Frida’s coole klimaatboek, een boek met humor en goede uitleg

Voor diegene die de boeken Relmuis kennen is Frida geen onbekend hoofdpersoon. In het boek Frida’s coole klimaatboek gaat het om Frida. Als Frida voor school een werkje moet maken over klimaatverstoring vindt ze dat helemaal niks. Als ze informatie gaat verzamelen merkt ze dat de mens zijn toekomst op het spel zet. Frida vindt dat we nu in actie moeten komen om onze aarde weer gezond te maken. Dit boek gaat over de oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming.

Frida's coole klimaatboek

Klimaatproblemen

Als je Frida’s coole klimaatboek openslaat zie je direct allemaal stukken tekst die slaan op het klimaat. Natuurlijk mag Greta Thunberg niet ontbreken. In de inleiding van het boek lees je dat Frida van Relmuis, haar leraar Nederlands, een werkstuk moet maken over de klimaatopwarming. In eerste instantie vindt Frida het idee dat het warmer wordt op aarde wel prettig, ze houdt niet van kou. Maar tijdens haar onderzoek naar het klimaatprobleem komt ze er achter dat het een flukkking megaprobleem is, om in haar woorden te spreken.

Frida’s coole klimaatboek goede uitleg

Er wordt uitgelegd dat de aarde ziek wordt gemaakt net als koorts, waardoor de temperatuur de laatste jaren hard stijgt. Wat kunnen wij er aan doen is de vraag? Wat is de oorzaak eigenlijk. En merk je er zelf al iets van? Als je Frida’s coole klimaatboek leest worden alle termen die je op het nieuws hoort en leest ineens veel duidelijker. Er wordt goed uitgelegd wat klimaat is en hoe het vroeger was en waarom we nu een soort mega vervuilers worden.

Hoe verder ik in Frida’s coole klimaatboek kom, des te meer lees ik dat we er nog iets aan kunnen doen en dat het nog niet te laat is. Welke veranderingen kunnen er worden gemaakt en wie is Greta Thunberg eigenlijk. Kunnen we anders gaan eten en zo het klimaat helpen? Hoe kunnen we duurzamer gaan leven. En kunnen we nu nog wel bbqen in de zomer. De plasticsoep komt natuurlijk ook aan bod. Daar heb ik al iets over gelezen in Plasticsoep is troep. Het boek eindigt met een droom van Frida waarin alles ineens goed lijkt te gaan.

Moet op school in de bieb

Ik vond Frida’s coole klimaatboek een boek met een serieus probleem maar ook met een beetje humor. Wij hebben het op school ook over het klimaat en het boek komt dus goed van pas. Er wordt veel uitleg gegeven over de diverse problemen waar we met z’n allen iets aan kunnen doen. Soms lijkt het allemaal wel wat overdreven maar als ik het zo lees is het tijd dat we er echt wat aan gaan doen.

Ik ben altijd al aan het opruimen op straat en op school. Er zijn nog mensen die alles zo op straat gooien. Plastic in de natuur heb ik op mijn vakanties op het strand gezien en daar ben ik van geschrokken. Als iedereen zijn steentje bijdraagt maken we met z’n allen de aarde een beetje beter. Lees Frida’s coole klimaatboek zodat je meer begrip hebt voor alle demonstraties, nieuwe regeltjes en misschien wel korter douchen.

Frida’s coole klimaatboek is geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar en eigenlijk zou het op elke school in de bieb moeten liggen. De indeling van het boek ziet er ook uit als een soort werkstuk. Veel plaatjes en tekst maar leuk om te zien. Dus lees voor het te laat is!

Specificaties Frida’s coole klimaatboek

Uitgever: De Eenhoorn | Auteur: Frank Pollet , Monique Vermeulen | Illustraties: Jurgen Walschot | 9789462914292| oktober 2019 | 80 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Frida's coole klimaatboek
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.