De terugkeer van de Hemelclan – een vervolg van Vuursters Missie

De terugkeer van de Hemelclan is het logische vervolg van Vuursters missie. 2 superedities van de Warrior Cats. Ik las deze delen direct na elkaar wat ik zelf als heel fijn heb gevonden. Erin Hunter schrijft deze geweldige boeken waarin je echt wordt meegezogen in een magische wereld waarin katten kunnen samenwerken en leven in het wild!

De terugkeer van de HemelClan

Loofster is de leider van de HemelClan. Haar commandant is Scherpklauw. En het lijkt wel alsof Scherpklauw allemaal geheimen voor haar heeft. Loofster vind het soms best lastig om leider van de clan te zijn. Natuurlijk heeft ze veel kunnen leren van Vuurster, maar het leven in de kloof is niet te vergelijken met het leven in het woud.
Ze hebben maar 1 clan en die moet groter worden, maar hoe doe je dat? Loofster worstelt met haar besluit om daglichtkrijgers toe te laten. Scherpklauw en andere krijgers maken haar soms heel duidelijk dat ze het niet met haar beslissing eens zijn. De daglichtkrijgers maken overdag deel uit van HemelClan maar in de nacht zijn ze poesiepoezen en gaan ze terug naar hun tweebenen.

De terugkeer van de HemelClan gaat niet gemakkelijk. Loofster staat voor allerlei ingewikkelde keuzes waar niemand haar bij lijkt te kunnen helpen. Ze is erg blij met Williestorm, een daglichtkrijger, maar weet dat ze de clan op nummer 1 moet zetten.
Er komen 4 poezen van ver weg die maar niet eerlijk lijken te zijn, er moet weer gestreden worden tegen indringers, haar commandant lijkt dingen voor haar verborgen te houden en dan zijn er nog vreemde visioenen.

Heerlijk verhaal

De terugkeer van de HemelClan is weer een heerlijk spannend verhaal dat ik in 2 dagen uitlas. Nu ik zoveel Warrior Cats en Bravelands boeken heb gelezen verwonder ik mij niet meer over de unieke schrijfkunsten van Erin Hunter. Over de angsten van donderpaden en de monsters die tweebenen in hun buik vervoeren.
Met mijn twee huistijgers druk spelend op de achtergrond geniet ik van het leven van katten in een clan. Hoe ze samen strijden, samen voor elkaar zorgen, en zelfs iets geniaals bedenken om een tweebeenkit te helpen die in het ravijn ligt met een gebroken been.

Ik vind Loofster moedig, dat ze ondanks haar angsten en haar vermoedens steeds maar weer trots aan het hoofd van de HemelClan staat. De terugkeer van de Hemelclan is een weg met vele hindernissen, maar met diepe wortels die Loofster het mogelijk maken om haar eigen weg te kiezen met haar clan.
Ik hoop nog eens meer te lezen over deze bijzondere clan. Maar voor nu ga ik weer terug naar het woud naar weer een supereditie… binnenkort meer!

Lees ook deze boeken van de Warrior Cats

Specificaties de terugkeer van de HemelClan

Auteur Erin Hunter | Vertaling: Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Baeckens Books Pelckmans | 9789059245990 | oktober 2018 | 656 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

terugkeer van de HemelClan
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.