Winde Wildeling en het drakenei, een avontuurlijk verhaal

Na het lezen van Winde Wildeling en het moerasmonster keek mijn dochter onwijs uit naar dit tweede deel uit de serie. Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen ze de aankondiging zag. En helemaal toen Winde Wildeling en het drakenei vervolgens bij ons bezorgd werd. En ik snap waarom! Dit heerlijke boek is het beste avontuur in de wildernis.

Winde Wildeling en het drakenei

Synopsis Winde Wildeling en het drakenei

Als Winde de Wildelingen tegen komt, weet ze dat haar leven voor altijd anders zal zijn.

De Wildelingen komen er achter dat zij niet de enige zijn die in de Wildernis leven. Hun kamp is overgenomen door een groep andere kinderen. Maar zij zijn natuurlijk niet van plan om hun kamp zomaar op te geven.

Hier start een onvoorstelbaar spannende strijd… en er kan maar één groep winnen…

Gill Lewis

Een ode aan natuur en fantasie

Ook dit tweede deel van Winde Wildeling is opnieuw een ode aan de natuur en aan de fantasie. Zodra de Wildelingen de sloot oversteken veranderd de realiteit en neemt de fantasie het over. Of is het toch de magie van de Wildernis waardoor alles anders lijkt?

Zowel mijn dochter en ik zijn dol op de verhalen van Winde Wildeling en Winde Wildeling en het drakenei is daar geen uitzondering op. De prachtig verwilderde natuur is de perfecte plek voor een spannend avontuur. En de magie die voelbaar van de pagina’s afstraalt prikkelt de fantasie. Het maakt dat ik me weer even kind voel en samen met de Wildelingen op pad ben.

plattegrond

Voor wie is Winde Wildeling en het drakenei?

Winde Wildeling en het drakenei is geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar. Maar mijn dochter van 7 vindt dit verhaal ook fantastisch. Deel 1 van Winde Wildeling heeft zij echt verslonden en ze kon dan ook niet wachten op deel 2 van Winde Wildeling. En ook dit boek is spannend. Het doet een beroep op haar fantasie en haar liefde voor de natuur. Hierdoor is zij dol op Winde Wildeling.

Zelf lezen is nog een beetje lastig en bovendien vind ik deze serie zelf ook veel te leuk. Dus deze lees ik lekker voor zodat mijn dochter en ik samen kunnen genieten van dit heerlijke avontuur.

Winde Wildeling (serie)

Winde Wildeling en het drakenei is het tweede deel in deze serie. Maar hoe begon het ook alweer?

Winde Wildeling en het Moerasmonster
Dit eerste deel in de Winde Wildeling serie is een heerlijke kennismaking met de Wildernis en de Wildelingen. Winde is verhuisd en op een middag ontdekt zij de Wildernis met daarin de Wildelingen. Al gauw gaan ze samen op een fantasierijk avontuur. Een avontuur dat bol staat van de spanning, fantasie en de natuur. En dat eindigt in een mooie vriendschap.

Komt er een vervolg op Winde Wildeling en het drakenei? Ik verwacht en hoop het wel, want in het Engels zijn er nog verschillende andere delen. Wij hopen dat deze volgend jaar ook vertaald zullen worden zodat wij weer kunnen genieten van nieuwe avonturen van Winde Wildeling.

serie

Boomgezichten maken van modder

In het verhaal maken de kinderen modder gezichten op de bomen. En helemaal achterin Winde Wildeling en het drakenei staat hoe je dit zelf kunt doen. Aangezien het momenteel rond het nul punt is hebben we dit (nog) niet zelf geprobeerd. Maar het lijkt mee een heerlijke activiteit om te gaan doen als het weer straks weer wat beter is.

Ik vind het altijd tof als activiteiten in een verhaal ook echt uit te voeren zijn. Het geeft namelijk meer verdieping als kinderen actief kunnen deelnemen aan zo’n activiteit. En hier is in dit geval goed op ingespeeld door de activiteit stap voor stap uit te schrijven. Wat mij betreft is dat dan ook een pluspunt van dit verder toch al leuke verhaal.

Winde Wildeling en het drakenei

Wat vinden wij van Winde Wildeling en het drakenei?

Wij hebben enorm genoten van dit nieuwe avontuur van Winde Wildeling. Ook dit boek weerspiegelt de belevingswereld en de fantasie van kinderen. En dit is denk ik precies de reden waarom mijn dochter Winde Wildeling en het drakenei zo leuk vind. Het avontuur is aan de ene kant zo herkenbaar en aan de andere kant spreekt het tot de verbeelding. Mijn dochter vroeg me elke avond of we weer verder zouden gaan lezen en dat deed ik met plezier. Wij raden dit heerlijke avontuur dat draait om vriendschap, natuur en fantasie dan ook zeker aan. En kijken enorm uit naar het volgende deel in deze heerlijke serie over Winde Wildeling.

Winde Wildeling en het drakenei

Boekentips passend bij Winde Wildeling en het drakenei

Ben je opzoek naar andere leuke (voor)lees avonturen? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Winde Wildeling en het drakenei

Auteur: Gill Lewis | Illustraties: Rebecca Bagley | Vertaler: Johanna Rijnbergen | Uitgever: Lemniscaat | 26 september 2023 | 121 pagina’s | 9789047714989 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.