Verknipt, een psychologische thriller van Sandra J. Paul

Verknipt is een psychologische thriller van Sandra J. Paul. En dit is precies waar ik op hoop bij een psychologische thriller. Sandra doet het weer, want eerder werk van haar wist mij ook te grijpen. Ook dit boek wist mij volledig te pakken en nieuwsgierig te houden. Na het uitlezen weet ik, dit verhaal laat mij voorlopig niet meer los.

hoofd Verknipt

Verknipt

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

schutblad

Op het verkeerde been

In Verknipt laat Sandra wederom zien dat zij een meester is in mensen op het verkeerde been zetten. Verhalen bevatten hints en details, waarvan er meer bijkomen dan er aan elkaar te puzzelen zijn. Tijdens het lezen heb ik iedereen wel een keer verdacht. Sommige dingen zag ik aankomen of verwachtte ik, of hoopte ik om goed te hebben. Toch zijn er dan details die je laten twijfelen en zijn er dingen die je op een zijspoor zetten. Minder vaag kan ik niet zijn, zonder iets voor nieuwe lezers te verpesten. Dit is een spoilervrije recensie dus je moet het doen met een verknipte vaagheid in de recensie.

‘De nachtmerrie waarin ik leefde achtervolgde me tot diep in mijn slaap, maar wanneer ik wakker was, was de werkelijkheid net zo lelijk als de dromen die mijn brein voor me had bedacht.’

Psyche

Dit is precies wat ik fijn vind aan een psychologische thriller. Dat altijd iets je nieuwsgierigheid en aandacht vasthoudt. Wel is de waarheid heftig. Verknipt biedt ook een leerzame kijk op mentale aandoeningen, hoewel spannend en misschien zelfs eng, vond ik dit ook leerzaam en interessant. Sommige stukjes waren minder geloofwaardig, toch blijft het gevoel hangen dat zomaar waar zou kunnen zijn. De titel en cover worden uiteindelijk verklaart en blijken enorm passend.

Mensen grappen wel eens over Sandra dat ze een seriemoordenaar zou kunnen zijn, met wat zij leerde om haar boeken te schrijven. Dit is ook weer zo sterk en heftig, dat je bijna zou denken dat dat wel moet. Je zou bijna twijfelen aan hoe ‘Verknipt’ ze zelf is.

verknipt

Opgezogen in Verknipt

Ik werd echt opgezogen in Verknipt. De proloog, dat maar twee pagina’s telt, wekte al vragen op en zette direct een sfeer neer. Het boek bestaat uit drie delen, die allemaal beginnen met een quote passend bij dat stuk. Alles wordt verteld vanuit het personage Zoey. In de eerste helft irriteerde ik mij opgegeven moment aan Philip, ik zou hem bijna gaan haten. Ik zou dus daardoor zeggen dat de karakters goed geschreven zijn.

Zoals gezegd kan ik heel weinig delen over Verknipt. Ik wil niks prijsgeven! Ook zijn er weinig quotes die ik kan neerzetten zonder dingen te verklappen. Het enige wat ik wel kan aanbevelen is om dit te boek te gaan lezen als je ook zo kan genieten van goede psychologische thrillers!

Specificaties Verknipt

Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Omslagontwerp: Sly Fox Cover Designs | 9789464510607 | September 2022 | 380 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Stoere Lees Vriend: Jasmijn

stoere lees vriend jasmijn
Footer5
Stoere Lees Vrienden
Delen is enorm lief

Lezen is verbinden. Met jezelf, met anderen en met karakters en verhalen in een boek. Stoere Lees Vrienden delen onze passie voor lezen, voorlezen en verhalen. Lees de boekenblogs van onze leesvrienden hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.