Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje – een spel in de tuin

Verstoppertje is een favoriet spel van veel jonge kinderen. Grappig is het dat kinderen in het begin nog moeite hebben met het concept ‘verstopt zijn’. Want als jij niemand kan zien, zien ze jou toch ook niet? Het boek ‘Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje’ neemt dit idee als uitgangspunt en verwerkt dit in een lief prentenboek voor jonge kinderen.

Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje

Waar ben je gebleven? Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje

Haas is GEK op verstoppertje spelen. Daarom vraagt hij zijn vriendjes Uil en Vos om met hem mee te doen. Maar zij kennen het spelletje verstoppertje helemaal niet, dus ze doen wat jonge kinderen doen: ze leggen hun handen voor hun ogen, en denken daarmee verstopt te zijn.
Daarna proberen ze het nog een keer, maar ook nu spelen Uil en Vos nog niet echt goed verstoppertje. Daarom legt Haas het nogmaals uit. Maar nu heeft hij een probleem: ze hebben zich nu een beetje te goed verstopt! Zou hij ze nog wel terug kunnen vinden?

Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje

Verstoppertje spelen met jonge kinderen

Het boek ‘Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje speelt in op de manier waarop sommige jonge kinderen verstoppertje of kiekeboe spelen. Want wanneer je handen over je ogen legt, kun jij de rest niet meer zien, en zij jou dus toch ook niet? Wanneer kinderen net wat ouder zijn, zullen ze dit concept snappen en daarom ook smakelijk om dit boek kunnen lachen. Maar ook het feit dat Haas op het eind Uil en Vos niet meer kan vinden, en eigenlijk een beetje in paniek raakt, is een herkenbaar gegeven voor jonge kinderen. Want wat als ze je straks niet kunnen vinden? Of als jij de rest kwijt bent?

aquareltekening

Een lief prentenboek van Catherine Rayner

Haas Uil en Vos spelen verstoppertje is een prentenboek waar je op slag verliefd op bent! De fantastische tekeningen van Catherine Rayner zijn gewoonweg prachtig. Bij het horen van die naam, ging er een belletje rinkelen, want wij hebben hier op StoerLeesVoer al vaker boeken van haar hand mogen reviewen. Denk eens aan:

Stuk voor stuk boeken die opvallen door hun prachtige tekeningen. De personages zijn gewoonweg schattig en op karakteristieke geschilderd. Dit zijn namelijk aquarel tekeningen, voorzien van fijne lijntjes. En de grote eikenboom in de tuin ziet er ook gewoonweg uit als een klein schilderijtje, het lijkt alsof deze is opgebouwd uit meerdere kleine boompjes.
Ik vind dit boek een geweldig boek voor jonge kinderen, zelfs al goed geschikt voor peuters.

Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje

Specificaties ‘Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje’

Auteur en illustraties: Catherine Rayner | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | Vertaling: Ellen Hosmar | 9789048320707 | Februari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.