Mierenhoop, een boek van Petra Bartikova

Ooit eens een mierenhoop van binnen willen bekijken? Met de vinger voelen in de gangetjes en kamers? Dat kan! Nou niet echt, maar dit boek neemt je mee door de gangetjes en kamer. Voel en lees wat een mier allemaal doet!

Hup, die vinger erin

Het eerste dat je doet als je dit boek ziet, is je vinger in de gangetjes stoppen en met je hand langs de mierenhoop gaan. De eerste bladzijdes van dit boek is een mierenhoop! Het heeft de vorm en de gangen én kamers zijn uit de bladzijdes gehaald. Je moet er wel met je vingers langs en in gaan! En ik ben niet de enige. Ook Isabel en Joshua voelde aan het boek. Wat ziet dit er gaaf uit.

Dikke bladzijdes en stevig karton

Je voelt direct dat dit een stevig boek is. Je hebt wat vast en ze kunnen zeker tegen een stootje. Er makkelijk om hem rechtop te zetten en babyproof! Baby’s en peuters maken dit boekje niet zomaar stuk. Doordat het zo stevig is kunnen die gaten erin zitten en de eerste bladzijdes een mierenhoop vormen. Je moet van goede huizen komen wil je dit boek kapot krijgen.

Meer leren over de mierenhoop

Dit boek ziet er niet alleen uit als een mierenhoop, maar je kan er ook ontzettend veel van leren. En niet alleen de kinderen, maar ook ik heb weer nieuwe dingen geleerd. Zo heb ik geleerd dat mieren erg goed zijn voor bomen. Ze vangen namelijk ongedierte dat slecht is voor de bomen. De korte verhaaltjes zorgen ervoor dat de kinderen geconcentreerd genoeg blijven om ernaar te luisteren. “Mama, wat staat hier? En hier?” De verhaaltjes staan namelijk overal.

mierenhoop

De Mierenhoop staat vol geweldige tekeningen

Naast alle informatie is de mierenhoop ook geweldig getekend. Grappig en realistisch. Je ziet alle fases van de mier en hun omgeving. Je krijgt in ieder geval goed te zien hoe het er onder de grond uit ziet. Gelukkig is er ook plek voor een grapje. Heb jij de mier met de zonnebril al gevonden? En die mieren die naar de werktekening kijken? Ik bedenk mij nu net dat je er ook gewoon een zoekboek van kan maken. Dat is namelijk wat ik ook doe met mijn kinderen. Ik lees het niet alleen voor, maar laat ze ook zoeken naar dingen die ik zie. Vinden ze super leuk. Genoeg te ontdekken. Heb jij deze mierenhoop al ontdekt?

Specificaties Mierenhoop

Auteur: Petra Bartikova | Illustraties: Magdalena Takacova │Uitgever: Ploegsma │9789021680750 │ oktober 2020 │14 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.