Tim de kleine boswachter, een boek met leuke avonturen

Kijk je ook graag naar boswachter Tim via zappelin? Ik ook! Of dit nu samen met mijn klas is of met mijn zoontje. Laat nu het boek Tim, de kleine boswachter gebaseerd zijn op de avonturen van boswachter Tim Hogenbosch. 

hoofd Tim de kleine boswachter

Tim de kleine boswachter

Tim is gek op bossen. Als het even kan klimt hij in bomen, springt hij in plassen en bouwt hij hutten. Dat is niet zo gek, want zijn vader is boswachter. Tim weet zoveel over de natuur, dat hij op een dag zelf een echte boswachter mag worden. In zijn elektrische skelter beleeft hij de leukste avonturen. Hij redt dieren, houdt het bos schoon en helpt mensen in gevaarlijke situaties. En hij maakt vrienden met een grappig meisje en een heel lief kauwtje. Het boek Tim de kleine boswachter is geschreven door Jan Paul Schutten met illustraties van Emanuel Wiemans.

tim

Avonturen van Tim

In het eerste hoofdstuk van Tim de kleine boswachter maken we kennis met Tim die boven in een boom in slaap is gevallen. Als hij wakker wordt ruikt hij dat er regen in de lucht hangt en rent hij blij naar zijn vader want niets is zo leuk als samen in de plassen stampen. Je merkt meteen dat Tim een buitenkind is en dat het buiten zijn en buiten spelen door het hele boek gepromoot wordt. 

Ook helpt Tim graag dieren in Tim de kleine boswachter. Dit laat hij zien als hij een geblesseerde kauw vindt en deze mee naar huis neemt. Samen met zijn vader gaat hij naar de dierenarts. Ook verzorgt hij de vogel zolang deze hulp nodig heeft. Hij weet heel goed dat hij de vogel weer vrij moet laten als deze beter is, maar snapt de vogel dat ook?!

Hoofdstukken en illustraties

De hoofdstukken in Tim de kleine boswachter zijn niet te lang en niet te kort. Ze lenen zich perfect om voor te lezen. Aangeraden wordt het boek vanaf 5 jaar maar ook jongere kinderen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zullen hier veel plezier aan beleven. Zelf lezen zou ik aanraden vanaf ongeveer AVI M4. Maar ook hier geldt weer, is het kind zeer geïnteresseerd in dit onderwerp laat ze dan vooral proberen vanaf AVI E3. Ik kan me zeer zeker voorstellen dat dit boek voor kinderen het boek is van leesplezier. 

Het boek Tim de kleine boswachter is voorzien van verschillende illustraties die het verhaal bekrachtigen. Het aantal illustraties is precies goed zodat ook de eigen fantasie nog aan de slag mag met het verhaal. En vergeet ook niet te testen of je geschikt bent als hulpboswachter. De test vind je achter in het boek. 

Tim de kleine boswachter past goed in de aankomende kinderboekenweek met als thema gi ga groen. Bij mij behoort hij in ieder geval tot een van de voorleesboeken in deze week in mijn groep 3. 

Specificaties Tim de kleine boswachter

Auteur: Tim Hogenbosch en Jan Paul Schutten | Illustrator: Emanuel Wiemans | Uitgeverij: Volt | 9789021420752 | September 2020 | 121 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dit is de eerste review van Chantal N. Via haar Instagram love.boeken kan je de reviews lezen van deze boekenverslaafde mama en juf uit Zuid-Limburg. Ze leest zelf graag feelgood maar als leerkracht en moeder is ze ook zeer geïnteresseerd in prenten- en kinderboeken. Tijdens het lezen hiervan denkt ze graag na hoe ze deze boeken in haar klas kan inzetten!

Footer1
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.