Verborgen wereld Ben Rothery. Vol verwondering over de dierenwereld.

Hou je van dieren en wil je er meer over weten? Dan is dit boek echt iets voor jou. Verborgen wereld door Ben Rothery is een informatief boek voor jong en oud. En het geeft je ook een kijkje in het stiekeme leven van bepaalde dieren. Daar wil je vast meer over weten! Niet in de laatste plaats vanwege de realistische tekeningen.

Dieren zijn anders in de verborgen wereld

Neem een kijkje in de bijzondere, verborgen wereld van de dieren dankzij Ben Rothery. Kom achter weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist. Zoals de stiekeme streken van de oh zo lieve koekoek. Die door zijn uiterlijk, dat lijkt op een gevaarlijke vogel, gebruikt om zijn eieren in een ander nest te stoppen. Wij weten het niet. Maar de dieren zijn zich veel meer bewust van de verstopte wereld.

Verborgen tekenwereld

Ken je dat tegenwoordig? Dat boeken bijna geen plaatjes meer hebben. Of dat ze wel plaatjes hebben maar dat het afbeeldingen van het internet zijn. Nou dit boek van Ben Rothery over de verborgen wereld van dieren is allesbehalve zo’n boek. als je van een afstand naar de plaatjes kijkt lijken het net foto’s. Maar als je van heel dichtbij kijkt zie je dat Ben Rothery eigenlijk levensechte tekeningen heeft gemaakt met heel dun potlood/pen. Maar af en toe kun je echt het onderscheid tussen een foto of tekening niet meer zien. doordat sommige tekeningen zo echt lijken licht ook aan dat ze zijn ingekleurd. Er zitten namelijk ook tekeningen met alleen lijntjes in Verborgen wereld. maar dat maakt het niet minder mooi. Eigenlijk zijn Rothery’s tekeningen ook een soort verborgen wereld. Super Goed gedaan, Ben Rothery.

Verborgen wereld, anders dan verwacht

Helaas is dit boek ook een beetje misleidend. Want toen ik dit boek ging recenseren dacht ik dat er optische illusies in zaten. Dat is namelijk het tweede waar ik aan denk als ik aan verborgen werelden denk. Het tweede waar ik aan denk zijn letterlijk verborgen werelden. En daarmee bedoel ik planeten. Dus eigenlijk had het geen verborgen wereld, maar misleidende wereld moeten heten. Want de dieren misleiden elkaar, maar ook de mensen. Maar dat maakt het niet minder leuk om hierover te lezen en natuurlijk de tekeningen te bekijken. Nogmaals bedankt Ben Rothery voor jouw boek. Achter in het boek staat dat Rothery een pietje precies tekenaar is. En dat is zeker waar. Als je meer boeken over dieren wilt hebben klik dan hier. Afbeeldingen van dieren voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of gewoon voor de leuk vind je hier.

Specificaties Verborgen wereld

Auteur: Ben Rothery | Uitgever: Van Goor | 9789000370993 | maart 2020 | 96 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Verborgen wereld Ben Rothery
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.