Verknipt, een psychologische thriller van Sandra J. Paul

Verknipt is een psychologische thriller van Sandra J. Paul. En dit is precies waar ik op hoop bij een psychologische thriller. Sandra doet het weer, want eerder werk van haar wist mij ook te grijpen. Ook dit boek wist mij volledig te pakken en nieuwsgierig te houden. Na het uitlezen weet ik, dit verhaal laat mij voorlopig niet meer los.

hoofd Verknipt

Verknipt

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

schutblad

Op het verkeerde been

In Verknipt laat Sandra wederom zien dat zij een meester is in mensen op het verkeerde been zetten. Verhalen bevatten hints en details, waarvan er meer bijkomen dan er aan elkaar te puzzelen zijn. Tijdens het lezen heb ik iedereen wel een keer verdacht. Sommige dingen zag ik aankomen of verwachtte ik, of hoopte ik om goed te hebben. Toch zijn er dan details die je laten twijfelen en zijn er dingen die je op een zijspoor zetten. Minder vaag kan ik niet zijn, zonder iets voor nieuwe lezers te verpesten. Dit is een spoilervrije recensie dus je moet het doen met een verknipte vaagheid in de recensie.

‘De nachtmerrie waarin ik leefde achtervolgde me tot diep in mijn slaap, maar wanneer ik wakker was, was de werkelijkheid net zo lelijk als de dromen die mijn brein voor me had bedacht.’

Psyche

Dit is precies wat ik fijn vind aan een psychologische thriller. Dat altijd iets je nieuwsgierigheid en aandacht vasthoudt. Wel is de waarheid heftig. Verknipt biedt ook een leerzame kijk op mentale aandoeningen, hoewel spannend en misschien zelfs eng, vond ik dit ook leerzaam en interessant. Sommige stukjes waren minder geloofwaardig, toch blijft het gevoel hangen dat zomaar waar zou kunnen zijn. De titel en cover worden uiteindelijk verklaart en blijken enorm passend.

Mensen grappen wel eens over Sandra dat ze een seriemoordenaar zou kunnen zijn, met wat zij leerde om haar boeken te schrijven. Dit is ook weer zo sterk en heftig, dat je bijna zou denken dat dat wel moet. Je zou bijna twijfelen aan hoe ‘Verknipt’ ze zelf is.

verknipt

Opgezogen in Verknipt

Ik werd echt opgezogen in Verknipt. De proloog, dat maar twee pagina’s telt, wekte al vragen op en zette direct een sfeer neer. Het boek bestaat uit drie delen, die allemaal beginnen met een quote passend bij dat stuk. Alles wordt verteld vanuit het personage Zoey. In de eerste helft irriteerde ik mij opgegeven moment aan Philip, ik zou hem bijna gaan haten. Ik zou dus daardoor zeggen dat de karakters goed geschreven zijn.

Zoals gezegd kan ik heel weinig delen over Verknipt. Ik wil niks prijsgeven! Ook zijn er weinig quotes die ik kan neerzetten zonder dingen te verklappen. Het enige wat ik wel kan aanbevelen is om dit te boek te gaan lezen als je ook zo kan genieten van goede psychologische thrillers!

Specificaties Verknipt

Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Omslagontwerp: Sly Fox Cover Designs | 9789464510607 | September 2022 | 380 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jasmijn
Delen is enorm lief

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven. Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.