De wens van Ice Cream Boy, een ijsje veranderde zo zijn leven

Michiel lijdt een rustig leventje met doordeweeks naar school en in het weekend rustig thuis. Hij woont samen met zijn ouders die elke avond sterrennieuws en het avondjournaal kijken. De wereld is niet leuk en alleen maar gevaarlijk zeggen zijn ouders. Totdat hij een goede daad verricht en zijn wereld op z’n kop komt te staan. Ontdek wat Michiel zijn wens is of was in De wens van Ice Cream Boy.

De wens van ice cream boy

Synopsis De wens van Ice Cream Boy

Op een doordeweekse dag gaat Michiel met tegenzin naar school. Hij moet vandaag een proefwerk Aardrijkskunde maken waarvan hij nu al weet dat dit hem niet gaat lukken. Hij vindt topografie erg lastig en haalt het altijd door elkaar. Onderweg naar school komt hij iemand tegen, stuit hij op een bijzonder voorwerp en stelt een oude dame een vraag aan hem. Dat moment verandert voorgoed zijn leven.. De wens van Ice Cream Boy komt uit.. of toch niet helemaal zoals gewenst? Ga mee op een leerzame reis en ontdek iets over de wereld, jezelf en de juiste beslissingen nemen.

Duik in de fantasiewereld en laat je leiden door tekst en illustraties

Bij het zien van de voorzijde, die is ontworpen Stefan Yamá Cab, kreeg ik meteen trek in ijsjes. Wie houdt er nou niet van ijs? Zoveel verschillende smaken en elke zomer komt er wel een nieuwe smaak bij. Op de voorzijde lijk ik een aantal smaken te herkennen: vanille, smurfen, aardbei en chocola. Vervolgens fantaseer ik over welke ijsjes er nog meer aanbod zouden komen. Echter raak ik ook nieuwsgierig naar wat die bijzondere reis zou kunnen betekenen.

Die reis begint al redelijk vlug en wordt mooi ondersteund door zwart wit illustraties op belangrijke momenten. Hierdoor wordt er een kleine opening gegeven voor een stukje fantasie wereld wat je vervolgens zelf verder mag uitdenken. De tekst helpt hier ook bij omdat het verhalend wordt geschreven. Dit resulteerde er in dat ik het boek binnen 2 dagen heb uitgelezen en een hele wereld rondom het boek erbij had verzonnen. Een absolute aanrader als je je verbeelding de vrije loop wilt geven en de fantasiewereld durft in te duiken met de wens van Ice Cream Boy.

Mijn mening over: De wens van Ice Cream Boy

Na het lezen van de wens van Ice Cream Boy ben ik erg onder de indruk van de achterliggende boodschap in het verhaal. In deze tijd voelen kinderen helaas een enorme druk om te presteren omdat zij dat zelf graag willen of omdat ouders een bepaalde verwachting hebben. Hierdoor kan een kind het plezier gaan verliezen wat juist enorm belangrijk is.

Michiel ontdekt in het boek van Ice Cream Boy dat hij een bepaald gevoel heeft en dit nog onbekend voor hem is. Vervolgens ontmoet hij een belangrijk persoon die hem een wens geeft. Die wens moet voor geluk staan en aan het begin van zijn reis heeft hij ook het geluk. Totdat de rijkdom en macht de overmacht krijgen en Michiel zichzelf begint kwijt te raken. Hij gedraagt zich apart en weet niet goed welk gevoel nu echt of nep is. Door vervolgens op zoek te gaan naar zijn eigen gevoel en te achterhalen wat echt en nep is hervindt hij zichzelf. Een prachtige boodschap als een kind leert stilstaan bij zijn eigen gevoel. Het gevoel mag er namelijk altijd zijn en van eventuele fouten die gemaakt worden kan geleerd worden.

illustratie

Specificaties over: De wens van Ice Cream Boy

Auteur: Lorena Veldhuizen | Illustrator: Stefan Yamá Cab | Uitgeverij: Clavis | 9789044851298 | juni 2023 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De wens van ice cream boy
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.