Op zoek naar beer – een vervolg op de laatste beer

Al toen ik het boek De laatste beer weglegde hoopte ik op een vervolg van dit prachtige boek vol verwijzingen naar het klimaat. Niet alleen omdat ik de schrijfstijl van Hannah Gold zo waardeer, maar omdat ik het hartverscheurend vond dat April en beer elkaar niet meer zouden zien na zo’n hechte band te hebben gekregen. Natuurlijk het is fictie, maar ja dat doen boeken nu eenmaal soms met je dan kruip je er helemaal in. Dan weet je overigens ook dat je een goed boek in handen hebt. Gelukkig gaan we nu op zoek naar beer! Want April voelt dat er wat mis is.

Op zoek naar beer samenvatting

April en haar vader hebben de grootste moeite om te wennen aan het drukke leven in de stad nadat ze terug zijn gekomen van hun avontuur op bereneiland. Daarom verhuizen ze al snel naar een rustige plek. Haar vader lijkt daarna het leven snel weer op te pakken. Hij krijgt een vriendin en is gelukkig. April is wel blij voor hem, maar van binnen bij haar is er nog altijd onrust. Ze droomt over beer en lijkt hem zelfs in de verte te horen. Maar hoe komt dat dan?

Dan komt er een vreselijk bericht, er is een ijsbeer neergeschoten in Spitsbergen. April is overtuigd dat het om beer gaat en haalt haar vader over om samen weer naar het noordpoolgebied te reizen. Waar hun vorige reis goed georganiseerd was en ze voldoende kleding voor barre omstandigheden bij zich hadden is de reis nu halsoverkop op zoek naar beer.

Gelukkig heeft de eigenaar van de plek waar ze logeren nog wel wat spullen te leen voor April en haar vader. Maar zal April Beer weer kunnen vinden?

Leeservaring op zoek naar beer

Wat heb ik weer genoten van wederom een prachtig boek van Hannah Gold. De avonturen en belevenissen in op zoek naar beer zijn weer zo mooi neergezet in woord en in zwart wit beeld door Levi Pinfold.

Ik kan je verklappen dat April beer gaat vinden, maar ze vindt niet alleen beer! Al verklapt de kaft van het boek natuurlijk wel iets van wat je kunt verwachten. Oude en nieuwe vriendschappen ontstaan en April moet onder barre omstandigheden zien te overleven. Of dat allemaal goed afloopt dat lees je zelf natuurlijk!

Aanrader!

Op zoek naar beer is een prachtige onvergetelijke reis over bevroren toendra’s, ijzige gletsjers. En dan tussendoor het verhaal over hoe zwaar ijsberen het hebben met de smeltende ijskappen. Hoe de natuur veranderd op Spitsbergen en wat de relatie is tussen mens en dier.
Natuurlijk is het verhaal voor een deel fictie, maar voor een groot deel is het ook echt op waarheden berust. De avonturen die April meemaakt, het harde leven van de ijsberen en de hartstochtelijke wens van een tiener maken dit tot een perfect boek voor kinderen vanaf 9 jaar.

Andere boeken van Hannah Gold:

Hannah, ik heb genoten van Op zoek naar beer, en ik hoop dat er snel weer een prachtig boek uitkomt waarin je avontuur, klimaatverandering en dier en mens met elkaar weet te verbinden.

Op zoek naar beer een vervolg Hannah Gold

Specificaties Op zoek naar beer

Auteur: Hannah Gold | Illustraties: Levi Pinfold | Vertaling: Sandra Hessels | Uitgeverij Volt | 9789021489797  | 13 februari 2024 | 352 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Volt of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing


ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.