De terugkeer van de Hemelclan – een vervolg van Vuursters Missie

De terugkeer van de Hemelclan is het logische vervolg van Vuursters missie. 2 superedities van de Warrior Cats. Ik las deze delen direct na elkaar wat ik zelf als heel fijn heb gevonden. Erin Hunter schrijft deze geweldige boeken waarin je echt wordt meegezogen in een magische wereld waarin katten kunnen samenwerken en leven in het wild!

De terugkeer van de HemelClan

Loofster is de leider van de HemelClan. Haar commandant is Scherpklauw. En het lijkt wel alsof Scherpklauw allemaal geheimen voor haar heeft. Loofster vind het soms best lastig om leider van de clan te zijn. Natuurlijk heeft ze veel kunnen leren van Vuurster, maar het leven in de kloof is niet te vergelijken met het leven in het woud.
Ze hebben maar 1 clan en die moet groter worden, maar hoe doe je dat? Loofster worstelt met haar besluit om daglichtkrijgers toe te laten. Scherpklauw en andere krijgers maken haar soms heel duidelijk dat ze het niet met haar beslissing eens zijn. De daglichtkrijgers maken overdag deel uit van HemelClan maar in de nacht zijn ze poesiepoezen en gaan ze terug naar hun tweebenen.

De terugkeer van de HemelClan gaat niet gemakkelijk. Loofster staat voor allerlei ingewikkelde keuzes waar niemand haar bij lijkt te kunnen helpen. Ze is erg blij met Williestorm, een daglichtkrijger, maar weet dat ze de clan op nummer 1 moet zetten.
Er komen 4 poezen van ver weg die maar niet eerlijk lijken te zijn, er moet weer gestreden worden tegen indringers, haar commandant lijkt dingen voor haar verborgen te houden en dan zijn er nog vreemde visioenen.

Heerlijk verhaal

De terugkeer van de HemelClan is weer een heerlijk spannend verhaal dat ik in 2 dagen uitlas. Nu ik zoveel Warrior Cats en Bravelands boeken heb gelezen verwonder ik mij niet meer over de unieke schrijfkunsten van Erin Hunter. Over de angsten van donderpaden en de monsters die tweebenen in hun buik vervoeren.
Met mijn twee huistijgers druk spelend op de achtergrond geniet ik van het leven van katten in een clan. Hoe ze samen strijden, samen voor elkaar zorgen, en zelfs iets geniaals bedenken om een tweebeenkit te helpen die in het ravijn ligt met een gebroken been.

Ik vind Loofster moedig, dat ze ondanks haar angsten en haar vermoedens steeds maar weer trots aan het hoofd van de HemelClan staat. De terugkeer van de Hemelclan is een weg met vele hindernissen, maar met diepe wortels die Loofster het mogelijk maken om haar eigen weg te kiezen met haar clan.
Ik hoop nog eens meer te lezen over deze bijzondere clan. Maar voor nu ga ik weer terug naar het woud naar weer een supereditie… binnenkort meer!

Lees ook deze boeken van de Warrior Cats

Specificaties de terugkeer van de HemelClan

Auteur Erin Hunter | Vertaling: Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Baeckens Books Pelckmans | 9789059245990 | oktober 2018 | 656 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mindful museum muziek mysterie natuur oorlog opgroeien pesten poes prentenboek reizen roman samen school spannend thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap wereld zelfbeeld zoekboek

terugkeer van de HemelClan
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.