweerman zijn, wat is dat?, Het leven in de brandweerkazerne, de voertuigen en reddingsacties.

Op elke pagina van het Groot Weetjesboek Over De Brandweer staan naast verhalen, informatie en illustraties ook vragen en een hoofdstuk sluit af met Speel je mee? Dit maakt het boek ook interactief en dat vinden kinderen geweldig! Je kan er dus inkijken, lezen, voorlezen en mee spelen. Ideaal. We raken er dan ook niet in uitgekeken en blijven erover praten. Het is speels leerzaam en dit boek is nu al 1 van mijn favorieten. Ik zie dat er meer in deze reeks zijn uitgekomen: Groot weetjesboek over kleine mensen, piraten, voetbal, dierenwereld en voertuigen.

Wat vinden wij ervan?

Wat wij vinden van het Groot Weetjesboek Over De Brandweer is geen verrassing. Zoals eerder al gezegd in mijn enthousiasme ben ik fan van dit boek. Het is ontzettend leerzaam en niet alleen voor mijn dochter. Het is heerlijke beknopte informatie waardoor het goed blijft hangen. Tegelijk is er ook meer uitleg voor als dat nodig is.

De vormgeving van het Groot Weetjesboek Over De Brandweer is een lust voor het oog en echt uitnodigend om te blijven lezen en ontdekken. Ik pak het boek soms zelf even op om er in te kijken omdat het zo leuk is. En om voorbereid te zijn op vragen die mijn dochter heeft.

Het is echt een aanrader en maakt me nieuwsgierig naar de andere uitgaves in deze serie!

Specificaties Groot Weetjesboek Over De Brandweer

Auteur: Delphine Huguet | Illustraties: Robert Barborini | 4 – 8 jaar | Uitgever: Van Halewijck | 9789463830584 | 80 pagina’s | mei 2020 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Groot Weetjesboek Over De Brandweer
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.