Reis door de tijd – een zoektocht door de geschiedenis

Ik vond geschiedenis vroeger altijd een heel leuk vak op school. Geboeid kon ik naar de verhalen luisteren over vervlogen tijden, en ik stelde me dan vaak voor hoe het was om vroeger geleefd te hebben. Maar ik hoor ook dat veel kinderen geschiedenis maar saai vinden. Met het boek ‘Reis door de tijd’ komt daar zeker verandering in! Je gaat echt op zoek in de geschiedenis, en daar valt heel wat te ontdekken.

reis door de tijd

Een zoekboek over de geschiedenis: reis door de tijd

Met ‘Reis door de tijd’ ga je op een magische tijdreis door de geschiedenis. Ontmoet oermensen die op wollige mammoeten jagen, Chinese keizers en mensen op zoek naar goud. Tijdens deze geweldige tijdreis zie je piramides, paleizen en middeleeuwse kastelen. Het avontuur begint duizenden jaren geleden in het stenen tijdperk en voert je langs allerlei interessante beschavingen voor je de ruimte in wordt geschoten op weg naar je allerlaatste bestemming – het futuristische ruimtetijdperk.

Lekker speuren

Zoekboeken blijven heerlijk. Je kunt lekker urenlang speuren naar allerlei verstopte dingen. En je ziet elke keer weer wat anders! Het fijne aan ‘Reis door de tijd’ is dat het boek ook weer niet overvol staat. Natuurlijk moet je wel even flink speuren voordat je hebt gevonden wat je zocht, maar het is ook weer niet overweldigend. Sommige kinderen vinden bijvoorbeeld de boeken van ‘Waar is Wally?‘ nog wat moeilijk, omdat die platen zo vol staan.

Reis door de tijd oogt wel een stuk rustiger en overzichtelijker. Wat ook heel leuk is aan dit boek, is dat het niet alleen vanuit ons bekende perspectief is geschreven, maar dat er ook twee periodes in staan, die voor de meeste kinderen (en volwassenen) wellicht een stuk onbekender zijn. Zo heb ik vroeger op school bijvoorbeeld niets geleerd over de onderwerpen ‘de Tang-dynastie’ en ‘de Australische goudkoorts’. Interessant om ook bij deze periodes stil te staan!

griekenland

Interessante weetjes over de geschiedenis

Al eerder heb ik een andere deel van deze serie mogen reviewen. Dat was het boek ‘Waar ter wereld?’ wat dezelfde opzet hanteert: een zoekboek in combinatie met weetjes. Zo weet ik door dit boek hoe zwaar een ruimtepak kan zijn (tot 130 kilo, evenveel als een volwassen panda), op welke leeftijd je aan een riddertraining begon (7 à 8 jaar, en deze opleiding kon wel 15 jaar duren) én hoe lang de Egyptenaren nodig hadden om een lichaam te mummificeren (ongeveer 70 dagen). In ‘Reis door de tijd’ ga je speuren naar meer dan 150 dingen, maar zijn er ook zo’n 60 weetjes die je leert over de geschiedenis. En dit is dus totaal niet saai, maar je leert deze op een verrassend leuke manier. Wil jij dus ook weten hoe lang het losgewikkelde verband van mummie kan zijn? Dan moet je dit boek toch echt zelf gaan lezen….

Specificaties ‘Reis door de tijd’

Auteur: Emma Taylor | Illustraties: Paula Bossio | Coverontwerp: Anglie Allison | Ontwerp: Zoe Bradley | Historisch advies: Joe Fullman | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij | 9789002277016 | 2 augustus 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.