Sprookjesboeken Duimelijntje, een Koreaanse bewerking

De laatste maanden zijn er heel veel sprookjesboeken in een nieuw jasje gezet. De bekende sprookjes van onder andere Hans Christian Andersen zijn herschreven en met nieuwe illustraties zijn er prachtige sprookjesboeken ontstaan. Duimelijntje van uitgeverij Clavis.

Duimelijntje

Duimelijntje

Een Koreaanse bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen. Door Hee Yoon en Hyewon Yang.

Het verhaal van Duimelijntje:

In een land ver weg woonde een vrouw die graag een kind wilde. Een fee gaf haar een zaadje. Ze deed deze met aarde in een bloempot en zorgde er goed voor. Het werd een prachtige bloem, maar de knop bleef dicht totdat de vrouw een kus gaf. De bloemblaadjes vouwden open en binnenin zat een schattig klein meisje. Niet groter dan een duim!

Duimelijntje kreeg een halve walnoot als bed, zijdezachte bloemblaadjes als dekentjes en veel liefde van de vrouw. Op een avond nam een groende paddenmoeder Duimelijntje mee voor haar zoon.

Hij zette haar op een lelieblad in het midden van de modderpoel zodat ze niet kon ontsnappen. Duimelijntje huilde om haar moeder. De vissen hoorden haar en knaagden den stengel door zodat de rivier haar meevoer naar een land ver weg.

klein meisje op een blad

Ze kwam aan in een bos met prachtige bloemen. De zomer en de herfst gingen voorbij. Toen werd het winter en er was niks te eten. Duimelijntje ging op zoek en kwam bij het huis van de Veldmuis. De hele winter mocht Duimelijntje hier blijven.

Samen gingen ze op bezoek bij meneer Mol. Daar lag een Zwaluw die gewond was. Duimelijntje kon er niet van slapen en ging elke dag naar hem terug om eten en drinken te brengen. In de lente was de Zwaluw weer beter en vloog weg. Mevrouw Veldmuis kwam naar haar toe om te zeggen dat meneer Mol met haar wilde trouwen. Dat wilde Duimelijntje helemaal niet. Gelukkig kwam de Zwaluw haar ophalen om samen naar een warm land te vliegen.

Daar zette hij haar op een prachtige bloem. Er was iemand tussen de zachte bloembladeren. Een prins van de bloemenengeltjes.

Ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig!

Wat vinden wij er van?

Ik vind het verhaal van Duimelijntje zo schattig. Ze krijgt moederliefde, wordt ontvoerd, gered, uitgehuwelijkt en weer gered en wordt toch nog heel gelukkig!

De kinderen vinden het prachtig dat de vissen haar komen redden. Meneer Mol en mevrouw Pad vinden ze niet lief die zijn gemeen voor haar. Mevrouw Veldmuis redt haar dan wel voor de kou van de winter, maar is ook niet lief dat ze wil dat meneer Mol met haar trouwt. Ze juichen allemaal als de Zwaluw haar komt redden en haar naar haar koning brengen.

De illustraties zijn schilderachtig sprookjeswaardig. Een prachtig prentenboek over alle lastige dingen in het leven die je kunt tegenkomen en dat het altijd wel weer goed komt!

Het boek is er in 2 varianten. Klik op de link of foto en je kan kiezen. Ook het boek uit deze review is daar.

Specificaties Duimelijntje

Auteur:   Hee Yoon en Hyewon Yang | Uitgeverij: Clavis |           9789044829204 | 36 pagina’s | april 2017 | Meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.